ziemniaki i marchwie gotujemy w łupinach w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu warzyw obieramy je z łupin. Śledzie kroimy w kostkę i układamy na półmisku, następnie posypujemy cebulą, doprawiamy pieprzem. Jogurt mieszamy z majonezem i połową tego sosu polewamy na cebulę. Następnie na tarce o grubych oczkach ścieramy ziemniaki, później tak samo na tarce ścieramy marchwie, doprawiamy solą i pieprzem
Bon Appetit MałgorzatydekoracjiBiałka od jajek ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. A pod koniec ubijania powoli dodajemy cukier. Do osobnej miski przekładamy żółtka jajek, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, jogurt, sok z cytryny oraz skórkę otartą z cytryny i wszystko razem miksujemy. Następnie dodajemy ubitą piankę z białek i delikatnie wszystko mieszamy.Ciasto przekładamy do foremek wysmarowanych masłem (u mnie aluminiowe
Bon Appetit MałgorzatyPrzepis na szybką i pyszną kolację. Otręby to niezbędny składnik diety, dobrze wpływają na trawienie i mają dużo błonnika. Dodaję je ostatnio do płatków śniadaniowych z mlekiem, jogurtów czy też takich koktajli.Składniki:1 banan1 gruszka1 szklanka mleka2-3 łyżki otrąb pszennychSposób przygotowania:Obrane owoce kroimy w mniejsze kawałki. Zalewamy mlekiem, dodajemy otręby i całość miksujemy na gładko. Smacznego
Kuchnia domowa Anidostęp do pysznych sezonowych warzyw. Polecam wszystkim, którzy lubią połączenie brokuł + feta + czosnek + inne dodatki :)Składniki:1 brokuł4 jajka3 pomidory1/2 puszki kukurydzy1 kostka fetySos:2 łyżki majonezu2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego1 łyżka musztardy2 zmiażdżone ząbki czosnkuSposób przyrządzenia:1. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo. Wyciągamy z wody. Studzimy.2. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy
Kuchnia domowa Anikasza wchłonie płyn.2. Do kaszy dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę, posiekaną paprykę i siekany koperek. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.3. Część majonezu można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.Smacznego!!!Źródło: Wędrówki po kuchni
Kuchnia domowa Anitarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.2. Obrane jabłka również zetrzeć na tarce.3. Cebulę drobno posiekać.4. Wymieszać kapustę z jabłkami i cebulą, dodać posiekany szczypiorek.5. Dodać majonez, jogurt naturalny i chrzan wedle uznania i smaku. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki:250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 opakowanie cukru waniliowego125 g cukru1 jajko 80 ml oleju250 g jogurtu naturalnego250 g bananów2 łyżki soku z cytrynySposób przygotowania:1. Przygotowanie muffinek zaczynamy od przygotowania dwóch naczyń, na suche i mokre skłądniki.2. W jednym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki.3. Banany pokroić w kostkę i skropić sokiem
Kuchnia domowa AniLubimy drób pieczony w rękawie. Dzięki niemu mięso nie wysycha, jest mięciutkie i aromatyczne. Zapraszam!Składniki:4 nieduże udkaMarynata:kilka łyżek jogurtu naturalnego - może być grecki1 płaska łyżeczka soli2 zmiażdżone ząbki czosnku1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku2-3 łyżki olejuświeży rozmarynSposób wykonania:1. Przygotować marynatę: wszystkie składniki połączyć ze sobą.2. Udka umyć i osuszyć. Dokładnie posmarować marynatą i odstawić
Kuchnia domowa AniUgotowany brokuł przelać zimną wodą.2. Ugotowane jajka pokroić w grubą kostkę.3. Paluszki pokroić na grube plasterki.4. W miseczce wymieszać 2-3 łyżki majonezu z taką samą ilością jogurtu naturalnego. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.5. Wszystko wymieszać, schłodzić przed podaniem.Smacznego
Kuchnia domowa Anisodą (lub proszkiem do pieczenia). Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata i jabłka, dosypywać mąkę aż do uzyskania dość gęstej konsystencji (jak gęsta śmietana lub jogurt grecki ;). Jeśli wyjdzie zbyt gęste dodać trochę mleka sojowego lub wody gazowanej. Dodać żurawinę, wymieszać. Nakładać łyżką do papierowych foremek i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku
głodny alergikmiseczki lub rozłożyć na papierze do pieczenia i zostawić do przestudzenia. Gdy wystygnie, będzie bardzo chrupkie, łamiemy je wtedy na płatki typu crunchy i przekładamy do miseczki z jogurtem
Kuchenny Skrawek Niebaprzygotowania śledzi w śmietanie są śledzie z łagodnej marynaty octowej (po przepis zapraszam tutaj).Są naprawdę genialne w smaku.Składniki:śledzie z łagodnej marynaty octowejkubeczek gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiegozielenina do przybraniaziemniaki w mundurkach Wykonanie:przygotować śledzie w łagodnej marynacie octowej (z przepisu zamieszczonego tutaj).Śledzie najlepiej przygotować kilka dni wcześniej,by się przemacerowały,są wtedy jeszcze smaczniejszeugotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czujność i pilnujemy. Masło ma mieć piękny złoty kolor i orzechowy aromat wzbogacony zapachem przypraw. Takim masłem polewamy pierogi.PS.: Jak komuś mało świątecznych aromatów to można do pierogów dodać jogurt z cynamonem :)PS.: 2 Zdjęcia „takiese„ bo Najcierpliwszy lampartuje się po Krakowie a ja się miotam u siebie :) przyjedzie to zrobi ładniejsze
ladykitchenwszystko coś wymyśliłam i to coś baardzo mi smakowało. Serek przypomniał mi smak z dzieciństwa, bo smakował identycznie jak czekoladowy Bakuś, i to pyszne wnętrze... czasem można sobie pozwolić ^^~ Jogurt czekoladowy a'la Bakuś z siemieniem lnianym, pyłkiem pszczelim, syropem klonowym i bananem ~Składniki:200g serka naturalnego 2 łyżeczki gorzkiego kakaosłodzidło5g świeżo mielonego siemienia lnianegołyżeczka kremu czekoladowego+ pyłek pszczelibanansyrop
Kuchenny Skrawek Niebaścieramy na grubych oczkach a jaka na drobnych oczkach. Układamy w misce warstwowo; śledzie, cebula, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez i na koniec jajka.Majonez możemy wymieszać z naturalnym jogurtem
Anioły w kuchni