sieci sklepów Biedronka. Śmietana ta nie waży się w zupach.Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane, surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskastarcić kolor.Jest to idelany barszcz na wigilijny stół. Doskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Ugotowane buraki można wykorzystać do przygotowania surówki z czerwonych buraków, surówki z buraków z jogurtem czy buraczków zasmażanych.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskabułkę tartą.Z masy formułować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju.Kotelty podawać na ciepło do obiadu (u mnie z surówką z buraków z jogurtem i zapiekanymi ziemniakami), na zimno na kanapki lub jako przekąskę na zimno.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Masa na kotlety nie może być rzadka. Jeśli taka jest, należy ją zagęścić sporą ilością
Gospodyni MiejskaDoskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane, surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaDoskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane, surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem
Gospodyni MiejskaBarszcz czerwony czysty z wywarem z suszonych grzybów...Intensywnie czerwony, mocno buraczany.Na wywarze z suszonych grzybów.Z dodatkiem majeranku.Znakomity z uszkami czy krokietami.Smak i aromat polskiej
Gospodyni Miejskawłasnego smaku.Zamiast grzanek do zupy można ugotować ziemniaki lub makaron.Można użyć kupnych grzanek lub groszku ptysiowego.Śmietanę można zastąpić serkiem topnionym o smaku śmietankowym (ok. 50 g) lub jogurtem naturalnym.Można użyć zarówno świeżego, jak i mrożonego bobu.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaDoskonale nadaje się do uszek czy krokietów.Buraki po gotowaniu zupy można wykorzystać do surówki: buraczki zasmażane, surówki z buraków czy surówki z buraków z jogurtem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskawymieszać, doprawić solą i pieprzem cayenne. Posypać posiekanymi łodyżkami pietruszki, przybrać listkami. Łodyżki są bardzo aromatyczne i chrupiące, wprowadzą dodatkową fakturę do zupy. Można też dodać łyżkę gęstego jogurtu
SzczyptaSmaQkoktajlowych- wiórki mozzarelli- szynkę parmeńska 2 plastry - szczypiorek- szpinak świeży 3 garście- sól świeżo zmielona(użyłam różowej himalajskiej)- świeżo zmielony pieprz- olej rzepakowy z dodatkiem bazylii, czosnku, pomidora- jogurt typu grecki 1 łyżkę Całkowity czas przygotowania ok 40 min WSKAZÓWKI - ziemniaki staramy się gotować na wolniejszym ogniu aby nie popękały- ziemniaki po wbiciu jajka staramy się tak ułożyć
Basia w kuchniczasu...Dziś pokażę wam w jaki prosty sposób można zrobić domowa granolę. Pyszne podpiekane płatki owsiane z orzechami, wiórkami kokosowymi lub innymi bakaliami polane miodem . Często podawane z jogurtem naturalnym. SKŁADNIKI: - 2,5 szklanki płatków owsianych- 0,5 szklanki wirek kokosowych- 0,5 szklanki słonecznika( jeśli ktoś lubi to może dołożyć sobie drugą połowę szklanki dyni w pestkach
Basia w kuchniobieram jabłka, trę na tarce z dużymi oczkami- rozpuszczam masło na patelni wsypuję potarte jabłka, polewam cytryną, posypuję cukrem i cynamonem, prażę ok 5-8 minut - śmietanę ukwaszoną (lub jogurt typu grecki) rozmieszam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym- nagrzewam piekarnik do 180 stopni- smaruję masłem naczynie w którym będę zapiekała nasz ryż- układam ryż na to jabłka kolejną warstwę
Basia w kuchnidokarmiam go zazwyczaj na 12 godzin przed użyciem i pozostawiam w temperaturze pokojowej.SKŁADNIKI:1 szklankę mąki żytniej razowej typ 2000 1 szklankę letniej wody 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego SPOSÓB ZROBIENIA: - zmieszać składniki ze sobą i odstawić w ciepłym miejscu na noc. Po czym dodać kolejną porcję szklanki wody i szklanki mąki zamieszać i odstawić .- i tak codziennie
Basia w kuchniCiasto:2 szklanki mąki pszennej (lub pół na pół białej i pełnoziarnistej)1/2 szklanki cukru brązowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju lub stopionego masła2 jajka150 g jogurtu naturalnego 5 łyżek mlekaszczypta soliMieszamy osobno składniki mokre, osobno suche, potem łączymy wszystko razem.Orzechy laskowe w dowolnej ilości (ja dodałam ok. 3 duże garści) wykładamy na blaszkę i pieczemy
kuchcikowniabazie rożnych sałat. Polecam.SKŁADNIKI1 długi zielony ogórek1 miękkie awokado1 cm kawałek świeżego imbir2 jajka mix sałat ( połowa opakowania)pęczek szczypiorkusok z cytrynysól , pieprzświeża bazyliaSos: 2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżeczki oliwy1 łyżeczka musztardy1 ząbek czosnku1 łyżeczka syropu klonowego lub mioduWYKONANIE Do miski wsypujemy sałaty mieszamy z pokrojoną bazylią, kilka listków. Jajka gotujemy na twardo, studzimy
W kuchennym oknie Ewy