suszone włoskie pomidory 1 mała posiekana drobno cebulka 1 łyżka śmietana 18% 4 zielone szparagi 6 oliwek zielonych kiełki rzodkiewki Sos żurawinowy: 2 łyżki żurawina suszona 2 łyżki jogurt 2 łyżki śmietana sól, pieprz 2 łyżki sok z pomarańczy 0,5 łyżeczki sok z cytryny Wykonanie: Ziemniak ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni
Kulinarny karnet Christopherasmalczyku zwalnia nas całkowicie z dodawania jakichkolwiek przypraw. Smalczykowe paluchy Składniki na 20 sztuk. 250g mąki 60g „Smakowita Pajda” z ziołami ogrodowymi 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko Jajko do posmarowania Ziarna do posypania paluchów. Wykonanie dziecinnie proste. Wszystkie składniki zagnieść ,odstawić na 30 min do lodówki. Ciasto wywałkować na cienki placek i pociąć na paski. Posmarować
Kulinarny karnet Christopheragotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na ciepło lub później na zimno. Kruszonka. 40 dag mąki pszennej 15dag margaryny 1 jajko 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie. 6 jabłek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 3 goździki 3 łyżki wody Ze składników
Kulinarny karnet ChristopheraKruche babeczki ,wytrawne. Składniki: 1 kostka margaryny 2 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka jogurtu greckiego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sól szczypta Ciasto zagnieść, wylepić natłuszczone foremki i upiec. Nadzienie: 250ml śmietany kremowej 2 łyżki sosu chilli z limonką i kolendrą 2 łyżki brandy 2 łyżki posiekanych pistacji gronka porzeczki lub fileciki grapefruita oliwki Śmietanę
Kulinarny karnet Christopherałososia. Również polecam.. Szwedzkie matiasy. Na każdym, tradycyjnie zastawionym "szwedzkim stole" nie może zabraknąć śledzia. 2 filety matiasów w marynacie 1 jabłko 100ml kremówki 50ml kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz kajeński, cukier truskawki lub konfitura z żurawin Matiasy wyjąć z zalewy, osuszyć i zwinąć w ruloniki. Plasterki jabłek skropić cytryną i ułożyć
Kulinarny karnet Christophera18cm są bardzo poręczne w jedzeniu. Składniki - 4 sztuki. Ciasto. 225g mąki pszennej 10g drożdży 1/4 łyżeczki cukru 60ml letniej wody 1 łyżka oleju 2 łyżki jogurtu 1/2 łyżeczki soli Nadzienie. 130g mięsa mielonego 1/3 papryki czerwonej 1 pomidor 1 cebula 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku Wykonanie. Drożdże rozpuścić
Kulinarny karnet Christopheraposypać nimi wierzch mazurka. Mazurek z orzechami. Składniki. Spód. 250g mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka jogurtu Wierzch. 100g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 7 śliwek świeżych lub mrożonych 1 łyżka cukru 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich orzechy włoskie orzechy laskowe migdały Wykonanie. Masło stopić, dodać połamaną
Kulinarny karnet ChristopheraFrench fried noodles. Składniki. 150 g mąki 4 jajka 50 g masła sól olej do smażenia Sos. 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki koperku świeżego sól, pieprz Wykonanie. Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z masłem. Dosypać przesiana mąkę. Białka ubić z solą i połączyć z ciastem, miksując 4 minuty
Kulinarny karnet Christopherafried capers. Składniki. 1/2 główki sałaty lodowej 1/4 kapusty pekińskiej 1 papryka żółta 5 pomidorków żółtych 20 dag boczku wędzonego 1 słoik kaparów 3 łyżki oleju Sos. 300 ml jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka sosu chilli słodko pikantnego sól, pieprz Wykonanie. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć. Na dobrze rozgrzanym oleju smażyć kapary ,aż się rozwiną. Sałatę lodową
Kulinarny karnet Christopheranajlepsza sałatka, idealna na imprezę czy szybki obiad. Składniki: 750 gram brokułów, myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze 220 gram sera feta- u mnie półtłusty 100 ml jogurt naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku sól pieprz 100 gram migdałów w płatkach Na dnie naczynia (najlepiej przezroczystego) układamy ugotowane na parze brokuły, na nie rozkruszamy ser feta
Mango PapajaOmlet z łososiem i sosem tzatziki SKŁAD: 2 jajka L 50 g łososia wędzonego 50 g jogurtu przyprawa tzatzyki (użyłem z prymatu najlepsza jest) PRZYGOTOWANIE : Oddzielamy żółto od białek Ubijamy białko na sztywno Dodajemy żółtko do białka, lekko mieszamy Dodajemy łososia pokrojonego w kawałki, sól,pieprz Na patelnie wlewamy niewielka ilość oleju i rozsmarowujemy
Sylwetka Od Kuchniwersji fit Skład: 5 bułek pełnoziarnistych 500 g mięsa mielone z szynki odtłuszczonego 5 plasterków serka topionego light 1 ogórek konserwowy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 100 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy sola i pieprzem. Następnie dodajemy jajko . Całość mieszamy i formujemy z mięsa
Sylwetka Od KuchniKurczak na ostro Skład: 100 g ryżu jaśminowego ogórek 80 g jogurtu greckiego light chili, papryka ostra, sól 150 g piersi z kurczaka Smacznego
Sylwetka Od KuchniKlopsiki w sosie grzybowym Przepis: Skład: Wychodzą 3 porcje 300 g makaronu 600 g grzybów mogą być pieczarki 300 g jogurtu greckiego opcjonalnie 250 g śmietana 12%( jeśli możemy zaszaleć):) 500 g mięsa mielonego z szynki 2 cebule sól, pieprz, pietruszka Przygotowanie : Makaron: wiadomo ugotować Sos: Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszklić
Sylwetka Od Kuchni