jemy, przyglądamy się jaki dokładnie skład mają produkty które kupujemy. Niestety zalewa nas jedzenie coraz gorszej jakości – aby taniej, aby szybciej. Już mało kogo dziwi, że w jagodowym jogurcie jest więcej cukru niż owoców, a fioletowy kolor nie wziął się z jagód a od koszenily (barwnika pozyskiwanego z mszyc). Zawartość mięsa w mięsie to już w ogóle temat rzeka
OstryKęsstopni. Łososia pieczemy ok. 40 minut w dowolnym naczyniu żaroodpornym. Ja często podaję rybę z brokułami tradycyjnie ugotowanymi w osolonej wodzie, do których robię szybki sos koperkowy (jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz), ale możecie do niej przygotować wszystko, na co macie ochotę. Smacznego
Sagneska - gotowanie i lifestyleGotować w osolonej wodzie ok 3 min od wypłynięcia. Podawać prosto z wody (np. z duszoną cebulką) lub odsmażone, z dowolną surówką. U mnie: groszek konserwowy z musztardą i jogurtem
Kto ugości moich gości?szklanki mąki pełnoziarnistej szklanka mleka 2 jajka woda mineralna gazowana do uzupełnienie gęstości, olej do smarowania patelni 1 łyżka masła do obsmażenia naleśników. Do sosu: 4 łyżki jogurtu naturalnego odrobina soli i pieprzu 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki musztardy sarepskiej Nadzienie ze szpinaku robimy w/g przepisu na tej STRONIE WYKONANIE: Mąkę jajka, sól i mleko
W kuchennym oknie EwyBazą są płatki owsiane i jęczmienne. Pachnie przepięknie i jest przesmaczna :) Dodatek wanilii robi swoje :) Nawet można dojrzeć te małe czarne ziarenka :) Sprawdza się idealnie jako dodatek do mleka, jogurtu czy wyjadania prosto z pojemniczka :D Składniki: 130 g płatków owsianych 70 g płatków jęczmiennych 70 g banan 30 g ziarenek Cynamonowy Raj (ok. 3 łyżki) 100 g puree
Zdrowie na języku :Pspód potrzebujemy: * 100g otrębów owsianych * 100g otrębów żytnich * 100g otrębów pszennych * pół łyżeczki sody bądź proszku do pieczenia * coś do posłodzenia (sprawdza się i cukier i stewia) * 3 łyżki jogurtu naturalnego (polecam firmy ZOTT , ma fajną, gęstą konsystencje i jest smaczny) * 3/4 szklanki ciepłej wody (chodzi o to by składniki dobrze się wymieszały) Na masę jabłkową: * ok. 1kg jabłek (można
Zdrowie na języku :Pmąki pełnoziarnistej - 1 jajko M - 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1 saszetka stewi waniliowej - 50 ml mleka Moje dodatki: - serek kakaowy - 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 słodzik + 1 płaska łyżeczka kakao - 1 łyżeczka miodu cynamonowego od Anielskie Przysmaki Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy w misce i mieszamy energicznie za pomocą łyżki :D Kładziemy na rozgrzanej patelni
Zdrowie na języku :Pbardzo owocowy, bardzo smaczny i bardzo pożywny :) Składniki: - 10 truskawek - 1 kiwi - pół jabłka - pół banana - 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 łyżeczka otrąb żytnich (bądź innych) - 3 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki miksujemy i zajadamy ze smakiem :) Smacznego
Zdrowie na języku :Pmnie bez:P) Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Wlewamy do foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180* około 25-30 minut. Ja podałam z serkiem kakaowym (chudy twaróg+jogurt naturalny+kakao+słodzidło) i jagodami goji. Smacznego
Zdrowie na języku :PMasa budyniowa: - 400 ml mleka - 1 torebka budyniu śmietankowego/waniliowego - stewia/słodzik/cukier Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Śmietankowe różyczki do przyozdobienia: - 100 g chudego twarożku - 1 łyżka jogurtu naturalnego - aromat waniliowy - odrobina słodzidła Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Dodatkowo: - 250 g świeżych truskawek Połowę truskawek kroimy w talarki u układamy na masie budyniowej, pozostała część posłuży
Zdrowie na języku :Pdiety azteckiej, np. muffinki migdałowe . Już teraz zapraszam do śledzenia mojej AZTECKIEJ PRZYGODY :D Dotychczas na blogach widziałam przepisy, w których nasionka chia były wykorzystywane do puddingów, dodawane do jogurtów, owsianek itp. Jednak właściwe spożycie nasionek wymaga ich zmielenia, bowiem całe ziarenka przechodzą przez układ pokarmowy i zostają wydalane. To samo jeśli oczekujemy efektu w postaci utraty nadprogramowych kilogramów, badania
Zdrowie na języku :Pdzięki czemu zapobiega zaparciom, ceniony także w nieżytach, nadkwasotach i wrzodach. Siemię lniane ma szerokie zastosowanie, można go dodawać do wielu potraw i produktów. Ja często dodaje go do jogurtów, owsianek, posypuję nim potrawy obiadowe, jak i kanapki, znajduję się on także w domowym chlebie, różnych ciasteczkach. Tak, na prawdę można dodawać go do wszystkiego. Nie odznacza się jakimś szczególnym
Zdrowie na języku :Pzasady komponowania posiłków, uwagi dotyczące między innymi suplementów i nawadniania organizmu w ciągu dnia, a także przydatne przepisy podczas diety, jak np. chleb gryczany, schab z porem czy domowy jogurt; - szczegółowo opisaną dietę odchudzającą na okres sześciu tygodni; każdy tydzień jest ukierunkowany na inne działanie, znajdziesz tydzień oczyszczający, odmładzający...Każdy dzień oparty jet na pięciu posiłkach, różnorodnych, lekkich, kolorowych
Zdrowie na języku :Pmozarellą, następnie nakładam pokrojoną w paseczki szynkę, posypuję pokrojoną czerwoną cebulą, kukurydzą i startym żółtym serem. Drugi i trzeci krążek smaruję rozmrożonym na patelni szpinakiem zmieszanym z łyżką jogurtu. Na jeden krążek nakładam wędzonego łososia i pare kawałków sera feta, całość posypuję pokrojoną czerwoną cebulą i serem mozarellą.Trzeci krążek smaruję szpinakiem i układam pozostałe sery: pleśniowy, feta, tofu
Magiczna kuchnia Dariiżaroodpornego nakładam połowę ryżu, następnie wykładam jabłka i przykrywam pozostałym ryżem. Na wierzchu układam wiórki masła.Zapiekam bez przykrycia 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Przed podaniem polewam jogurtem grecki zmieszanym z łyżka miodu. Ryż jest delikatny, aromatyczny i ma chrupiąca skórkę :) Gorąco polecam dla małych łasuchów i nie tylko
Magiczna kuchnia Darii