borówki cukier puder (opcjonalnie) Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Białko z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywną pianę. W misie miksera zmiksować jajko, mleko, mąkę, ekstrakt waniliowy oraz miód. Połączyć delikatnie z ubitym białkiem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Wylać masę, powciskać w nią owoce. Piec 10 minut. Polać miodem i/lub cukrem pudrem. Smacznego
Moja Galeria SmakuDzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 30 dag fasolki szparagowej, 5 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.Ziemniaki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do startych ziemniaków dodaję jajko(...)miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam. 3. Na usmażone placki nakładam porcję fasolki. Oprószam ziołami prowansalskimi. Na wierzchu każdego placka układam plasterek sera. Placki układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam 25 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasiodparuje. Doprawić solą i pieprzem. 2. Kurki wymiesząć ze śmietaną i czosnkiem niedźwiedzim. Ułożyć w kokilkach. 3. Na wierzchu każdej kokilki wbić jajko i posypać tartą mozarellą lub parmezanem oraz czosnkiem niedźwiedzim, solą i pieprzem. 4. Zapiekać 6-10 min w 200 stopniach. Najlepije smakują kiedy białko jest ścięte, a żółtko jeszcze płynne. Żeby uzyskać taki efekt trzeba wyczuć swój
DefinicjaSmakuzginamy do środka brzegi ciasta dociskając mocniej aby się nie rozeszły w trakcie pieczenia .Ciasto nakłuwamy widelcem i wylewamy na nie rozbełtane jajko ze śmietaną i serem i przyprawami. Na masę wykładamy szparagi i pomidorki i zapiekamy całość w 200 stopniach przez około 20 minut .Podajemy ciepłe. Pomysł z Poezja smaku
Ladylaura.każdej kajzerki wyciąć od góry stożek, coś w rodzaju kapelusza pamiętając o tym, żeby nie przeciąć dna. Do środka wbić surowe jajko, przyprawić solą i pieprzem, posypać wcześniej startym żółtym serem. Przykryć odkrawaną częścią bułki, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20-30 min. Tuż przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego
pieprzny smaczekposypujemy cebulą, solimy i pieprzymy i układamy kolejną warstwę ziemniaków i znowu dajemy cebulę, sól i pieprz i tak aż nam zabraknie. Jajka i śmietanę ubijamy z mąką mikserem, a następnie wylewamy całość do blaszki z zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C, około 45 minut. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video
Smakowy Rajpestkowego i ścieram na tarce na grubych oczkach, tuńczyka pozbawiam nadmiaru oleju a kaszę jaglaną gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaję jajka, mieszam wszystko doprawiając solą i pieprzem. Wymieszanymi składnikami napełniam kokilki wysmarowane masłem i zapiekam ok 20 minut w 230oC
Mechanik w kuchniostudzeniu na tartletki wykładam pokrojoną szynkę parmeńską, pokruszony ser pleśniowy i pokrojoną w plasterki figę.W miseczce mieszam mleko, śmietanę i dwa jajka, doprawiam solą i pieprzem. Wylewam mieszankę na tartletki tak, aby lekko przykryła figi. Zapiekam 10-15 min. Smacznego Post Tartaletki z owocami figi pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plspód tarty wyłożyć kawałki upieczonej dyni, podsmażoną cebulę i rozdrobniony ser. Posypać wszystko solą, pieprzem mielonym i ziołami prowansalskimi. Śmietanę zmieszać z jajkami i wylać na spód tarty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać aż masa się zetnie a wierzch będzie miał złoty kolor. Smacznego Post Tarta z dynią i kozim serem pojawił się poraz pierwszy
UgotujmyTo.plPapryka leżała w lodówce kilka dni i zaczęła już niemal żebrać, żeby ją zjeść. Na surówkę już nie bardzo się nadawała, bo się lekko pomarszczyła. Na
Codzienna kuchnia niecodziennakotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem. Młoda kapusta
Kulinarny karnet Christopheraodcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny w tem 200C. Wybornie smakuje z chatneyem ze śliwek...lub grzybkami po węgiersku:). Smacznego
Apetyczna babeczkapokroić w kostkę. Przesmażyć mięso na tłuszczu z przyprawą kebab-gyros. SOS Serek topiony pokroić na kawałki, rozmieszać ze śmietaną. Następnie dodać jajka i ser żółty starty na tarce, oraz przyprawy, wszystko dokładnie zmiksować Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu. Na ryżu położyć połowę mięsa z kurczaka i połowę warzyw, polać połową sosu i tak dalej postąpić
Kuchnia DanusismakuJajka roztrzepać , dodać do nich kremówkę, doprawić solą i pieprzem. Żaroodporną formę posmarować lekko masłem lub oliwą, wylać na nią ubite jajka. Na masę powrzucać rozdrobniony serek i całe pomidorki. Posypać świeżym lub suszonym tymiankiem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok.30-35 minut w temp.170-180*C, termoobieg. Uwaga na pomidorki - są bardzo gorące. Smacznego
Smaczne ZdroweJesli ktos lubi, tak jak moj Maz, mozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki.Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich.Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.Smacznego
Przysmaki Karolki