jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:57/212)

Schabowy z parówką. 180

kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać  startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem. Młoda kapusta

Kulinarny karnet Christophera
Pasztet z zielonej soczewicy 125

odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny w tem 200C. Wybornie smakuje z chatneyem ze śliwek...lub grzybkami po węgiersku:). Smacznego

Apetyczna babeczka
Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa 213

pokroić w kostkę. Przesmażyć mięso na tłuszczu z przyprawą kebab-gyros. SOS Serek topiony pokroić na kawałki, rozmieszać ze śmietaną. Następnie dodać jajka i ser żółty starty na tarce, oraz przyprawy, wszystko dokładnie zmiksować Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu. Na ryżu położyć połowę mięsa z kurczaka i połowę warzyw, polać połową sosu i tak dalej postąpić

Kuchnia Danusi
QUICHE Z SERKIEM KOZIM I POMIDORKAMI 204

smakuJajka roztrzepać , dodać do nich kremówkę, doprawić solą i pieprzem. Żaroodporną formę posmarować lekko masłem lub oliwą, wylać na nią ubite jajka. Na masę powrzucać rozdrobniony serek i całe pomidorki. Posypać świeżym lub suszonym tymiankiem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok.30-35 minut w temp.170-180*C, termoobieg. Uwaga na pomidorki - są bardzo gorące. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Krokiety w orzechowej panierce 205

Jesli ktos lubi, tak jak moj Maz, mozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki.Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich.Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.Smacznego

Przysmaki Karolki
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 120

jakich! Słodki i mięciutki bulgur, twardawy, charakterny jarmuż i kwaskowy, gęsty sos pomidorowy. Wszystko zapieczone pod sernikową warstwą z jogurtu, jajek i parmezanu. Czas: 1 godzina 10 minut w tym 30 minut duszenia sosu i 30 minut zapiekania Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Zapiekanka z kaszy bulgur z 3 składników Zapiekanka z kaszy bulgur jest tyleż prosta(...)naszej zapiekance słodki, miękki bulgur został wymieszany z lekko twardawym jarmużem i zatopiony w kwaskowym, zawiesisty sosie pomidorowym. Zapiekanka z kaszy bulgur jest przykryta sernikową kołderką z jogurtu, jajek i parmezanu. Danie proste do zrobienia o zaskakująco bogatym smaku. Gorąco polecamy Wam zapiekankę z kaszy bulgur, bo idelanie sprawdza się w chłodniejsze dni. Bulgur Czyngis Chana Zanim zaczniecie robić zapiekankę

Niedzielny kucharz
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu 602

smaki jeszcze lepiej się przegryzą, a my będziemy mieć mniej pracy do wykonania na raz. Polecam! Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu Składniki na 8 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 1-2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Na farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)zagotowania i zgęstnienia, doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy kilka łyżek sosu, układamy zwinięte naleśniki. Wierzch polewamy sosem i posypujemy serem. Zapiekamy w 180 stopniach około 20 minut. SMACZNEGO! Do przygotowania beszamelu i innych sosów polecam trzepaczkę marki Kinghoff dostępną w sklepie Makowski Kredens. Miotełka wykonana jest ze stali nierdzewnej z wysokiej jakości powłoką

Smak mojej kuchni
TARTA ZE SZPINAKIEM 151

wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.Szpiank wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy przeciśnięty pzez praskę czosnek,doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy az do wyparowania płynu. Jajka rozkłócamy dodajemy do nich śmietanę, mieszamy doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy uduszony szpinak, dobrze mieszamy, wylewamy

Z Majeczką w kuchni
Zapiekane Naleśniki z Białym Serem i Szpinakiem 194

Naleśniki ze szpinakiem miło zaskoczą wszystkie osoby, które już z założenia stronią od liści szpinaku. Sekretem uzyskania idealnego smaku tej nie cieszącego się zbytnim uznaniem (zwłaszcza

Słodka Strona
Pstrąg łososiowy w sosie koperkowo-jogurtowym 176

ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek świeżego koperku skórka z połowy cytryny sól, pierz Wykonanie: Rybę opłukać i osuszyć. Wymieszać jogurt naturalny z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.  Dodać otartą skórkę z połowy cytryny oraz drobno posiekany koperek. Ułożyć rybę a naczyniu do zapiekania, zalać sosem jogurtowo-koperkowym. Piec rybę w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Dutch baby. Naleśnik pieczony na słodko. 349

podania: ulubione owoce, cukier puder Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 200 C z żeliwną patelnią lub naczyniem do zapiekania w środku. Patelnia / naczynie musi być dobrze rozgrzane. Ja użyłam żeliwnej patelni o średnicy 20 cm. W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, mleko, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Ja wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Możesz zrobić do ręcznie za pomocą

Moja pasja smaku
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 174

Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy na blaszce skrapiając olejem, posypujemy mieszanką przypraw do ziemniaków zapiekamy ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. W misce mieszamy pokrojone w kostkę (obrane) pieczarki, mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulkę, jajko. Dodajemy wyciśnięty czosnek, trzy szczypty mielonego pieprzu, 2 łyżki sosu sojowego oraz 4 łyżki bułki tartej. Lepimy kuleczki

upichcona
ROLOWANA LAZANIA ZE SZPINAKIEM, RICOTTĄ I KARCZOCHAMI 133

łyżka oleju 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka cukru masło do wysmarowania naczynia do zapiekania Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody z solą. Odsączyć i delikatnie poukładać na papierze do pieczenia. W średniej misce wymieszać ser ricotta, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmrożony i dokładnie odsączony szpinak, drobno pokrojone karczochy, parmezan, bazylię, paprykę i gałkę muszkatołową(...)sporej łyżce nadzienia, posypać tartą mozzarellą i odrobiną sosu pomidorowego. Zawinąć w roladki. Około 1 szkl sosu pomidorowego odłożyć na bok, a resztę wylać na dno naczynia do zapiekania, wysmarowanego masłem. Na sosie ułożyć roladki (łączeniem do dołu), polać odłożonym sosem i posypać tartą mozzarellą. Zapiekać pod przykryciem (folia aluminiowa lub pokrywa) w piekarniku nagrzanym do 175 st przez

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 1422

200 g tartego sera żółtego        4 piersi z kurczaka  przyprawa Gyroskukurydza w puszczceolej do smażeniaCiasto na naleśniki:750

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania