zetrzeć na tarce. Użyłam tarki o średnich oczkach. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, utarte jajka, tuńczyka uprzednio odciśniętego z zalewy bądź z oleju, odrobinę soli i pieprzu. Dodać dość grubo krojoną rzeżuchę. Dokładnie wymieszać. Pieczywo tostowe z obu stron przesmarować oliwą. Ułożyć na patelni i zapiekać na średnim ogniu do momentu, w których będzie ono wystarczająco chrupkie i przypieczone. Podpieczone(...)soli i pieprzu. Pastę jest bardzo łatwo przesolić a przesolona wiadomo jak będzie smakować. Jeśli nie chcemy zapiekać tostów na patelni zwyczajnie w świecie użyjmy tostera. Warto w domu nasiać więcej rzeżuchy. Rośnie ona bardzo szybko i jest mega zdrowa. Z jajkami komponuje się znakomicie. The post Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą appeared first on MeCooks
mecookshawajsku... no cóż, nazwa dość egzotyczna a kryje w sobie naszego pospolitego kotleta z piersi kurczaka panierowanego w jajku i bułce tartej, ale tu pospolitość dania się kończy. Na tak usmażonego kotleta nakładamy plaster ananasa i wszystko przykrywamy plastrem sera. Zapiekamy fileta w piekarniku i ze zwykłego kotleta powstaje nam przesmaczne danie. Filet dzięki ananasowi staje się bardziej wilgotny
na moim stole...Ciasto zapiekane z kurczakiem i pieczarkami, z dużą ilością majeranku. Może być danem głównym lub przystawką, smaczne zarówno na ciepło jak również na zimno. Można ją zapiekać w formie tarty, lub z zwykłej blaszce do pieczenia ciasta. Składniki na ciasto: 25 dag mąki pszennej lub krupczatki 12 dag masła 1 żółtko 1 łyżeczka soli 50 ml wody Posiekać(...)dołożyć mięso z kurczaka. Ciasto rozwałkować i wyłożyć foremkę. Nagrzać piekarnik do 180C, ciasto przykryć folią aluminiową i zapiekać przez 15 minut, zdjąć folie i piec jeszcze 5 minut. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Posiekać szczypiorek. Wymieszać go z roztrzepanymi jajkami , śmietaną, solą i pieprzem. Farsz wyłożyć na podpieczoną tartę, zalać masą śmietanową. Piec jeszcze ok. 30 minut
Apetyczna babeczkatego kawałki słodkich jabłek i nic nie pozostaje tylko delektować się każdą łyżeczką, tak skomponowanego śniadania. Spróbujcie. Zachęcam Was do przygotowania takiej zapiekanej kaszy manny o smaku nutelli. Zapiekana kasza manna o smaku nutelli 2016-04-22 11:22:45 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)czasie ściągamy garnek z palnika i odstawiamy w celu przestudzenia. Do jeszcze ciepłej (ale nie gorącej!) nutellowej kaszy manny wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do połączenia składników. Tak przygotowaną kaszę przekładamy do naczynia do zapiekania. Lekko przygniatamy. Na wierzch wciskamy delikatnie pokrojone kostki jabłka. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25 minut na środkowym poziomie
Słodkie okruszkiananasa i ser tym razem bluee. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka mąką do obtoczenia kotletów sól, papryka do smaku olej do smażenia DODATKOWO: 1 pomidor(...)piersi przecinamy na pół i rozbijamy, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Blaszkę od piekarnika smarujemy oliwą, układamy na niej kotlety na które kładziemy po plastrze pomidora, ananasa i posypujemy pokruszonym serem bluee. Zapiekamy 15 minut aż ser się rozpuści. Kotlety podajemy z ryżem i dowolną
Kulinarne Fantazje MarioliNajbardziej czasochłonne w tym daniu są naleśniki. Pamiętajmy o wybraniu wystarczająco dużego naczynia do zapiekania (niestety ja o tym zapomniałam i musiałam zrolowane naleśniki przekładać;-/) Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1-2 jajka mąka woda mleko sól Pozostałe: 1-2 pojedyncze piersi kurczaka 1 op. mieszanki warzyw (np. włoskie) 1 op. sosu serowego przyprawa do mięs 200 g sera żółtego Wykonanie: Składniki(...)smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ścieramy ser na grubych oczkach. Na każdy usmażony naleśnik kładziemy farsz i zwijamy. Kładziemy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy sosem i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 20 min. Smacznego
IMPRESJA SMAKUzrobiło się dość chłodno, dlatego na śniadanie najlepiej przygotować teraz coś cieplejszego. Dziś zapraszam Was na pyszną zapiekaną grahamkę z kiełkami. Ciepły, smaczny i... chrupiący początek dnia. Spróbujcie. Składniki: (dla ułatwienia na 1 porcję) 1 grahamka 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 1 jajko klasy M szczypta soli ziołowej 1 łyżeczka posikanego szczypiorku Przygotowanie: Z grahamki odcinamy dół, a następnie wydrążamy(...)całe jajko, dokładnie je roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy szczyptę soli ziołowej i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki, wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do wydrążonej grahamki. Grahamkę wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy do ścięcia się masy jajecznej (około 30 minut, sprawdzamy, np. wbijając widelec w środek czy nasza masa jest odpowiednio ścięta). Przed podaniem naszą zapiekaną
Słodkie okruszkiżółtej fasolki szparagowej w pomidorach Krupnik Krem zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona(...)Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem
Moja smaczna kuchniaprzesiać mąkę z proszkiem , dodać jajko, śmietanę i miękkie masło. Szybko zagnieść ciasto. Formę do tarty wysmarować margaryną. Rozwałkować ciasto na większą średnicę niż forma i przełożyć.Spód nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wysypać kaszę lub groch. Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut , następnie zdjąć papier i zapiekać jeszcze z 5 minut. Mięso(...)dodać pieczarki i mięso. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podsmażać około 8 minut. Jajka roztrzepać , dodać śmietankę , pomysł na , usmażone mięso i starty żółty ser. Wszystko dobrze wymieszać i jeszcze przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chilli . Wylać na podpieczone ciasto i zapiekać około 20 /25 minut Wierzch ma być ścięty , puszysty i rumiany. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidodajemy cebulę i paprykę. 70g mieszanki serów mieszamy z jajkami, przyprawiamy i wlewamy na patelnie. Przykrywamy, po kilku minutach dodajemy pomidorki i smażymy na wolnym ogniu aż do ścięcia jajek. Resztę serów mieszamy z papryką słodką i majonezem. Mieszankę przekładamy na frittatę i zapiekamy w piekarniku ( 200C) przez 10 minut z dodatkiem ketchupu. Przyozdabiamy pietruszką. Smacznego. Makro w 100g
serzmiesempiekarnik na 180 stopni. Paprykę pokrój w drobną kostkę, a zielony groszek porządnie przepłucz. Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj. Do każdej foremki wrzuć trochę groszku i papryki. Zalej warzywa jajkiem (proporcjonalnie, aby wystarczyło na 10 foremek). Na koniec posyp każdą z porcji szczypiorkiem. Zapiekaj babeczki przez około 20 minut, a po tym czasie odstaw na chwilę do wystygnięcia
Natka PietruszkiSkładniki 4 kawałki fileta z ulubionej ryby 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki jogurt 5 dkg sera żółtego sól, pieprz Sposób … Czytaj dalej Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami
czarrna od kuchniOdkładamy na minimum na godzinę a następnie smażymy na klarowanym maśle. Po usmażeniu skrapiamy sokiem z cytryny i panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy z obu ston stron. Po usmażeniu zapiekamy w naczyniu żaroodpornym z podsmażoną cebulą w 180 stopniach przez 10 minut pod przykryciem z dodatkiem świeżego masła. Mus chrzanowy ćwierć kilo sera
Ugotowane pozamiatanekromki bułki paryskiej 8 łyżek startego cheddara 3 jajka 200 ml śmietanki pieprz i sól masło Wykonanie: Kokilki natłuścić grubo masłem. Wypełnić różyczkami brokuła wymieszanymi z cheddarem i pokrojoną w kostkę bułką. Śmietankę wymieszać dokładnie z jajkami, solą i pieprzem. Zalać masą jajeczną wnętrza kokilek i pozostawić na 10 minut. Zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni
zadanie-gotowaniePrzyszedł czas na "fast fooda"😆 Przepis tak naprawdę różni się tylko ciastem od tego, co większość z Was zna. Nie jest to ciasto na drożdżach
Zdrowie i pysznie na talerzu