(na 4 porcje) 2 kiełbaski białe 200 ml śmietany 18% 1 łyżka chrzanu 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Kiełbaski kroimy na pół i przecinamy częściowo na 4 cz. nie przekrawając do końca. Śmietanę ubijamy w blenderze z chrzanem, jajkiem i przyprawami. Nakładamy po równo do 4 foremek i wkładamy po jednej kiełbasce. Zapiekamy przez ok 20 min w piekarniku nastawionym na 200 st. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...