Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 kwietnia 2017

Biała kiełbasa zapiekana w chrzanowej piance


(na 4 porcje)
2 kiełbaski białe
200 ml śmietany 18%
1 łyżka chrzanu
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski

Kiełbaski kroimy na pół i przecinamy częściowo na 4 cz.  nie przekrawając do końca.
Śmietanę ubijamy w blenderze z chrzanem, jajkiem i przyprawami.
Nakładamy po równo do 4 foremek i wkładamy po jednej kiełbasce.
Zapiekamy przez ok 20 min w piekarniku nastawionym na 200 st.






1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe podanie białej kiełbasy. Jestem wielkim fanem białej kiełbasy, musi być na majowym grillowaniu, bądź w formie z warzywami, aby było nieco zdrowiej.
    Zapiszę sobie Twój przepis i już wkrótce sobie go wykonam.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...