jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:323/455)

Gołąbki z kapusty włoskiej, z mięsem indyczym i ryżem 223

misce wymieszałam mięso, ryż, zeszkloną cebulę i jajko. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na zdjęciu widać podwójną porcję masy, ponieważ połowa była przeznaczona do innej potrawy. Dno szerokiego garnka wyłożyłam zdjętymi wcześniej liśćmi, wybierając najbrzydsze, np. naddarte lub dziurawe. Na desce rozkładałam sobie sparzone liście kapusty, nakładałam na nie porcję farszu  (w ilości stosownej do wielkości liścia

Kuchenne zapiski Edyty
Pelnoziarniste nalesniki ze szpinakiem - Jedz szpinak na zdrowie! 178

szklanka mleka i troche 1 jajko 1 lyzka oleju sol,szczypta cukru 1 lyzka masla ghee do smazenia  Wszystkie skladniki na ciasto  dokladnie wymieszac,by nie bylo grudek i odstawic na 0,5-1 godziny.Po tym czasie usmazyc nalesniki smarujac mocno rozgrzana patelnie maslem ghee,najlepiej przy pomocy pedzla. Farsz do nalesnikow; 400-450 g mrozonego szpinaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki w botwince z orzechowym sosem i chipsami z buraków. 141

smażenia sól Wykonanie. Do zmielonego mięsa dodać jajko, ugotowany ryż, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawę sumak, czosnek niedźwiedzi, pieprz, odrobinę przyprawy Kucharek. Całość dobrze wyrobić. Liście botwinki umyć. Blanszować  kilka sekund w osolonym i lekko zakwaszonym wrzątku. Zahartować zimną wodą. Osuszyć. Z każdego liścia ściąć główny nerw. Nałożyć jedną łyżkę farszu i zwinąć jak gołąbki. Układać ściśle obok

Kulinarny karnet Christophera
Mini tarty z suszonymi pomidorami i łososiem 271

sumie ok. 2 łyżeczek) Przesiać mąkę, dodać jajka, oliwę, pokrojone masło, sól, zioła i ugniatać do wyrobienia jednolitej masy. Ciasto na 30 minut wrzucamy do lodówki. Po tym czasie wykładamy do foremek na tarty (bardzo cienką warstwę) i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Wystawiamy do przestygnięcia. Składniki na farsz: 300g serka naturalnego (np. Almette

kuchnia do kwadratu
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 132

brokuł 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) 400 - 500 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majeranku łyżeczka tymianku łyżeczka pieprzu 2 - 2,5 łyżeczki soli 3 jajka 250 ml mleka 2 łyżki śmietany łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka mielonego kminku 2 - 3 łyżki oleju do smażenia Jak zrobić zapiekankę z mielonego mięsa z warzywami? Pokrojonego na mniejsze kawałki(...)mięsa mielonego. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i również dodać do mięsa mielonego. Do mięsa dodać majeranek, tymianek, pieprz, sól i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli farsz jest dość tłusty lub zbyt luźny można dodać płatki owsiane. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i połowę wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem brytfanki. Posypać solą, pieprzem, kminkiem

Kuchcik gotuje
Mini rogaliki z marmoladą 217

jeden ruch wałkiem i już mamy gotowe wycięte ciasto na 16 małych rogalików..teraz tylko łyżeczka w dłoń..i zabieramy się do nadziewania..taką łyżeczką idealnie odmierza się ilość farszu...u mnie była to marmolada..wyznaczone miejsce -specjalny otworek też ułatwia nam pracę..teraz wystarczy tylko rogaliki zwinąć..i odstawić do wyrośnięcia..a potem do piekarnika...a potem ..no cóż(...)rogaliki ? Nic trudnego..wystarczy zaopatrzyć się w rogalomię ..polecam ..bo naprawdę warto.. 50 dkg mąki  4 dkg drożdży  1 szkl.mleka  50 g masła rozpuszczonego 1 jajko  2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy dżem lub marmolada Z  drożdży i mleka przygotować rozczyn, dodać do mąki wraz z żółtkiem, masłem, cukrem i cukrem waniliowym.Wyrobić ciasto

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 153

starciu. Przepisy konkursowe znajdziecie -> tutaj.  Na osoby głosujące czekają atrakcyjne nagrody!   Porcja dla 4 osób Składniki : pulpety  500 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 4 ząbki czosnku 1/3 posiekanego na drobno pora pęczek szczypiorku 4 łyżki pesto bazyliowego 0,5 szklanki zblendowanych migdałów 1 łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku(...)drobną kostkę, smażymy na masełku, dodając posiekany drobno koper z czosnkiem. Dodajemy miód i doprawiamy smażymy jeszcze ok 3-4 minut, aż lekko skarmelizują nam się warzywa. Gotowym farszem napełniamy ziemniaczki i układamy do formy do pieczenia.  Ziemniaki skrapiamy oliwą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 1 - 1,15 h. Nie podgotowujemy wcześniej ziemniaków, ponieważ burak

Niezły Młynek
KRUCHE PIEROŻKI BBQ Z KURCZAKIEM 135

sera żółtego tartego 1 jajka PRZYGOTOWANIE:    Filety z kurczaka mielę w maszynce do mięsa lub malakserze. Papryki myję i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję mięso. Doprawiam smażę na rumiano. Dodaję paprykę. Całość mieszam. Cebulę obieram, kroję w kostkę dodaję do mięsa. Na koniec dodaję świeża bazylię. Farsz przekładam do miski, dodaję ketchup

Gotowanie Patki
Jazowskie kotlety z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 242

ugotowanych ziemniaków dodaje się biały ser, a farsz przyprawia się majerankiem (na blogu przepis na bieszczadzkie kotlety z ziemniaków i sera ). W Jazowej, niewielkiej wiosce położonej w okolicach Strzyżowa (gmina Wiśniowa), do ugotowanych ziemniaków dla smaku dodaje się podsmażoną na maśle cebulkę. Masę ziemniaczaną zagęszcza się mąką, a na koniec dodaje się jajko, dzięki czemu kotlety są zwarte, mimo

Trzeci talerz
Tarta z kalafiorem, papryką i cukinią 194

ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy ze śmietaną, serem i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na podpieczony spód wykładamy podsmażoną cukinię i paprykę oraz kalafiora. Całość zalewamy masą serowo-śmietanową i wkładamy do piekarnika na około 30 minut i pieczemy aż wierzch tarty ładnie się zarumieni a farsz się zetnie

My simple kitchen
jajka faszerowane pieczarkami 146

dodatkowo: majonez do podania posiekany szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy je do podsmażonej cebuli. Doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż woda odparuje a farsz będzie gęsty. Zestawiamy z ognia i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 178

pieprz Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, niewielką ilość oleju, sól oraz ciepłą wodę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki tak, aby powstało plastyczne ciasto. Odkładamy na krótki czas do lodówki. Na blacie posypanym mąką pszenną rozwałkowujemy ciasto na cienki placek. Okrągłym naczyniem lub metalowym pierścieniem wykrawamy placki o średnicy ok. 10 cm. Farsz: Na wykrojone ciasto układamy niewielką ilość pasty

AZgotuj!
Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem 245

pieprz Przygotowanie :  Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki, ugnieść widelcem, dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.  Drobno posiekany szczypiorek i rzodkiewki starte na tarce o grubych oczkach dodać do żółtek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.  Farsz delikatnie nakładać do białek, przybrać plasterkami

Codzienne Gotowanie
Kotlety mielone z niespodzianką 141

wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, szczypiorek i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na półplasterki (jeśli są duże to drobniej) i przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pomidory odsączamy z oleju. Z mięsa formujemy na dłoni placuszki i nakładamy kopiastą łyżeczkę pieczarek oraz kostkę sera, zaklejamy żeby farsz znajdował się wewnątrz i formujemy kotlety

kuchnia doski
domowe sajgonki z kurczakiem 2352

sól oraz masło i siekamy nożem. Dodajemy jajko oraz żółtka i siekamy. Następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę, siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy je pod przykryciem na ok. 15 min. aby odpoczęło (ciasto można przygotować dzień wcześniej, wtedy wkładamy je do woreczka i umieszczamy w lodówce). Gdy mamy gotowy farsz, cienko rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy kwadraty

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania