jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:330/455)

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 409

roli głównej farsz szpinakowy z dodatkiem ricotty i parmezanu. Całość zapieczona w sosie pomidorowych o aromacie czosnku oraz oregano.  Szybki obiad lub wytworna kolacja. Smacznego!  Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym (pomysł zainspirowany przepisem z Kwestia Smaku) Składniki: Naleśniki: 1 i ½ szklanki mąki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki gazowanej wody  2 jajka szczypta soli 3 łyżki

Moja Mama Gotuje
Roladki z cukinii nadziewane ryżem i mięsem czyli gołąbeczki. 130

ryż, mannę  i jajko , dokładnie wyrabiamy. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w cienkie plastry. Jeśli nie będą za grube, spokojnie pozwolą się zwinąć bez pękania. Jeżeli któryś pasek okaże się za gruby, wystarczy posypać solą i odstawić na chwilę. Później płuczemy w wodzie i można zawijać. Na każdy pasek cukinii nakładamy porcję farszu i zwijamy. Przebijamy wykałaczką

Dieta moja pasja
Naleśniki po mojemu 142

śniadanie obiad i kolację a do tego najlepiej jeszcze jak odsmażę na masełku ,wtedy zajada aż jej się uszy trzęsą i tylko zerka ile jeszcze zostało. :)  Składniki na farsz serowy       1 duży pojemnik sera homogenizowanego 400 g       2 łyżeczki cynamonu       cukier puder według uznania(...)wcześniej sparzonej   Wszystkie składniki dokładnie mieszam i smaruje naleśniki i przesmażam na maśle na złoty kolor  Ciasto naleśnikowe robię z kilograma mąki i 1 litra mleka ,2 jajek z tej proporcji wychodzi około 25 naleśników

Mój Smak
Naleśnik nadziewane szpinakiem i kurczakiem 167

łyżek oleju 1 jajko Wykonanie: Pierś kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Szpinak - jeżeli jest mrożony smażymy osobno w garnku i doprawiamy solą i czosnkiem. Żółty ser trzemy na tarce na grubych oczkach, ser feta kroimy w kostkę, odsączamy kukurydzę. Do miski wrzucamy kurczak, doprawiony szpinak, kukurydzę - mieszamy nasz farsz.  Z podanych składników poniżej robimy

W Moim Magicznym Domu
,,Tulipanowy schab z orzechami’’ 103

wspaniały schab pieczony z farszem z orzechów włoskich. Schab pieczony to potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Aromatyczny, pięknie wypieczony, kruchy, soczysty i bardzo smaczny. Schab podany z orzechami cudownie wygląda na stole, pięknie się prezentuje i przykuwa wzrok. Składniki: około 1 kg schabu bez kości 100 gramów orzechów włoskich, grubo pokrojonych 1 jajko 1 cebula 3 łyżki bułki

Podróż w kulinaria
Pierogi z mięsem. 122

ostudzeniu ciasta dodać jajko i ponownie zamieszać łyżką. Po wymieszaniu dodajemy olej oraz sól i ugniatamy chwilę ciasto, tym razem już rękoma i ciasto gotowe :) Następnie rozwałkowujemy kawałek ciasta i lepimy pierogi. Podczas lepienia pozostałe ciasto należy trzymać przykryte ściereczką. Pierogi można zagotować albo zamrozić bez gotowania, ponieważ ciasto nie pęka po zamrożeniu.  FARSZ Składniki: 250 g mięsa wołowego

Moje-pitraszenie
Jajka faszerowane. 187

majonezu, łyżka śmietany. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i przeciąć na pół (wzdłuż). Wyjąć żółtka. Białka lekko posolić i popieprzyć. Cebulę i szynkę bardzo drobno pokroić, dodać do żółtek i wymieszać ( najlepiej widelcem rozgniatając) razem z majonezem, śmietaną oraz przyprawami (sól, pieprz i tymianek - tymianek lekko rozetrzeć w dłoni). Jeśli farsz będzie zbyt gęsty dodać jeszcze

W kuchni u Moniki
Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 99

pierogów. Do farszu owocowego nie dodaję cukru, bo wolę posłodzić już na talerzu. Jeśli chcecie, żeby owoce były od razu posłodzone to w borówki wmieszajcie kilka łyżek cukru - tyle ile lubicie.    Dla kogo: dla kochających pierogi dla lubiących słodkie obiady dla chcących trochę urozmaicić smak pierogów z owocami Składniki: szklanka mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej

Mania Wypiekania
Pierogi ze szpinakiem i żółtym serem, w cieście z olejem rzepakowym 123

szklanka gorącej wody 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników zagniatamy ciasto i wyrabiamy, aż stanie się jednolite. (Ponieważ gorąca woda może poparzyć nam ręce, warto pomóc sobie mikserem ze spiralnymi widełkami) Uformowane w kulę odkładamy pod misę na oprószonym mąką blacie na około pół godziny (raczej dłużej, niż krócej). Farsz: 450g mrożonego szpinaku 80g żółtego

Kuchenna Kontrrewolucya
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 132

żółtka 1 całe jajko (+ zostawiamy białko do smarowania) Nadzienie: 250g mięsa mielonego  1 czerwona papryka 200g pieczarek 1 duża cebula 6 łyżek sosu teriyaki od De Care  1. Drożdże rozpuszczamy w śmietanie. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto, zagniatamy i chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. 2. W tym czasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy cebulę

Szefowa kuchni
Naleśnikowe rollsy z mięsem 157

razem było inaczej. W planach miałam naleśniki z mięsem, ale po krótkim zastanowieniu doszłam do wniosku, że jak przecież połączę jedno z drugim, to nie dość, że będzie więcej farszu to i smarować będzie lepiej. I tak zrobiłam! By nie były zbyt mdłe i suche, podlałam sosem pomidorowym, ale nic nie stoi na przeszkodzie by dodatkowo podać je z filiżanką(...)Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na ok. 20 sztuk naleśników (40 rollsów) Naleśniki: 500ml mleka 2% 250ml lekko zmineralizowanej wody mineralnej 2 jajka 3 szklanki mąki 1 nie za duża łyżeczka soli 2 łyżki oleju rzepakowego Nadzienie: 500g drobiowego gotowanego mięsa (waga po gotowaniu) 500g surowego mięsa mielonego wieprzowego 1 duża marchewka

Kuchnia w czekoladzie
Cebulaki, grzybowe cebulaki 103

ciepłego płynu, rozbełtane jajko, roztopione masło, 1/2 łyżeczki od kawy soli. Wyrobić dokładnie ciasto, w razie potrzeby dolać trochę płynu. Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Cebule pokroić w cienkie półplasterki, poddusić na maśle, nie rumieniąc, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Ciasto w miarę cienko rozwałkować, wycinać koła wielkości spodka. Nakładać farsz na ciasto, rozsmarować, zwijać

królestwo garów
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 189

Przygotowanie: Ugotowane jajka kroimy na pół . Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Wę dzonego łososia porcjujemy i do dajemy do żółtek. Miksujemy z łyżką jogurtu. Mielimy pieprz i doprawiamy nim masę.  Na dużym talerzu ukła damy rukolę, pokrojone w plastry ogórek oraz rzo dkiew. Puste miejsca w białkach wypełniamy łyżeczką przygotowanego łososiowego farszu, ukła damy na talerzu

ChilliJemy
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 303

świetnie sprawdzi się jako farsz do ravioli lub (w bardziej tradycyjnej wersji) do pierogów. To jeden z naszych ulubionych patentów kulinarnych. Jeśli mamy czas lepimy ravioli. To danie wymagające więcej pracy, zachodu (ciasto najlepiej jest wałkować w maszynce do makaronu) i składników, przez co jest droższe niż ciasto na pierogi (trzeba wbić do niego więcej jajek) oraz bardziej kaloryczne (znowu

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania