jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:324/455)

faszerowany kurczak pieczony w soku z pomarańczy 125

dużo szybciej się upiekł. Nadziałam go farszem z wątróbki i kaszy gryczanej, upiekłam z jabłkami a pod koniec pieczenia polałam sokiem ze świeżo wyciśniętej pomarańczy. Miał bardzo delikatny smak, niebo w gębie.  Składniki: tuszka kurczaka (około 1800 g) 1/3 szklanki kaszy gryczanej 150 g wątróbki drobiowej 2 jabłka 1 pomarańcza 1 jajko 70 g soli peklowej ziele angielskie liście

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czebureki z serem i suszonymi pomidorami. 163

wsypać do miski dodać sól utarty ser, jajka, sodę, olej i spirytus lub ocet. Zagnieść i dobrze wyrobić ciasto. Sery włożyć do miski dodać pokrojone pomidory z oliwy przyprawić do smaku i wymieszać. Ciasto rozwałkować cienko. wyciąć duże koła, od talerzyka (ja użyłam małej pokrywki od garnka). Na połowę krążka wyłożyć serowy farsz na 1 cm grubości. Ser przykryć drugą

Gotowanie jest łatwe
Kotleciki ziemniaczane 142

Ziemniaczany farsz do filetów z piersi kurczaka tak nam posmakował, że postanowiliśmy zrobić z niego kolorowe kotleciki ziemniaczane. Efekt nas zaskoczył, bo kotleciki z chłodnikiem lub surówką smakują wybornie.     Składniki: -6 średnich ziemniaków -niewielki filet z piersi kurczaka -pół czerwonej cebuli -pół opiekanej czerwonej papryki -szczypior -jajko -mąka pszenna -olej -5 dkg masła -przyprawa do mięs i warzywna

Maminek kulinarny
Pizza na cieście z otrębami owsianymi, Pizza ze szpinakiem, ricottą i słonecznikiem 116

centymetrów każdy). Nakładać sos. farsz: Szpinak umyć i położyć na patelni, dusić na odrobinie wody razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem, solą, pieprzem i pokrojoną na drobno papryczką chili. Gdy szpinak zmięknie. Mieszamy go z ricotta (zostawiamy troszkę ricotty do przystrojenia). Szpinak formujemy w podłużne kulki coś na kształt jajka i kładziemy na sosie. Piec: 15-25 minut w temperaturze

KreatywnePiny
Pierogi z kapustą i grzybami. 141

najlepsze ciasto. SKŁADNIKI: ciasto: 2 jajka 4 średnie ugotowane i utłuczone ziemniaki około szkl. mąki szczypta soli ewentualnie trochę mleka (gdyby ciasto było za twarde) WYKONANIE:  wszystkie składniki wymieszać, dosypywać mąkę i wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od ręki(czasem potrzeba więcej mąki wszystko zależy od ziemniaków), wykrawamy koła nakładamy farsz i zlepiamy pierogi, Ja przygotowuję pierogi wcześniej, dlatego

Kuchnia Beaty
Zapiekana cukinia z mięsem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 142

sosu bolońskiego. Często jest to farsz jarski, bez grama mięsa i też jest pysznie :) Dzisiaj do mięsa dodałam suszone pomidory - to był strzał w dziesiątkę. Wyszło pyszne i aromatyczne danie :) Składniki: 2 średnie cukinie , 30 dkg mielonego mięsa , 6 połówek suszonych pomidorów w oliwie (polecam biedronkowe), pół suchej bułki , 1 jajko , 10-15 listków świeżej bazylii

Codzienna kuchnia niecodzienna
Nadziewana bagietka 182

gości. Pyszne, mięciutkie bagietki z farszem takim jak lubisz idealne na imprezy, ulubione przez dzieci no i również sprawdzą się świetnie także jako przekąska kibica! Składniki: 3 średnie bagietki 125 g śmietankowego serka naturalnego 100 g kiełków z rzodkiewki  150 g mini salami pleśniowego pęczek szczypiorku  2 ugotowane na twardo jajka  sól pieprz Przygotowanie: Z bagietek

Niezły Młynek
Kominki francuskie ;) 173

układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek.  W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, smażymy, dolewamy mleko. Ciągle mieszając, czekamy aż sos zgęstnieje. Tak przygotowany sos przelewamy do pozostałych składników farszu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami

Czerwona Porzeczka
Pain perdu roulé – tosty francuskie z ricottą i malinami 125

najpierw rozwałkować, żeby łatwo się zwijał. Farsz przygotowałam z malin i ricotty. Użyłam mrożonych malin Hortex, dzięki którym jesienią i zimą można poczuć smak lata Jest to też wygodne, bo mamy je zawsze pod ręką. Idealnie sprawdzą się do różnego rodzaju wypieków, możliwości jest wiele. Polecam! Składniki: 13 kromek chleba tostowego 3 jajka 1/2 szklanki mleka 5 łyżeczek domowego cukru

Oryginalny smak
jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 141

feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów

babka w formie
CEBULARZE BEZ MĄKI (keto, LCHF, bez glutenu) 199

cebularze: Składniki na ciasto: 6 jajek 200 g tłustego twarogu 10 g (1 łyżka) odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego lub łupin/łuski babki jajowatej opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu –można pominąć, ponieważ placki świetnie rosną również bez spulchniacza sól himalajska lub kłodawska szczypta czosnku suszonego inne przyprawy Składniki na farsz: 300 g cebuli 40 g masła klarowanego

Ola la LCHF
#20 Naleśniki ze szpinakiem i sosem pomidorowym 162

szklanka wody szczypta soli olej Jajka roztrzepujemy z mlekiem i z solą. Dodajemy mąkę, następnie wodę i łyżkę oleju. Należy pamiętać, aby przez cały czas mieszać wszystko energicznie, w przeciwnym razie utworzą się grudki. Można użyć miksera.  Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.  Kolejnym etapem jest przygotowanie farszu, do którego będziemy potrzebowali: 500g mrożonego

Taste of imagination
CIASTO NA PIEROGI 127

dodatkiem oleju. Jednak ten bez jajek i z dodatkiem masła najbardziej przypadł  mi  do gustu. Ciasto wspaniale się wałkuje, jest miękkie, elastyczne a po ugotowaniu pierogi wychodzą bardzo delikatne. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg mąki 3-4 łyżki miękkiego masła gorąca ale nie wrząca woda ok. 40 stopni łyżeczka soli ORAZ: dowolny farsz WYKONANIE: Mąkę z solą przesiewamy

Pani na deser
Ravioli ze szpinakiem! 132

Gwyneth Paltrow - 2 duże jajka eko - 10 żółtek z jaj eko - 300 g mąki typ 00 albo 250 g mąki typ 480 Całość zagniatamy na jednolite ciasto. ciasto dzielimy na 8 części i formujemy walkiem w prostokąt. Wałkujemy na cieniutki blat ciasta albo maszynka albo wałkiem. Na każdy prostokąt nakładamy farsz, przykrywamy kolejnym prostokątem i wycinamy radełkiem ravioli. Podaje

SMYKWKUCHNI
PYSZNE CIASTO NA PIEROGI , JAK SZYBKO KLEIĆ USZKA I PIEROGI + FILMIK 170

soli przesypujemy na stolnicę, dodajemy jajko, olej i wlewając gorącą wodę zagniatamy ciasto. Ciasto można również wyrobić w robocie kuchennym.  Wyrobione ciasto nakrywamy folią i odkładamy na 30 minut aby odpoczęło.  Ciasto jest elastyczne, miękkie i ładnie się klei, dzięki kurkumie nabiera pięknego koloru.  Rozwałkowujemy je, następnie wycinamy kółka i nakładamy farsz, zlepiamy pierogi i gotujemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania