jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:319/455)

PAMPUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM, ŚMIETANKĄ I TRUSKAWKAMI 123

mama jak byłam dzieckiem. Czasami były bez żadnego farszu a czasami była to czekolada czy owoce. Zawsze jednak smakowały pysznie.  Pampuchy mają wnętrze jabłkowe przygotowane z musu jabłkowego Jamar . Dzięki temu bułki na parze nabierają jabłkowej nuty.   Składniki: 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła 3 łyżki cukru szczypta soli

Kuchnia w oparach
Chińskie bułeczki na parze BAOZI 包子 247

przesiać pozostałą część mąki, dodać podrośnięty zaczyn i wbić jajko. Wyrabiać do momentu, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Dodać masło i krótko wyrobić do połączenia się wszystkich składników. Ciasto drożdżowe uformować w kulę, włożyć do miski, a wierzch posypać odrobiną mąki. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Farsz mięsny : wszystkie składniki nadzienia wymieszać dokładnie ze sobą. Kiedy

Pieguskowa Kuchnia
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 162

części suszone pomidory, ser cheddar, prażone pestki dyni oraz jajko. Wyrabiamy dokładnie. Doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Formę na muffiny delikatnie natłuszczamy olejem (świetnie sprawdza się w tym celu silikonowy pędzelek lub po prostu na dno foremki wlewamy olej i rozprowadzamy go z pomocą ręcznika papierowego). Nakładamy farsz mięsny. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Smaki Na Talerzu
Naleśnikowy torcik z serem 213

miski wlewamy mleko i wbijamy całe jajka. Miksujemy te składniki,po czym dosypujemy stopniowo mąkę i cukier waniliowy, do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na końcu wlewamy olej i wodę gazowaną i solimy cały czas mieszając. Odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.   Farsz serowy:   2 kostki białego sera twarogowego śmietana

Różne smaki w kuchni
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 124

pasztetu * 1 łyżeczka  przyprawy Dobry Smak Jager * 2 jajka * 1 czerstwa bułka * pół szklanki rosołu Wykonanie: Z piersi kurczaka, warzyw, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować rosół. Wątróbki drobiowe podgotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka z rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową

Zrób to smacznie
papryka z mięsem i kaszą owsianą z piekarnika... 168

czosnku wycisnąć z praski mielone mięso dobrze wyrobić z jajkiem, kucharkiem, pieprzem, cebulą, czosnkiem, posiekaną natką pietruszki kaszę owsianą ugotować w wodzie bez soli, wysypać z woreczków i pałką blendera trochę zmiksować, dodac do mięsa i połączyć składniki blacha z papierem do pieczenia, papryki natrzeć olejem rzepakowym od zewnątrz, nakładać farsz do pełna, układać na blaszce piekarnik nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Omlet z serem i pomidorkami 144

dwóch oleju, w międzyczasie na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty aż zobaczymy, że jest lekko ścięty na górze, omletu nie przewracamy na drugą stronę, patelnię unosimy do góry i lekko potrząsamy, by omlet się odkleił, wtedy układamy nasz pomidorowo-cebulowy farsz, chwilkę smażymy, zwijamy omlet drewnianą łyżką lub płaskim talerzem

Zasmakuj Kuchni
Rosół z pielmieni czyli rosyjskimi pierożkami 133

pielmieni – do miski wsypać mąkę, sól, dodać jajko i wlać gorącą wodę. Zagnieść ciasto na gładką masę. Ulepić kulę i przykryć folią spożywczą. Odłożyć na bok na 30 minut. Ciasto musi odpocząć. Thermomix ciasto – wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego, wyrobić czas 2 minuty, naczynie zamknięte interwał Przygotowanie farszu – mięso kurczaka rozerwać na małe kawałki, cebulę posiekać

Kuchnia Pokoleń
Krem z białych szparagów z tortellini z kozim serem i oliwą ze szczawiku zajęczego 166

pieprzem, gałką muszkatołową 4. Tortellini - mąkę mieszamy z jajkami i solą, zagniatamy kule, owijamy folią i odkładamy na ok 1 h 5. Szczawik ucieramy w moździerzu z oliwą i solą, oliwy dolewamy stopniowo, zaczynamy od 2 łyżek, ucieramy całość do momentu kiedy roztarte listki połączą się z oliwą  6. Farsz - ser kozi mieszamy z pieprzem i listkami świeżego tymianku

Słodki Kompromis
Ślimaczki z serkiem almette 197

przygotowaniu. Naprawdę warto je wypróbować. Nadają się na wszelkiego rodzaju imprezy czy spotkania z rodziną. Nadzienie jest bardzo dobre i proste. Idealne jest to, że można dowolnie modyfikować jego farsz.                                 -TRUDNOŚĆ: łatwe(...)Ślimaczki z serkiem almette po 1/3 słoiczka papryki marynowanej czerwonej i żółtej 2 opakowania serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu szczypiorek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko roztrzepane Do miski wstawić serek Almette. Następnie dodajemy poszatkowany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną w obu kolorach. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na rozłożone ciasto francuskie. Całość zwinąć. Następnie należy

Gotuję Testuję
Drożdżówki z serem 247

pozostałą łyżkę cukru pudru, pozostałe 3/4 szklanki mleka, jajko i żółtko. Wyrabiamy dokładnie ciasto dolewając w trakcie rozpuszczone masło – masa powinna być lekko lepiąca, ale musi odchodzić od rąk. W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto drożdżowe rośnie, przygotowujemy farsz. W zależności od naszych preferencji twaróg możemy zmielić

Poezja smaku
DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 228

Przepis na pyszne dewolaje jest znany od lat, dzisiaj pomysł na nadzienie serowe z dodatkiem ogórka konserwowego. Farsz zawinęłam w rozbite mięso, panierowałam i smażyłam na oleju. Kotlety podajemy na ciepło do frytek, ziemniaków, warzyw lub zjadamy z pieczywem(...)SKŁADNIKI :  6-8 kotletów ze schabu  200 g sera goudy kilka ogórków konserwowych sól, pieprz, papryka do smaku 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi ruskie nasze ulubione, a Twoje ? 127

środku i w to zagłębienie wbijamy całe jajko i mieszamy nożem, zagarniając mąkę, dodajemy wodę powoli nie całą na raz. Ile wody będzie potrzebne to tak naprawdę zależy od mąki. Będziecie widzieć robiąc ciasto. Zagniatamy ciasto, robimy z niego kulkę i odkładamy przykryte pod ściereczką.  Zabieramy się do farszu. Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy ( u nas przez sitko

Kuchnia na wzgórzu
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 253

środek kwadratu układamy po 2 łyżeczki farszu i zawijamy ciasto, sklejając ze sobą sąsiadujące boki, tak jak pokazaliśmy na zdjęciu. Dla bezpieczeństwa można zostawić małą „falbankę” w miejscu łączenia boków. 6. PIECZENIE (30 min) Uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i smarujemy z wierzchu mlekiem, rozbełtanym jajkiem lub zwykła wodą – dzięki temu nabiorą ładnego, złocistego koloru po upieczeniu

Nerds Kitchen
Brazylijskie bułeczki kokosowe 134

placek o grubości ok. 5 mm i dokładnie wysmarować farszem. Następnie zawinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić na ok. 12 części. Ułożyć je obok siebie w odstępach, na wysmarowanej masłem blasze i pozostawić na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika rozgrzanego do 200 C posmarować roztrzepanym lekko jajkiem. Piec 15-20 minut. Smacznego! Źródło zdjęcia kotka

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania