jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:314/455)

Krokiety wigilijne po rusku wg Aleex 146

Wigilią, a tuż przed wieczerzą zapiec w piekarniku. Będą znakomicie smakować z czerwonym barszczem. Może spróbujecie? Składniki: Naleśniki: • 2 szklanki mleka • 2 szklanki mąki • 2 jaja • olej • szczypta soli Farsz: • 40 dag ziemniaków po ugotowaniu (u mnie 4 średnie) • 20 dag trzykrotnie mielonego sera białego • 2 duże cebule + 1 dodatkowo • sól, pieprz • olej • kilka plasterków boczku (jeśli danie nie jest(...)przeznaczone na Wigilię) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i przecisnąć przez praskę. Ostudzić. 2. Przygotować ciasto na naleśniki: Do misy wbić jajka, wsypać mąkę i wlać 1 szklankę mleka. Dodać szczyptę soli i 1 łyżeczkę oleju. Wymieszać trzepaczką na gęstą, gładką masę. Dodawać do niej porcjami mleko, cały czas mieszając. Ciasto powinno

W mojej kuchni
Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie 165

cóż nie spróbowałeś to nie wiesz, więc zachęcam was bardzo do przyrządzenia tego typu klopsików z salsiccia. Sposób przyrządzenia klopsików jest bardzo prosty. Klopsiki uformowałam z farszu, ugotowałam bardzo intensywny pomidorowy sos doprawiony obficie oregano, a jako dodatek proponuję mnóstwo mozzarella i spaghetti. Moja wersja klopsików jest bezglutenowa, bo zamiast bułki użyłam mąki migdałowej. Wybrałam również spaghetti bezglutenowe. Obcja(...)praktycznie się nie różni w smaku, więc można ją swobodnie stosować zamiennie. Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie Składniki: 4 – 5 porcji, Klopsiki 650 g surowej salsiccia 1 jajko 70 g migdałowej mąki lub 1 pszenna bułka 50 ml śmietanki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę olej do smażenia Sos pomidorowy 1 bananowa szalotka

codojedzenia
GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY W TROSZKĘ INNEJ WERSJI 335

   Obok tradycyjnych gołąbków przygotowywanych przeze mnie od lat, zagościły u nas ostatnio gołąbki w troszkę odmienionej formie. A nawet dwóch. Pierwsza wersja farszu była

Smaczne Zdrowe
Naleśniki z twarogiem na słodko 150

serowym farszem w środku. I choć lubiłam bardziej wytrawną wersję - z twarogiem, szalotką i szczypiorem, dość pieprzne, to te także znalazły swoje miejsce w moim sercu. Dowód na to macie poniżej w opisie i zdjęciu:) Smacznego:) Składniki: szklanka mleka (chodzi o szklankę 250 ml) 0,5 szklanki wody (chodzi o szklankę 250 ml) 3/4 szklanki mąki 1 jajko(...)być zbyt gęste ani zbyt wodniste. W miseczce ugniatamy widelcem twaróg, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder oraz żółtka. Na niewielkiej ilości oleju smażymy naleśniki, gotowe smarujemy twarogowym farszem. Zawijamy i gotowe

Zasmakuj Kuchni
Placek po węgiersku 1020

mąki 2 jajka sól, pieprz olej  Składniki na nadzienie: 0,5 kg karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 5 większych pieczarek pół czerwonej papryki 1 papryczka chilli natka pietruszki 2 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego mąka pszenna 3 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz papryka słodka wędzona olej Przygotowanie : Zaczynamy od przygotowywania farszu natomiast placki(...)minut). Doprawiam solą i pieprzem. Zagęszczam wedle uznania łyżeczką mąki rozmieszanej z małą ilością wody. Obrane ziemniaki razem z cebulą rozdrabniam blenderem (można zetrzeć lecz blenderem szybciej), dodaję jajka i mąkę w ilości do uzyskania odpowiedniej konsystencji oraz doprawiam solą i pieprzem. Placki wielkości ok 18 cm (wielkość dna patelni) smażę z obu stron na ładny rumiano-złoty kolor. Placek

Mechanik w kuchni
Żytnie Naleśniki ze Szpinakiem i Kurczakiem 201

podrasowała ich smaku kurkumą, którą bardzo lubię, a przy okazji ma właściwości przeciwzapalne i w ogóle bardzo korzystnie wpływa na organizm. Nie poświęcę zbyt dużo uwagi na farsz, bo tu poszłam w klasykę. Szpinak lubi masło, czosnek i riccotę lub fetę, ja lubię też kurczaka i dlatego też wylądował w szpinaku. Chciałam przyciąć troszeczkę kalorii i nie dodałam żółtego sera(...)też są pyszne. Podsumowując, danie jest fajne, bo lekkie, łatwe i szybkie w przygotowaniu, możecie przygotować je wcześniej, a potem tylko zapiec. Ciasto na naleśniki na 5 szt: 2 jajka szczypta soli 1 szklanka mąki żytniej typ 580 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej u mnie niegazowanej 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 łyżka oleju Tu opis będzie krótki

Blondynka Gotuje
Japońskie hamburgery Menchi Katsu 197

Składniki: na 4 duże hamburgery lub 8 małych 500 g mielonej wieprzowiny, najmniej 30% tłuszczu 50 g cebuli, drobno pokrojonej 1½ łyżeczki soli biały pieprz do smaku 1 duże jajko pszenna mąka i panko do obtoczenia olej do smażenia 4 -8 hamburgerowych bułek, tutaj przepis musztarda gruboziarnista do posmarowania sos katsu, tutaj przepis frytki do podania Surówka z kapusty(...)czarnego sezamu 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki ryżowego octu 2 łyżeczki sezamowego oleju kawałeczek świeżego imbiru, drobno pokrojonego, ok. 2cm Mięso, cebulę, pieprz i skrobię wymieszaj na jednolity farsz. Podziel na 4 lub 8 porcji i uformuj hamburgery. Ułóż na desce i wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotuj surówkę. Potnij kapustę bardzo cienko, najlepiej przy pomocy

codojedzenia
Pasztecik na kruchym spodzie 134

grzanie góra-dół. Mięso wraz z warzywami mielimy. Dodajemy przyprawy oraz jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Następnie wykładamy ją na lekko podpieczony spód i pieczemy „na rumiano” – ok. 20 minut, 180 stopni, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem. Po upieczeniu dekorujemy szczypiorkiem i gotowe. Taki farsz mięsny możemy wykorzystać do przygotowania TAKICH pierożków. Artykuł Pasztecik na kruchym

Kate's Kitchen
Drożdżowe zawijańce z szynką parmeńską, rukolą, oliwkami, suszonym pomidorem i mozzarellą 152

cukier. Do miski dajemy przesianą mąkę, suszone oregano, sól, jajko i masło. Dodajemy też mleko z drożdżami i cukrem. Całość mieszamy i ręcznie zagniatamy ciasto. Jak będzie gładkie, miskę nakrywamy ściereczką i odstawiamy na około 50 minut do wyrośnięcia. 2. W międzyczasie możemy sobie przygotować składniki na farsz: suszone pomidory kroimy w kosteczkę, oliwki w plasterki, rukolę myjemy i osuszamy

kruche babeczki
Niby gołąbki + film 127

zawijanych, a smak liścia kapusty nie dominuje nad smakiem farszu. To pyszna opcja dla wszystkich miłośników tego dania.     składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 małej główki białej kapusty 2 cebule 150 g suchego ryżu 5-6 łyżek bułki tartej olej do smażenia 3 jajka czarny pieprz sól sos 500 g przecieru pomidorowego ( nie koncentratu

Smakowite Dania
Gołąbki. 144

mielone oraz przestudzony ryż doprawiamy, mieszamy dokładnie ze sobą, dodajemy jajko i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Z kapusty odrywamy te zielone duże liście (nie wyrzucamy), wycinamy głąb, a następnie parzymy ją przez 5 minut w gotującej się wodzie - wyciągamy, odstawiamy do ostygnięcia. Oddzielamy delikatnie od siebie liście kapusty.  Farsz formujemy w dłoniach i układamy na liściach, dokładnie zawijamy

Moje-pitraszenie
KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ + FILMIK 97

bułkę z przeciśniętym czosnkiem.  Wątróbkę doprawiamy przyprawami, dodajemy jajka i podpieczoną bułkę z cebulą. Mieszamy. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, papryki, tymianek, majeranek i przyprawę do kurczaka ) mieszamy. Nacieramy nimi dokładnie kurczaka z zewnątrz i od środka. Do wnętrza ptaka wkładamy farsz, tyle i le wejdzie, otwór spinamy wykałaczkami.  Mięso przekładamy do naczynia

Kulinarne Fantazje Marioli
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA 138

mięsa mielonego mieszanego 1 mielonka najlepszej jakości 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 duża cebula, podsmażona na złoty kolor na smalcu przyprawy: sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, odrobina maggy i jarzynki 1 przeciśnięty ząbek czosnku (niekoniecznie) plastry wędzonego boczku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki farszu dokładnie łączymy. Krok 2. Z kapusty wykrawamy głąb, wkładamy do garnka z wrzącą

Moja Książka Kucharska
GOŁĄBKI Z KASZĄ BULGUR, KURKAMI I CUKINIĄ 159

oczkach, poddusić na maśle. Dodać wraz ze szczypiorkiem, czosnkiem i jajkiem do kaszy i kurek. Doprawić do smaku przyprawami.  Wykroić głąb z kapusty i włożyć do osolonego wrzątku w dużym garnku. Stopniowo wyjmować mięknące liście. Grubsze nerwy postukać tłuczkiem do ziemniaków. Na gotowe liście kłaść po dwie łyżki farszu, formować gołąbki ale tak jak sajgonki a nie krokiety

pieprzny smaczek
Hiszpańskie buraczki faszerowane 158

ryż, pietruszkę, pokrojone w drobną kostkę jabłko, szalotkę oraz białka jajek. Pospolić i popierzyć, wymieszać z łyżką majonezu. 4 . W miseczce wymieszać ocet biały balsamiczny z odrobiną soli, pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru do rozpuszczenia składników, dodać roztarte żółtka, oliwę i wymieszać na gładki sos. Wlać do miski z farszem, dokładnie połączyć. 5 . Farszem napełniać buraczki, schłodzić w lodówce przez

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania