Dietetyczne Roladki omletowe alla Sushi z łososiem i sezamem 214jakości produktów trudność: łatwe Składniki: (na 1 porcję) 2 jajka 3/4 łyżki mąki ryżowej łyżka ziaren sezamu plus odrobina do posypania po wierzchu jako dekoracja łyżeczka pestek słonecznika szczypta świeżo mielonego pieprzu poszatkowany szczypior- 2 łyżki- będzie to kilka liści/łodyg Do smażenia: kilka kropli oleju sezamowego- opcjonalnie Farsz: 20 g wędzonego łososia Dodatki: 10-15 ml sosu sojowego
KreatywnePiny
Zapiekane roladki z bakłażana i cukinii 181siekamy i mieszamy z ugotowaną soczewicą. Dodajemy zioła, posiekaną papryczkę, jajka, starty parmezan i dokładnie wszystko mieszamy. Cukinię i bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plastry (około pół centymetra). Smarujemy oliwą z obu stron i smażymy do przyrumienienia na patelni grillowej. Jak wystygną to na jednym krańcu kładziemy łyżeczkę soczewicowego farszu i zawijamy roladki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę pomidorów
Marder&Marder Manufacture
Krokiety ziemniaczane faszerowane żółtym serem w sosie z borowików 215ziemniaków 1 średnia czerwona cebula 2jajka 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Farsz: 20 dkg startego żółtego ostrego sera(...)łyżki masła 150 ml słodkiej śmietany 1 łyżeczka mąki sól do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować poprzedniego dnia, przepuścić przez praskę, dodać jajka, mąkę, pokrojony szczypiorek i wszystkie przyprawy.Wymieszać na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę i poddusić na złoto na łyżeczce oleju, dodać do całości. Dłoną zrobić z masy placek na środku
Gosia gotuje
Ravioli z truskawkami i melonem z sosem czekoladowym i serkiem waniliowym. 237wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy około 15 minut. Ciasto powinno być bardzo elastyczne, w zasadzie do jego rozciągania wałek nie powinien być potrzebny. Formujemy z ciasta cienki kwadrat, przecinamy go na pół i układamy w równych odstępach farsz. Drugą połówką ciasta przykrywamy farsz, odcinamy na pojedyncze pierożki
BaRepas
Pieczarkowa pasta kanapkowa 225Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam
Gotuj z Blue Raven
Pieczarkowa pasta kanapkowa 182Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam
Gotuj z Blue Raven
Szarlotka Kukurydziana 385tortowej 150 g maki kukurydzianej 3 jaja 100 g cukru Farsz: 15 średnich jabłek 2-3 łyżki cukru cynamonowego Kruszonka 70 g cukru 120 g mąki kukurydzianej 100 g masła Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę pszenną i kukurydzianą, dodajemy pokrojone na małe kawałki masło, wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Wszystko sprawnie zagniatamy, a następnie rozwałkowujemy na blacie wysypanym mąką
Słodkie Przyjemności
Paszteciki z kapustą i pieczarkami na Sylwestra 441smaku. Ciasto rozwałkowuję na długi prostokąt. Nakładam na środek farsz i zlepiam brzegi. Długi rulon z nadzieniem nacinam co około 3-4 cm. Przekładam na papier do pieczenia i piekę około 15 minut w temperaturze około 200 st.C. Przed włożeniem do piekarnika można ciasto od góry posmarować białkiem jajka. Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Ani
Schab po kowalsku 303wykonania: 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. 2. Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i curry. Dusić ok 2-3 minut. 3. Na każdy kotlet nałożyć łyżkę farszu cebulowego, posypać tartym żółtym serem, a porem majonezem i keczupem
Kuchnia domowa Ani
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 271szklimy cebulę pokrojoną w talarki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek, śmietanę i pokruszony ser pleśniowy, a następnie przyprawy i listki ziół. Wszystko mieszamy dokładnie rózgą, i na koniec dodajemy szpinak. Natłuszczoną szklaną formę (30 x 24 cm) wykładamy ciastem francuskim, pamiętając o zrobieniu wyższych rantów, żeby farsz nam nie uciekł. W cieście robimy dziurki widelcem i podpiekamy
Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z jagodami 203stolnicy i mieszamy z solą, robimy dołek dodajemy jajko, olej a następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto zagarniając mąkę do środku wgłębienia aż będzie miękkie i elastyczne. Nastawiamy wodę w garnku, solimy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka, w środek wkładamy farsz ( 1 łyżeczkę )składamy na pół i zlepiamy brzegi. Wrzucamy na wrzątek
Zainspirowana w kuchni
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 355wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać jajko - wyrobić masę. W garnku zagotować wodę, osolić. Na gotującą się wodę kłaść liście kapusty - gotować kilka minut ( około 5 min ) - żeby zmiękły. Obgotowane wyjmować na tacę, ostudzić. Z ugotowanych liści wyciąć twarde łodygi. Na środek liścia kłaść porcję farszu, zawijać brzegi ( składać w kopertę ). Gotowe gołąbki układać w garnku
kolorowotorcikowo
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 294dania ze szpinakiem (kliknij w obrazek ,by przejść do przepisu): Farsz szpinakowy z fetą Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Dietetyczny koktajl ze szpinaku i banana Przepisy na szpinak. Pomysły na szpinak. Szpinak z makaronem. Naleśniki ze szpinakiem. Szpinak z czosnkiem. Szpinak z jajkiem. Post Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze pojawił się poraz pierwszy
Kulinarne Przeboje
C - Naleśniki ze szpinakiem i fetą 216ciasta + 1 - 2 łyżki na patelnię szczypta soli Jajka rozbić, odzielić białka od żółtek, białka ubić. Pozostałe składniki dokładnie zmiksować pod koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Lekko naoliwić patelnię przed pierwszym naleśnikiem, wylewać cienką warstwę ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor. Składniki na farsz: opakowanie szpinaku (świeży lub mrożony) kostka sera Feta 3-4 ząbki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kurczak w sosie serowym zapiekany pod ciastem francuskim 225kurczaka połowa brokuła 10cm kawałek pora 100g surowego boczku w plastrach 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki oleju 200g kremowego serka połowa arkusza ciasta francuskiego sól i pieprz do smaku jajko do posmarowania ciasta Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Pora przekrawamy na pół, dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Boczek kroimy w drobną kostkę(...)pieprzem. Farsz rozkładamy po równo do kokilek do zapiekania. Brzeg każdej z kokilki delikatnie smarujemy wodą – najlepiej jest umoczyć palec i przejechać po krawędzi, i przyklejamy ciasto, brzegi dociskając do foremki. Na środek układamy wycięte serduszko. W cieście, nożykiem, robimy 3 małe nacięcia, aby para mogła ulecieć. Wierzch każdej kokilki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika
Smaczna Strona