jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:303/455)

Naleśniki z piersią z kurczaka, z sosem majonezowo-czosnkowym 190

Składniki: Naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2  szklanki mleka (plus troszkę,w razie potrzeby gdyby ciasto było za gęste ), szczypta soli, 2 łyżki oleju, garść świeżego koperku ( może być mrożony ), Farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, czerwona słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków

W kuchni u Moniki
naleśniki po rusku 6248

składniki na ciasto naleśnikowe (na ok. 10 szt.): 135 g mąki orkiszowej 3 jajka 120 ml mleka 2 łyżki oleju 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotowe cisto odstawiamy na. 30 min. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanej, suchej patelni. składniki na farsz: 4 ugotowane ziemniaki, wystudzone 250 g białego sera 1 cebula 4 ząbki czosnku

Domowy Smak Jedzenia
Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35 172

dymka, posiekana 1 łyżka śmietany olej do smażenia Do miski wlewamy wodę, dodajemy jajko, cukier, sól i olej. Zagniatamy ciasto dosypując po trosze mąkę. Zagniecione ciasto chowamy do lodówki na 30 minut. Mięso mieszamy w misce z cebulą, śmietaną i solą oraz pieprzem. Ciasto i farsz dzielimy na 6 części. na stolnicy rozwałkowujemy każdy kawałek ciasta na kółko o średnicy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 264

patelni i jeszcze chwilę przesmażamy. Całość zalewamy szklanką mleka kokosowego wymieszanego z 2 jajkami i przyprawami – tymiankiem, pieprzem cayene, papryką ostrą i słodką, rozmarynem i innymi ulubionymi ;) Przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Spód pewnie jest już odpowiednio podpieczony, możemy więc na niego wrzucić nasz pyszny farsz ;) I pozostaje nam tylko wrzucić tartę na kolejne 20 minut do piekarnika – także

Jak gotować i nie zwariować
Serowa rolada 150

ciepłym piekarniku przez 2 minuty. Gotowy żółty ser pozostawić do ostygnięcia. Ugotowane jajka obrać, przeciąć na połówki i oddzielić żółtka od białek. Białka. por, pietruszkę drobno pokroić dodać serka topionego, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i rozprowadzić po całości schłodzonego sera. Na rozłożony farsz przykryć plasterkami szynki. tak aby na siebie lekko zachodziły, aby nie było widać farszu. Żółtka

Smaczne Potrawy
Rolada szpinakowa 951

składniki ciasto: ok 350 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożone i dobrze wyciśnięte 3 jajka średniej wielkości, oddzielone białka od żółtek sól i świeżo zmielony czarny pieprz 40 g kremowego białego serka sól, pieprz gałka muszkatołowa papryka w płatkach ( dałam pul biber) 1 duży ząbek czosnku farsz 1 cebula drobno  pokrojona (opcjonalnie) 200 g  miękkiego, kremowego serka

Stare Gary
Mielone nadziane szpinakiem 160

Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym

W kuchni u Moniki
Szafranowe mini-rogaliki z serkiem 103

wyrastania (ciasto powinno co najmniej podwoić objętość). Ser rozetrzeć z cukrem i jajkiem, wymieszać z ziarenkami wanilii i budyniem.Wyrośnięte ciasto odgazować, uderzając pięścią, podzielić na kilka części.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na blaszkę. Wstawić od nagrzanego piekarnika, piec około 12-15 minut

Moje domowe kucharzenie
Cebularze 152

dobre połączenie. I cebularze okazały się dobre, a nawet bardzo dobre :) Potrzebujemy: NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g mąki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

Marder&Marder Manufacture
Pulpeciki z łososia w azjatyckim stylu! 208

ciut większe kawałki, aby jednak zachować fakturę ryby. Łososia wrzucić do miski, dodać jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, sok z cytryny i sos sojowy, doprawić chili, solą i pieprzem, a na koniec wmieszać bułkę tartą. Masę dobrze wymieszać i uformować kotleciki z mniej więcej łyżki farszu. Gotowe pulpeciki obtoczyć w mieszance jasnych i ciemnych ziaren sezamu. Tak przygotowane pulpeciki ułożyć

Plate of Joy
Cebularze 213

zapomnianym smakiem . Postanowiliśmy więc odświeżyć  ich smak.  Składniki  NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g maki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

cookpl
Cebularze i wypiekanie na śniadanie 166

śniadanie  ..tym razem prowadzonego przez Pawła i Madzię .Polecam .. NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g maki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Poniedziałkowy "fit" - gryczaki 141

obiadek może ubiegać się o miano zdrowego. Spotkałam się kiedyś z pierogami z farszem z kaszy, a żeby było szybciej i łatwiej przerobiłam pomysł tego nadzienia na kotleciki. Ich smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Gryczaki SKŁADNIKI: 150 g kaszy gryczanej 100 g twarogu chudego 1 jajko 1 cebula sól pieprz olej bułka tarta 2 łyżki płatków owsianych Przygotowanie: Kaszę gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Stromboli 160

porcję ciasta nakładać po 2 łyżeczki sosu pomidorowego, 2 plasterki wędliny, 3 łyżeczki farszu a całość przykryć plastrem żółtego sera. Całość zawinąć wzdłuż dłuższej części a boki ciasta podwinąć pod spód. Gotowe Stromboli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z bułeczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać mielonym kminkiem oraz solą czosnkową. Zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Piec

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania