jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:295/455)

Zapiekane kotleciki mielone 134

osób: Farsz: ok. 1,5 szklanki grzybów leśnych (u mnie mrożone) 6 plasterków wędzonego boczku 2 małe cebule 1 mała czerwona papryka sól, pieprz ostra papryka - 1/3 łyżeczki czosnek niedźwiedzi - 1 płaska łyżeczka bazylia - 1 łyżeczka 2 liście laurowe "Rama smaż jak szef kuchni" - do smażenia Kotleciki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowe i wołowe) 2 jajka sól, pieprz przyprawa(...)cebulę, boczek i paprykę, dopraw czosnkiem i bazylią - całość smaż ok. 5 minut. Warzywa dodajemy do grzybów i całość mieszamy - odstawiamy. Mięso mielone wrzuć do dużej miski, dodaj 2 jajka, sól, pieprz, przyprawę do mięsa, zioła i 1/2 szklanki bułki tartej - całość wymieszaj (rękoma) i formuj małe kotleciki. Bułkę tartą wysyp na talerz i obtocz w niej każdego uformowanego kotlecika

Alutka-Gotuje
Ryba po grecku 1243

warzywach – marchewce, selerze, pietruszce, cebulą z sosem pomidorowym: passatą i koncentratem pomidorowym. Do tego kilka przypraw, ziele, liście laurowe. Na talerzu / głębokiej misce układa się rybę, farsz, rybę, farsz, i tak dalej. Składniki: filety rybne 1 kg 5 marchewek cały seler 4 pietruszki 2 duże cebule słoik 360 g koncentratu pomidorowego szklanka passaty szklanka wody szczypta mielonego ziela angielskiego(...)kroję na nieduże kawałki. Obtaczam w jajku i bułce tartej (lub mące), smażę na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Warzywa przesmażam na oleju, lekko duszę, dodaję liście laurowe, doprawiam i dodaję koncentrat, passatę i wodę. Mieszam, duszę, próbuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku. W głębokim naczyniu układam rybę, warzywny farsz, rybę, warzywny farsz i tak do końca

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i serem. 288

Zazwyczaj smażę placki ziemniaczane bez jakichkolwiek dodatków. Dzieciakom najbardziej smakują obsypane cukrem. Tym razem przygotowałam wersję z nadzieniem pieczarkowo-serowym. Zakładałam, że za farsz będą robić wyłącznie pieczarki, ale już w trakcie smażenia pomyślałam, że pasowałby tu także starty ser. Pomysł był trafiony :) Miałam też wątpliwości co do przekładania placuszków na drugą stronę. Bałam się, że się rozpadną. Nic takiego(...)odsączonej masy ziemniaczanej dodać jajka, mąkę, sól i pieprz, a następnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcję ziemniaczanej masy i delikatnie ją rozprowadzić, aby powstał w miarę płaski placek. Na placek nałożyć łyżeczkę pieczarek i "szczyptę" mozzarelli. Następnie nałożyć ok. 1/2 łyżki masy ziemniaczanej, którą należy delikatnie rozprowadzić, aby przykryła farsz. Kiedy placek się zrumieni od spodu, przełożyć

zadanie-gotowanie
Roladki drobiowe z naleśnikiem 319

każdy) 20 dag sera żółtego 25 dag pieczarek 20 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka śmietany 18% jajko sól, pieprz  4 słone naleśniki majonez Marynata do mięsa: olej sos sojowy sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany Roladki drobiowe z naleśnikiem, to od dziś bezdyskusyjnie mój numer jeden! Najlepsze danie(...)małe słone naleśniki wg własnego ulubionego przepisu. Teraz czas na farsz do naleśników. 10 dag pieczarek i jedną cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i razem dusić do odparowania wody. Odstawić do przestudzenia. Przygotować miskę. Do miski przełożyć mięso mielone, usmażone pieczarki, jajko, bułkę tartą, śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku

Świat Domowej Kuchni
Drożdżowy warkocz z bakaliami 167

Drożdżowy warkocz z bakaliami. Thermomix przepisy. Składniki: 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 100 g mleka 1 jajko 10 g masła 30 g cukru ziarenka z pół laski wanilii składniki na nadzienie: 100 g suszonych moreli 100 g suszonych fig 80 g orzechów włoskich 20 g miodu 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu ziarenka z pół laski wanilii(...)Miksujemy czas 20s/obr.4 . Dodajemy orzechy, miód i przyprawy mieszamy czas 10s/obr.4. Farsz wykładamy na środek ciasta i zwijamy pojedyńcze paski ciasta tak jak na zdjęciu powyżej. Warkocz pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przed wsadzeniem do pieca warkoch smarujemy jajkiem. Warkocz pieczemy ok 30 minut do zezłocenia się skórki. Posypujemy cukrem pudrem

Themo przepisy
Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 233

dobrego! (moja ciocia i mama również były zachwycone...:))  Delikatny farsz idealnie komponuje się z francuskim ciastem. Danie jest lekkie, zdrowe, kolorowe... w sam raz na spotkanie ze znajomymi w plenerze :) Polecam! Składniki (na ok. 3-4 porcje) : opakowanie świeżego ciasta francuskiego (ok. 275 g) brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka mały jogurt naturalny cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła

Kuchnia Ellie
Szarlotki MINI 196

sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych foremkach kokilkach , wielkość foremki akurat na jedną porcję. składniki: 300 g mąki pszennej ok 1/3 szkl cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła ok 1 kg jabłek Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnuszka , zasypać cukrem ( ok 1 szkl cukru lub mniej(...)piecyku.  Nałożyć farsz jabłkowy. Drugą część ciasta rozwałkować, wykroić krążki wielkości foremek. W środku każdego krążka wyciąć małą  foremką jabłuszko ( nie wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec

Z Marcepanem
Szarlotki MINI 154

sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych foremkach kokilkach , wielkość foremki akurat na jedną porcję. składniki: 300 g mąki pszennej ok 1/3 szkl cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła ok 1 kg jabłek Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnuszka , zasypać cukrem ( ok 1 szkl cukru lub mniej(...)piecyku.  Nałożyć farsz jabłkowy. Drugą część ciasta rozwałkować, wykroić krążki wielkości foremek. W środku każdego krążka wyciąć małą  foremką jabłuszko ( nie wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec

Z Marcepanem
Wytrawne ciastka alpejskie 193

przygotowania ciastek użyłem: 2 płatów ciasta francuskiego, 20 plasterków parzonego boczku, 2 małych cukinii, słoiczka (300 gram) pomidorów suszonych w oliwie, 2 ząbków czosnku, 30 gram parmezanu, 1 jajka. Przygotowanie ciastek zacząłem od pokrojenia cukinii na podłużne, cienkie plastry. Najlepiej użyć w tym celu obieraczki do warzyw i za jej pomocą kroić cienkie plastry cukinii, tak jakby obierając ją cały(...)lekko podsmażonego wcześniej boczku, układając je w taki sam sposób, tyle, że starałem się, aby one nie zachodziły na siebie. Na boczku, zaraz przy dłuższym boku ciasta francuskiego ułożyłem farsz z suszonych pomidorów, sera i czosnku. Zrobiłem to za pomocą łyżki stołowej, starając się uformować w miarę równy wałek o średnicy około 2 cm. Na jeden płat ciasta francuskiego zużyłem

Wyprawy kulinarne
Faszerowane grzyby w sosie koperkowym 119

Klopsiki będą wtedy mniejsze. Przygotowanie klopsów – cebulkę, posiekać drobno i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zioła, bułkę tartą, potarty ser (100 g), paprykę słodką i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Od pieczarek odciąć nóżki. Doprawić solą. Do każdego kapelusza włożyć farsz mięsny. Tak przygotowane grzyby włożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotowanie sosu – w śmietanie i wodzie

Kuchnia Pokoleń
Sajgonki – Specjał kuchni wietnamskiej 79

sojowy i sos rybny. Po kilku minutach ściągamy z ognia przestudzone mieszamy z miesem, jajkiem i kapustą (w razie potrzeby doprawiamy sosami). 4 Do miski wlewamy ciepłą wodę i umieszczamy w niej papier ryżowy do czasu aż lekko zmieknie. Następnie wyciągamy, nakładamy łyżke farszu i formujemy na kształt krokietów, pamietając aby było ciasno ściśniete. Ja używam lnianej ścierki do zawijania

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Naleśniki o smaku pizzy 295

ciekawy pomysł na obiad lub kolację. Polecam!     Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki świeżych lub suszonych ziół: oregano, bazylia + olej do smażenia   Farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebula 100g pieczarek 20 dkg startego żółtego sera 3 łyżki

Blog z Apetytem
Kolorowa tarta warzywna 210

mąki pszennej pełnoziarnistej 100g masła duża szczypta soli łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki zimnej wody Farsz: 1 cienka cukinia zielona 1 cienka cukinia żółta 4 niezbyt duże czerwone cebule 1 cienki bakłażan (chiński, do kupienia w Auchan) 5 niewielkich podłużnych pomidorów śliwkowych 3 spore jajka 100 ml jogurtu (ja użyłam mleka owsianego, bo nie miałam akurat jogurtu) szczypta soli

Dietolog
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :) 182

sól i pieprz do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 100 ml Dodatkowo: jajka 3 szt Wykonanie: Łopatkę myjemy i mielimy na średnich oczkach. Dodajemy starte pieczarki jajo,bułkę tartą ,czosnek zmielony, pomidorki pokrojone drobniutko,sól i pieprz. Zalewamy wodą i wyrabiamy farsz. Farsz przekładamy na folie aluminiową i robimy kwadracik.Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i kładziemy

Różowa kuchnia
Schabowy pod pieczarkami 150

Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała

Kulinarne blogowanie
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 165

około 5 minut, do połączenia się smaków. Na każdego naleśnika nakładamy po sporej łyżce farszu i go równomiernie rozkładamy. Boki lekko zwijamy do środka i zawijamy jak standardowy  naleśnik. Do panierowania: jaja sól, pieprz panierka orzechowa AlePanierka Panierkę wysypujemy sobie na duży talerz. Jajka rozmącamy widelcem i doprawiamy. Krokiety w razie konieczności możecie od razu przekroić na dwie części

MamaOskarka
Naleśniki wytrawne (bezglutenowe) 145

mąki gryczanej 20 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 20 g mąki ryżowej (1 łyżka) 2 jajka 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru trzcinowego (biały też może być, jak kto woli) 2 szklanki mleka (może być mleko sojowe, ryżowe, kokosowe itd.) Składniki na farsz: 250 g pieczarek 200 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach mała puszka

Kawa z mlekiem
Wytrawne babeczki z salami 113

łyżeczka soli himalajskiej  * pół szklanki mleka  * pół szklanki oleju  * 2 jajka * pomidor * kilka plasterków salami  * pół czerwonej papryki  * czerwona cebula  * 200g sera żółtego  Przygotowanie : Wszystkie suche składniki wymieszać. Wszystkie mokre składniki wymieszać i wlać do suchych i wymieszać delikatnie. Farsz pokroić w kostkę lub cienkie plasterki. Razem z serem dodać do masy. Ciasto

Magiczne Życie Marty
Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście 126

mną dwa lata i wreszcie udało się zrealizować plan. Delikatne kwiaty cukinii z delikatnym farszem w chrupiącym cieście... to nie może smakować źle! Składniki (na 2 - 3 porcje) 10- 12 kwiatów cukinii  100 gram sera ricotta garść orzechów włoskich  sól i pieprz 1 jajko  2 łyżki mleka  2 łyżki mąki ryżowej  1/4 łyżeczki proszku

Mango Papaja
domowe kremowe pierożki a la tortellini 144

pszennej 2 jajka 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajka, żółtko oaz sól i zagniatamy ciasto. Przykrywamy aby nie wyschło i odstawiamy ok. 60 min. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy małą szklaneczką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy łyżeczką farsz, zlepiamy brzegi następnie końce tak jak uszka, wrzucamy partiami na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem 178

naleśnikowy obiad podany troszkę inaczej ;) :) Składniki dla 3-4 osób Na ciasto naleśnikowe: 3 jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 szkl mąki szczypta soli, pieprzu 1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku (możemy dodać także ostrej) 1-2 łyżki roztopionego masła Na farsz do naleśników: 200 gr twarogu np. półtłustego 3 średnie ziemniaki parę plastrów boczku 1/2 zeszklonej cebulki

Gotowanie...to proste !
Naleśniki z pieczarkami i serem. 176

Dziś z pieczarkami i serem żółtym. Polecam bo są naprawdę dobre. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szkl. mąki 1/2 szkl. mleka 1/3 szkl.wody (najlepiej gazowanej) szczypta soli trochę oleju do smażenia Wszystkie składniki wymieszałam w misce trzepaczką.Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania farszu. Farsz: 500 g pieczarek 1 średnia cebula 150 g sera żółtego sól, pieprz Cebulę pokroić

Agusiowe smakołyki
Kotlety z kaszy gryczanej z serem 161

jeszcze nie za bardzo formują się Wam kotlety to odstawcie na kilka minut gotowy farsz - zgęstnieje i kotlety będą się z łatwością lepiły. Składniki (na 15 kotlecików): 200 g kaszy gryczanej 250 g zmielonego białego sera (możecie użyć także tartego żółtego sera) 2 jajka 2 ząbki czosnku ok. 1 szklanki bułki tartej pęczek szczypiorku 2 łyżki masła sól, pieprz, ostra

Zasmakuj Kuchni
KROKIETY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PIECZARKAMI 144

SKŁADNIKI: Farsz 1 kg kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję

Gotowanie Patki
Bezglutenowa tarta z warzywami 214

łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy miks 150 g masła zimnego 3 łyżki zimnej wody farsz: 2/3 puszki kukurydza z groszkiem Jamar 2/3 puszki fasolki czerwonej Jamar 5 pomidorków koktajlowych 15 dkg sera wędzonego twardego 40 dkg wędzonego dorsza sól, pieprz przyprawa miks 3 jajka 1 białko 300 g jogurtu greckiego koper świeży Do miski wsypuję mąki, dodaję pokrojone zimne masło

wesoła kuchnia
Wytrawny sernik 131

mąki żytnej i razowej z dodatkiem kminku i czarnuszki, a farsz serowy zawiera duszone pory, ser żółty, szynkę i zioła. Idealny z dodatkiem gęstego jogurtu. Składniki: Spód • 150 g mąki pszennej • 100 g mąki żytniej • 150 g masła • 1 jajko • po 1 łyżeczce kminku i czarnuszki • po 1/2 łyżeczki soli

To co kocham
WEGAŃSKIE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 131

stanowi bazę do moich wegańskich kotletów. Rośliny strączkowe w połączeniu z kaszą jaglaną tworzą idealny farsz. Kotlety takie bardzo łatwo dają się uformować, nie kruszą się zbytnio po upieczeniu, nie są zbyt twarde...po prostu perfekcyjne. Nie dodaję do nich żadnego tłuszczu, ani substytutu jajek, a mimo to lepi się je bez trudu. Dzisiejsze burgery składają się z: bogatej

Jeść, by żyć w zdrowiu
gołąbki z ziemniakami 137

może to wina użytych przeze mnie, jeszcze zeszłorocznych ziemniaków??) Mój A. wysunął myśl, żeby do farszu dodać podsmażonego boczku - jeżeli jeszcze kiedyś będę robić takie gołąbki, z pewnością właśnie tak postąpię:) składniki: spora główka kapusty 1 kg ziemniaków duża cebula 2 łyżki kaszy manny jajko sól, pieprz do smaku łyżka smalcu sos: 3/4 szkl bulionu (u mnie woda z gotowania

6niebo
NALEŚNIKOWA BABKA 182

bardzo małym ogniu lub w słabo nagrzanym90 stopni.piekarniku.Rozmrożone naleśniki  nadziewamy dowolnym farszem,podsmażamy lub zapiekamy.A dziś przygotowałam  Wam przepis na pyszną babkę z naleśników. Danie ma 270 kcal. Na naleśniki: ******************** 1 szl.mąki po 1 szkl.mleka i wody 1-2 jajka 1/2 szkl.cukru 2 jajka można dodać ulubione owoce Na nadzienie: ************************* 30 dag.sera białego  2 szkl.jogurtu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Knedle z dynią i pomarańczą 150

więcej cukru. Knedle: Ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę- czekamy aż ostygną. Następnie dodajemy jajka, mąkę i szczyptę soli. Wyrabiamy do osiągnięcia jednolitej masy. Formujemy  kulki u mnie wyszło ok. 15 szt, wałkujemy je, na środku układamy po łyżeczce naszego dyniowo-pomarańczowego farszu - zaklejamy. Wrzucamy do ugotowanej wody - lekko mieszamy - czekamy aż wypłyną. Po wypłynięciu, rozgrzewamy mało

dlaSmaQ
Wege gołąbki I - z ryżem i soczewicą 124

żyłę, żeby liście były możliwie płaskie. W osolonej wodzie gotujemy ryż z soczewicą. Odcedzamy, dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulę uprzednio zeszkloną na patelni na łyżce oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na jakieś 10 minut. Na liście kapusty nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Brytfankę skrapiamy oliwą, wykładamy liśćmi kapusty i ciasno układamy gołąbki. Zalewamy

Marder&Marder Manufacture
Naleśniki po chłopsku z sosem pieczarkowym 210609

zaczynamy : Naleśniki - 10 szt z dużej patelni : 2 szkl maki 2 szkl mleka 2 jajka 2 łyżki oliwy plus oliwa do smażenia sól  Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy- jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, jeżeli za gęste mleka. Smażymy na niewielkiej ilości oleju . Farsz do naleśników: 1,5 kg ziemniaków 1 czerwona cebula pieprz, sól, 2 łyżki masła oliwa

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania