Jasny zawijany makowiec z masą z białego maku i migdałów

Jasny zawijany makowiec z masą z białego maku i migdałów

Jasny zawijany makowiec z masą z białego maku i migdałów

Biały mak jest o wiele smaczniejszy od niebieskiego, więc postanowiłam, że w tym roku zagości na naszym świątecznym stole taka wersja makowca.  Składniki: Masa: 500 g białego maku, 200 g migdałów, 5 – 6 łyżek kandyzowanej skórki z pomarańczy, 10 łyżek miodu, 3 łyżki słodkiej śmietany (użyłam 30%), 2 białka, 2 łyżki tartej bułki, szczypta soli Ciasto: 400 g mąki tortowej, 50 g drożdży, 150 g masła, 2 jajka, 2 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kwaśnej śmietany, aromat pomarańczowy, szczypta soli, Lukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Violcia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, ciasto, tarta, mak, makowce, lukier , bułki, świąteczne przepisy, cytryna, ciasta drozdzowe, boże narodzenie, ciasto drożdżowe, drożdżowe, ciasteczka, ciasto na boże narodzenie, ciasta tortowe, ciasto z białek , ciasto z makiem, tarta na słodko, ciasta z masa, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, jajka z farszem

Inne przepisy z Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.