jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:291/455)

Sposób na mięso z rosołu 147

chce jeść.   Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone już mięsko zajada psinka. Nie tym razem!!! Dałam się na sposób. Składniki: Pozostałe mięso z rosołu: skrzydełka, ćwiartki Bułka tarta Jajka Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Dodatkowo: Sałata lodowa Czerwona cebula Ogórek zielony Pomidorki Szczypiorek Sos czosnkowy

W garach u Gosi
Gołąbki z papryką i natką pietruszki czyli z dużą dawką witaminy C. 107

kostkę, razem z natką i resztą przypraw dodajemy do nadzienia. Mieszamy dokładnie , na koniec jeszcze jajko i gotowe. Zdecydowanie bardziej wolę włoską kapustę, jest dużo smaczniejsza, łatwiej z niej formować i nie wymaga obgotowywania. Zdejmujemy pojedyncze liście, usuwamy grube żyły, nakładamy porcję farszu i zawijamy, układamy łączeniem do spodu. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy gołąbki z każdej strony. Taka

Dieta moja pasja
Naleśniki z serem ricotta w sosie jagodowym 124

jajka  szczypta soli  2 łyżki oleju  Wykonanie  Do miski dodaję mąką , mleko ,jajka ,oraz sól ,wszystko bardzo dokładnie mieszam , kiedy ciasto mam już przygotowane odstawiam na pół godzinki . Po naszym czasie smażę naleśniki do wykorzystania całego ciasta . Składniki ( na farsz ) 2 kubeczki serka ricotta  3 łyżki cukru  1 łyżka cynamonu 1 laska wanilii

Mój Smak
Kiełbaski w cieście twarogowym 101

Ciasto twarogowe jest proste w wykonaniu i pyszne. Świetnie sprawdza się z farszem- zarówno słodkim jak i słonym. Ja dziś zawinęłam nim kiełbaski na śniadanie. Mniam! Składniki: 10 dag twarogu 10 dag masła 10 dag mąki szczypta soli 1 jajko kiełbaski 10 szt. Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, zwinąć w rulon i ponownie rozwałkować, tą czynność powtórzyć pięciokrotnie

Tradycyjna Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty, tradycyjne z mięsem i ryżem. Gołąbki z piekarnika. 1917

miski, dodaję do niego ugotowany i ostudzony ryż, pokrojoną i przesmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i wszystkie przyprawy. Wyrabiam jak na mielone. Z liści kapusty, wybieram te najładniejsze ( tymi gorszymi wyłożę naczynie do pieczenia ) i na każdy z nich daję porcję farszu, zwijam w miarę kształtne i zgrabne gołąbki. Naczynie do pieczenia ( u mnie gęsiarka) smaruję delikatnie olejem

Kuchnia z widokiem na ogród
Rumcajs Historycznie - Tort Jakobinski 218

wykładamy formę do tarty, obsypujemy równo serem i układamy podzieloną na cząstki rybę. W misce mieszamy jajka, mleko, imbir i utarty goździk, doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy mieszanką rybę. Całość przykrywamy drugą częścią ciasta, Wierzch smarujemy żółtkiem i nacinamy, bądź dziurkujemy widelcem, by farsz miał jak odparowywać. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni. Źródło: Rene

Gotuj z Rumcajsem
,,Tarta dyniowa z boczkiem’’ 122

paski, cebulę drobno siekamy. Boczek podsmażamy, dodajemy cebulę i na koniec dynię. Śmietanę mieszamy z jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Formę lekko natłuszczamy i wykładamy płat ciasta posmarowany klarowanym masłem za pomocą pędzla. Czynność tę powtarzamy na kolejnych plastrach ciasta. Przykrywamy farszem, zalewamy sosem. Pieczemy około 40 minut w temp. 200ºC. Do wykonania tarty wykorzystałam praktyczną, prostokątną formę

Podróż w kulinaria
Jajka faszerowane żurawiną i serem 234

łyżki suszonej żurawiny 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną sól, pieprz szczypiorek do dekoracji  Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka. Blendujemy razem twaróg, żółtka, żurawinę i chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy farszem i gotowe ;-) SMACZNEGO! ;) Przepis podejrzany na blogu Domowy Smak Jedzenia

Czerwona Porzeczka
Naleśniki z nutką kokosową, nadziewane białym serem 123

soli 200 gr twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowanie: Jajko wymieszać z szczyptą soli. Dodać mąkę, mleko i mleko kokosowe dokładnie wymieszać. Upiec naleśniki. Twaróg (najlepiej mielony) wymieszać ze śmietaną i cukrami. Na upieczone naleśniki nakładać farsz z twarogu i złożyć. Ja składam albo w trójkąty albo jak na zdjęciu w tzw. krokiety

Amatorka kuchenna
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 141

naleśniki , za każdym razem wlewając na patelkę łyżeczkę oleju do smaż enia , a następnie ciasto naleśnikowe. Farsz na łożyć na środek naleśnika i zwinąć. Gotowe krokiety wło żyć do lodówki ( schłodzone łatwiej się panierują ). Obtoczyć w mące, rozbełtanym i przyprawionym solą i pieprzem jajkiem , a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor , tak aby skórka była chr upka

Gaździnka warzy
Kluchy ziemniaczane z wołowiną w sosie pomidorowym 170

placki ziemniaczane, odcisnąć przez ścierkę lub gazę, dodać do puree ziemniaczanego, dobrze posolić, dodać jajka, mąkę i szybko wyrobić gładkie ciasto. Maczając dłonie w wodzie. Odrywać porcje ciasta wielkości brzoskwini. W wilgotnych dłoniach rozpłaszczać ciasto, na środek nakładać po sporej łyżce farszu i zlepiać brzegi, tworząc podłużne kluchy. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 3 minut od wypłynięcia

Czerwień i błękit
JAJKA FASZEROWANE Z KOLENDRĄ I MIGDAŁAMI 112

zmielony czarny pieprz 3 łyżki płatków migdałowych, zrumienionych na patelni 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie Jajka przekrawam na połówki ostrym nożem. Wyjmuję białka oraz żółtka i drobno siekam na desce. Delikatnie mieszam z cebulką, kolendrą i śmietaną. Doprawiam solą i pieprzem. Wkładam farsz do skorupek, przykrywam migdałami, lekko je dociskając. Smażę na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony

w mojej kuchni
Gryczana tarta ze szpinakiem 111

wielbicieli gryki. Składniki ciasta: 300 g mąki gryczanej, 150 g margaryny albo oleju roślinnego, 1 jajko, 10 g proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 szczypty kminku (ciasto ma z nim ciekawszy smak), woda (odpowiednia ilość dla właściwej konsystencji w czasie ugniatania).   Składniki "farszu": opakowanie szpinaku (najlepiej liści), trochę oleju, ser (w zależności od upodobań: żółty dojrzewający, pleśniowy, biały, bundz

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
TARTA Z KURCZAKIEM 475

surowe ciasto, jest pewne, że wyjdzie nam  zakalec :)  Po wyjęciu lekko studzimy. Na farsz: 2 małe filety z kurczaka przyprawa Gyros mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka natka pietruszki lub szczypiorek olej 200ml śmietany 12% lub 18% 2 jajka sól pieprz Fileta kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Cebule kroimy w kostkę. Mięso wraz

Walijskie Pichcenie
Rożki ze szpinakiem i serem feta 345

Prosta przekąska lub danie wegetariańskie z ciasta francuskiego, którego farsz stanowi podsmażony z czosnkiem szpinak i kawałki sera feta. Składniki: płat ciasta francuskiego 3 ząbki czosnku 250 g szpinaku 100 g sera feta sól, pieprz oliwa jajko Czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak umyć, ser pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i chwilę podsmażyć czosnek. Dodać szpinak i całość poddusić

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania