Rolada serowa nadziana szpinakiem i pieczarkami 317Pamiętajcie o tym, aby nie dodać zbyt dużej ilości soli do farszu jak i mięsa, ponieważ ciasto serowe będzie już lekko słone w smaku. #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Składniki na 1 dużą roladę: ciasto serowe 250 g startego, żółtego sera (np. goudy) 2-3 łyżki majonezu 3 jajka (rozmiar L) nadzienie szpinakowe 150 g świeżego szpinaku odrobina soli nadzienie
Ugotować
Quiche z kiszoną kapustą i pieczarkami. 188przykryciem na małym ogniu 45 - 60 minut. Po przestudzeniu wymieszać z jajkami, ricottą i żółtym serem. Pieczarki podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tary. Podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wypełnić ciasto farszem i ułożyć w nim pieczarki. Piec około 40 minut w temperaturze
zadanie-gotowanie
PIEROGI RUSKIE 168wody ( ile przyjmie) Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, szczyptę soli następnie stopniowo wlewamy ciepłą wodę, jednocześnie wyrabiając na gładkie ciasto. Ciasto na pierogi ruskie wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy, wykrawamy kółka (za pomocą szklanki albo maszynki do wykrawania pierogów), na środek kładziemy kulkę farszu, zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek partiami, po wypłynięciu gotujemy około 8 minut. FARSZ
Dziś Ja gotuje
Barszcz Czerwony z Uszkami 195wody ( ile przyjmie) Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, szczyptę soli następnie stopniowo wlewamy ciepłą wodę, jednocześnie wyrabiając na gładkie ciasto. Ciasto na pierogi ruskie wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy, wykrawamy kółka (za pomocą szklanki albo maszynki do wykrawania pierogów), na środek kładziemy kulkę farszu, zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek partiami, po wypłynięciu gotujemy około 8 minut
Dziś Ja gotuje
Faszerowane udka 191łyżka papryki czerwonej Farsz do udek 200 dag mięsa mielonego wieprzowego 10 sztuk pieczarek 1 mała szalotka 1 cebula 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka pierzu ziołowego szczypta chilli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka curry sól do smaku 2 jajka Wykonanie Na wstępie trybujemy nasze udka
Mój Smak
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 149robię je na oko. Wsypuję do miski trochę mąki, wbijam jajko, dodaję trochę mleka, szczyptę soli i cukru, pół łyżeczki sody, 2 łyżki oleju. Mieszam a później dolewam mleko tak by powstała lejąca ale ciut gęsta masa naleśnikowa. Smażę naleśniki bez żadnego tłuszczu na naleśnikowej patelni. Farsz: świeży szpinak (1 opakowanie) ser feta (2/3 kostki) pół dużej kulki mozarella
MojaQchnia.pl
Dietetyczny quiche – niskokaloryczny, niskowęglowodanowy, niskotłuszczowy. 207dietetycznych. Dlatego wpadłam na pomysł by quiche upiec bez spodu – sam farsz. Jest to wyjątkowo korzystne dla osób, które dbają o linię lub chcą zwiększyć masę mięśniową i szukają potraw wysokobiałkowych. Składniki: pierś z kurczaka (200g) cebula 3 ząbki czosnku 3 papryki (czerwona, żółta i zielona) 3 jajka 100ml śmietany 12% 100ml mleka łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, papryka ostra
wysmienity
Jajka z farszem szynkowym 442majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz, chilli w płatkach 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, oddzielamy białka od żółtek. 2. W misce mieszamy ze sobą: posiekaną drobno wędlinę, majonez, żółtka, sól, pieprz i chilli. 3. Białka układamy na półmisku, na każde nakładamy farsz. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchni
Wytrawne pączki z kukurydzą i groszkiem 267przekąskę lub kolację. Wystarczy lekko zmodyfikować przepis na szybkie oponki bez jajek aby kolejny raz zaskoczyć domowników lub gości. Pączki najlepiej smakują z dipem czosnkowym. Składniki 1 kg mąki 30 g drożdży 1 łyżka cukru ok. 1 szkl ciepłej wody 125 g miękkiego masła 1 łyżeczka soli farsz ok. 1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Bonduelle 1/2 szkl startego parmezanu
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rogaliki z ciasta francuskiego z serem 804twarogu 2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki cukru waniliowego 1 jajko Wykonanie: Twatóg rozdrabniamy widelcem, dodajemy serek homogenizowany (można zastąpić i dodać jogurt), cukier oraz żółtko, wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, przekroić w zdłuż i powycinać trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy farsz twarogowy i zwijamy od szerszej części tworząc rogalik. Blachę wykładamy papierem do pieczenia
magiczna kuchnia Kasi
Warzywne placki ziemniaczane z pastą rybną 218startych ziemniaków dodać połowę przygotowanej papryki i rzodkiewki, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Wykonanie nadzienia: Rybę z puszki rozgnieść dokładnie widelcem, dodać resztę papryki i rzodkiewki, paprykę mieloną i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Tak przygotowany farsz ułożyć na upieczonych i lekko przestudzonych placuszkach, posypując z góry posiekaną rzodkiewką
Tradycyjna Kuchnia
Tarta z brokułami 191łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko Składniki farszu : 30 dkg brokułów - same koronki , bez ogonków posiekany por bez liści lub 1 cebula pokrojona w piórka 2 świeże pomidory świeża natka pietruszki 200 ml śmietany 18% ( jeśli ktoś woli może też być 30% ) 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka
Aromatyczne Podróże
Rolada francuska z kurczaka i ... 211rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera ½ małej puszki kukurydzy (odsączonej) 1 średnia cebula po pół czerwonej i żółtej papryki 1 jajko 1 ząbek czosnku po 1 łyżeczce bazylii
Kuchnia u Krysi
BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK, czyli börek z ziemniakami 195Börek z ziemniakami w cienkim cieście. Ziemniaki przyprawione chili zapewniają oryginalny smak. Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 5 ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu
Tureckie Przepisy