jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:317/455)

Krokiety ziemniaczane faszerowane żółtym serem w sosie z borowików 130

ziemniaków 1 średnia  czerwona cebula 2jajka 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Farsz: 20 dkg startego żółtego ostrego sera(...)łyżki masła 150 ml słodkiej śmietany 1 łyżeczka mąki sól do smaku    Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować poprzedniego dnia, przepuścić przez praskę, dodać jajka, mąkę, pokrojony szczypiorek i wszystkie przyprawy.Wymieszać na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę i poddusić na złoto na łyżeczce oleju, dodać do całości. Dłoną zrobić z masy placek na środku

Gosia gotuje
Ravioli z truskawkami i melonem z sosem czekoladowym i serkiem waniliowym. 170

wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy około 15 minut. Ciasto powinno być bardzo elastyczne, w zasadzie do jego rozciągania wałek nie powinien być potrzebny. Formujemy z ciasta cienki kwadrat, przecinamy go na pół i układamy w równych odstępach farsz. Drugą połówką ciasta przykrywamy farsz, odcinamy na pojedyncze pierożki

BaRepas
Pieczarkowa pasta kanapkowa 161

  Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam

Gotuj z Blue Raven
Pieczarkowa pasta kanapkowa 119

  Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam

Gotuj z Blue Raven
Szarlotka Kukurydziana 310

tortowej 150 g maki kukurydzianej 3 jaja 100 g cukru Farsz: 15 średnich jabłek 2-3 łyżki cukru cynamonowego Kruszonka 70 g cukru 120 g mąki kukurydzianej 100 g masła Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę pszenną i kukurydzianą, dodajemy pokrojone na małe kawałki masło, wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Wszystko sprawnie zagniatamy, a następnie rozwałkowujemy na blacie wysypanym mąką

Słodkie Przyjemności
Paszteciki z kapustą i pieczarkami na Sylwestra 368

smaku. Ciasto rozwałkowuję na długi prostokąt. Nakładam na środek farsz i zlepiam brzegi. Długi rulon z nadzieniem nacinam co około 3-4 cm. Przekładam na papier do pieczenia i piekę około 15 minut w temperaturze około 200 st.C.  Przed włożeniem do piekarnika można ciasto od góry posmarować białkiem jajka. Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Schab po kowalsku 227

wykonania: 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. 2. Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i curry. Dusić ok 2-3 minut. 3. Na każdy kotlet nałożyć łyżkę farszu cebulowego, posypać tartym żółtym serem, a porem majonezem i keczupem

Kuchnia domowa Ani
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 196

szklimy cebulę pokrojoną w talarki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek, śmietanę i pokruszony ser pleśniowy, a następnie przyprawy i listki ziół. Wszystko mieszamy dokładnie rózgą, i na koniec dodajemy szpinak. Natłuszczoną szklaną formę (30 x 24 cm) wykładamy ciastem francuskim, pamiętając o zrobieniu wyższych rantów, żeby farsz nam nie uciekł. W cieście robimy dziurki widelcem i podpiekamy

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z jagodami 132

stolnicy i mieszamy z solą, robimy dołek dodajemy jajko, olej a następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto zagarniając mąkę do środku wgłębienia aż będzie miękkie i elastyczne. Nastawiamy wodę w garnku, solimy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka, w środek wkładamy farsz ( 1 łyżeczkę )składamy na pół i zlepiamy brzegi. Wrzucamy na wrzątek

Zainspirowana w kuchni
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 291

wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać jajko - wyrobić masę. W garnku zagotować wodę, osolić. Na gotującą się wodę kłaść liście kapusty - gotować kilka minut ( około 5 min ) - żeby zmiękły. Obgotowane wyjmować na tacę, ostudzić. Z ugotowanych liści wyciąć twarde łodygi. Na środek liścia kłaść porcję farszu, zawijać brzegi ( składać w kopertę ). Gotowe gołąbki układać w garnku

kolorowotorcikowo
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 210

dania ze szpinakiem (kliknij w obrazek ,by przejść do przepisu): Farsz szpinakowy z fetą Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Dietetyczny koktajl ze szpinaku i banana Przepisy na szpinak. Pomysły na szpinak. Szpinak z makaronem. Naleśniki ze szpinakiem. Szpinak z czosnkiem. Szpinak z jajkiem. Post Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze pojawił się poraz pierwszy

Kulinarne Przeboje
C - Naleśniki ze szpinakiem i fetą 137

ciasta + 1 - 2 łyżki na patelnię szczypta soli Jajka rozbić, odzielić białka od żółtek, białka ubić. Pozostałe składniki dokładnie zmiksować pod koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Lekko naoliwić patelnię przed pierwszym naleśnikiem, wylewać cienką warstwę ciasta  i smażyć naleśniki na złoty kolor. Składniki na farsz: opakowanie szpinaku (świeży lub mrożony) kostka sera Feta 3-4 ząbki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kurczak w sosie serowym zapiekany pod ciastem francuskim 120

kurczaka połowa brokuła 10cm kawałek pora 100g surowego boczku w plastrach 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki oleju 200g kremowego serka połowa arkusza ciasta francuskiego sól i pieprz do smaku jajko do posmarowania ciasta   Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Pora przekrawamy na pół, dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Boczek kroimy w drobną kostkę(...)pieprzem.   Farsz rozkładamy po równo do kokilek do zapiekania. Brzeg każdej z kokilki delikatnie smarujemy wodą – najlepiej jest umoczyć palec i przejechać po krawędzi, i przyklejamy ciasto, brzegi dociskając do foremki. Na środek układamy wycięte serduszko. W cieście, nożykiem, robimy 3 małe nacięcia, aby para mogła ulecieć. Wierzch każdej kokilki smarujemy rozkłóconym jajkiem.   Wstawiamy do piekarnika

Smaczna Strona
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 222

starszy jeden). Do dużej miski / na stolnicę wsypujemy mąkę (200 g), dodajemy posiekane masło (120 g) i szczyptę soli. W palcach tworzymy coś a la kruszonkę, następnie wbijamy 1 jajko. Zagniatamy szybko ciasto. Wkładamy je na chwilę do lodówki. W tym czasie robimy drugie ciasto w analogiczny sposób. Na dno formy na tartę wykładamy pierwsze lekko schłodzone ciasto i ugniatając(...)wysypujemy obciążenie np. fasolę. Pieczemy 10 minut, po czym zdejmujemy folię i obciążenie i dopiekamy jeszcze 5 minut. Uwaga! Przy następnym etapie potrzebujemy piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Przygotowanie farszu: Kiełbasę kroimy w plastry, a następnie drobniej. Na patelni na łyżce masła podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, doprawiając ją delikatnie solą.  Grzyby kroimy w pół lub ćwierć plasterki i również

Słodkie okruszki
Dietetyczny Quiche z dynią, gruszką i orzechami włoskimi 189

gram mąki orkiszowej 100 gram mąki gryczanej 70 ml jogurtu naturalnego do ciasta kruchego + 100 ml do farszu 1 jajo do ciasta kruchego + 3 jaja do farszu sól pieprz łyżka oliwy z oliwek 500 gram dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 1x1 cm 2 gruszki, dość słodkie, pokrojone w kostkę 1x1 cm 100 gram orzechów włoskich 80 gram(...)muszkatołowej nać pietruszki/świeża zielenina do podania kilka orzechów włoskich do posypania tuż przed podaniem sos czosnkowy lub inny dip, np. takie: DIPY Z mąki pszennej, orkiszowej, gryczanej oraz jajka, jogurtu naturalnego i szczypty soli zagniatamy ciasto, które wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie na łyżce oliwy z oliwek smażymy dynię oraz gruszkę, pokrojone w kostkę

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania