zalewy - 50 g tartego parmezanu - 3 jajka - 1/2 szklanki posiekanych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, męta itp.) - sól, czarny pieprz, mielone chili do smaku Przygotowanie: 1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. 2. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem Mój Ulubiony, dopraw do smaku, napełnij farszem papryki. 3. Wstaw do piekarnika nagrzanego
SzczyptaSmaQłączymy serek śmietankowy z pokrojonym łososiem, jajkami, majonezem, musztardą, szczypiorkiem oraz papryką *** *** Rzodkiewkę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem *** *** Muszlę makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju, według przepisu na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i wypełniamy farszem. Układamy na talerzu *** *** Muszle wypełnione farszem
Blog z Apetytemtarta na kruchym cieście, której farsz to podsmażone z cebulką kurki i jak zwykle masa jajeczno - śmietanowa. Nie może zabraknąć w niej również Waszego ulubionego sera - u mnie dzisiaj to cheddar, ale równie smacznie będzie z pleśniowym, kozim a nawet z fetą. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli jajko nadzienie: 200 g kurek
wyzwania kuchennetarta na kruchym cieście, której farsz to podsmażone z cebulką kurki i jak zwykle masa jajeczno - śmietanowa. Nie może zabraknąć w niej również Waszego ulubionego sera - u mnie dzisiaj to cheddar, ale równie smacznie będzie z pleśniowym, kozim a nawet z fetą. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli jajko nadzienie: 200 g kurek
wyzwania kuchenneciasto: 300 g mąki 2 jajka 1 żółtko 50 ml wrzątku 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli na nadzienie: 250 g szpinaku 200 g bryndzy 2 ząbki czosnku 1 łyża masła sól pieprz dodatkowo: białko jaja 200 g boczku 1 cebula szczypiorek Składniki ciasta zagnieść, przykryć ściereczką i odstawić na czas robienia farszu. Szpinak usmażyć na maśle, dodać starty
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamleku, dodać do nich roztrzepane jajko i rozpuszczone masło. Połączyć składniki sypkie i płynne i zagnieść miękkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia ( ok 40 - 50 min). Ciasto podzielić na dwie równe części. Ciasto cienko rozwałkować na okrąg i wyciąć 8 trójkątów. Rozłożyć jak gwiazdę na blaszce wyłożonej pergaminem. Ciasto posmarować pesto i rozłożyć farsz. Zawinąć brzegi trójkątów do wewnątrz
Nie tylko w kuchnismakują, za to z farszem są super. Można je podawać na słodko i na ostro - komponują się z każdym wariantem ;) OJ, chyba nie zachęciłam tym opisem ;) Jesli szukasz po prostu zdrowszej wersji naleśników to polecam razowe , natomiast jeśli musisz unikać węglowodanów czy glutenu to jest to opcja dla Ciebie :) Składniki: 3 jajka (M) 300 ml mleka sojowego
pyszne zdrowościmacie, możecie przygotować sam kokosowy farsz. 'kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego - 2 łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych - 3/4 szklanki drobno posiekanego ananasa z puszki - 1/3 szklanki ciepłej wody - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 rozkłócone jajko Mleko skondensowane, razem z jogurtem wlać
CookYourselfszczypioru sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, przekroić na pół. 2. Żółtka oddzielić od białka. 3. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać szczyptę soli i szybko przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. 4. W misce wymieszać żółtka, szczypior, pieczarki i majonez. Doprawić solą i pieprzem. 5. Gotowym farszem napełnić białka za pomocą łyżeczki
A Ty Smakuj Mnietłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście .Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów, tak by nie podziurawić liści. Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu (w zależności
w mojej kuchniNajpierw robimy ciasto na naleśniki, czyli jajka, cukier waniliowy, aromat, sok z cytryny, skórkę i szczypta soli ubijamy ze sobą. Potem dodajemy mąkę, mleko, wodę i znowu miksujemy ze sobą na gładko. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy trochę wody i mieszamy. Smażymy naleśniki delikatnie z obu stron. Po usmażeniu wszystkich naleśników robimy farsz. Rozdrabniamy widelcem twaróg w misce, dodajemy
Projekty ze smakiemSTRONIE WYKONANIE: Mąkę jajka, sól i mleko dodać do miski i rozbić, ciągle podlewając wodą gazowana do uzyskania gęstości rzadkiej śmietanki. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej lekko olejem. ja smaruję ręcznikiem papierowym zwilżonym w oleju. Wlewać niewielką ilość płynu . Przychylić patelnię i rozlać po całej. Naleśniki powinny być cienkie. Farsz szupinkowy rozsmarowywać cienko na naleśniku
W kuchennym oknie Ewydrożdży lub 20 g drożdży świeżych (u mnie świeże) 75 g masła, roztopionego 250 ml mleka (u mnie ryżowe) 2 duże jajka W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, dodać cukier, jajka. Wymieszać. Do dużej miski wsypać mąkę, sól, zrobić dziurkę po środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło(...)drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją objętość. W międzyczasie przygotować farsz makowy: Farsz makowy: 170 g maku suchego, zmielonego (u mnie 200 g suchego, zmielonego, do kupienia w Lidlu) 100 g cukru (u mnie 50 g) Mak zalać wrzątkiem, tylko
moj przepis napierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki(...)małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody do momentu, w którym ciasto uzyska dość luźną konsystencję. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, którą następnie dość cienko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na środku każdego ułożyć
mecookspierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki(...)małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody do momentu, w którym ciasto uzyska dość luźną konsystencję. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, którą następnie dość cienko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na środku każdego ułożyć
mecooks