Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Lubię modyfikować znane przepisy stąd pomysł na dodanie mąki pełnoziarnistej do pierogów. Do farszu owocowego nie dodaję cukru, bo wolę posłodzić już na talerzu. Jeśli chcecie, żeby owoce były od razu posłodzone to w borówki wmieszajcie kilka łyżek cukru - tyle ile lubicie.    Dla kogo: dla kochających pierogi dla lubiących słodkie obiady dla chcących trochę urozmaicić smak pierogów z owocami Składniki: szklanka mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej (do 2,5) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - psze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.