grillowa - 500 przepisów (strona:15/34)

Sos ogórkowo-czosnkowy. 356

Sezon grillowy w pełni, więc z pewnością przyda się przepis na ten pyszny sos. Nie tylko można go podawać z mięsem grillowanym, ale również doskonale pasuje do ryby. Proponuję zestaw obiadowy nie tylko piątkowo, ale z powodzeniem jak sądzę na obiad dla gości. - młode ziemniaczki smażone(oddzielny post) - dorsz w chrupiącej panierce - sos ogórkowo-czosnkowy, jako dodatek do ryby

Kuchnia Beaty
Sałatka z pierożkami tortellini, papryką i pieczarkami. 2399

sałatkę odstawiam w chłodne miejsce, na pół godzinki aby smaki się przegryzły. Tak przygotowaną sałatkę podałam w wersji obiadowej w towarzystwie grillowanych piersi z kurczaka i opiekanych na patelni grillowej tostów czosnkowych. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce i parmezanem 122

koszulkach) parmezan do posypania oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Ze szparagów odłam twarde końcówki (same powinny złamać się we właściwym miejscu). Następnie przekrój je wzdłuż na pół. Rozgrzej patelnię grillową, nalej na nią trochę oliwy i podpiecz kromki chleba z obu stron. W tym czasie przygotuj jajka w koszulkach. Doprowadź wodę w garnku do lekkiego wrzenia (ma tylko "pyrkać") i dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Banany w Miodzie z Migdałami i Rumem z Patelni Grillowej - Na Szybko! 130

płatkach sok z 1/2 cytryny Migdały w płatkach zrumieniłam na suchej rozgrzanej patelni.Banany obrałam ze skórki, przekroiłam wzdłuż na połówki. Każdą połówkę skropiłam sokiem z cytryny. Na rozgrzanej patelni grillowej poukładałam banany i smażyłam po kilka minut z każdej strony. Na końcu banany polałam miodem akacjowym i podlałam rumem i przytrzymałam banany jeszcze chwilę obracając je na drugą stronę

Blondynka Gotuje
Karkówka z glazurą musztardową 97

Sezon grillowy w pełni a na grillu króluje karkówka. Dziś prosty przepis na kotlety z karkówki w ciekawej, musztardowej glazurze z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego. Uwaga: czas przygotowania uwzględnia godzinę marynowania mięsa przed grillowaniem

Milion Smaków
Wiosenny obiad z grillowanym kurczakiem i szparagami 169

swojej diecie póki jeszcze jest taka możliwość. I coś dla mięsożerców - marynowana, soczysta pierś z kurczaka krótko grillowana w zgrzewarce. Jeżeli nie macie zgrzewarki z grillującymi płytkami - wystarczy zwykła grillowa patelnia. I w ten sposób otrzymujemy wczesną wiosnę na talerzu

Milion Smaków
490 kcal - frytki z batatów, indyk i ciecierzyca z pomidorami 151

pokrój w plastry ok. 1,5 cm grubości. 2. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem. Trzymaj   minimum 30 minut poza lodówką, powinno mieć temperaturę pokojową. 3. Rozgrzej patelnie grillową, spryskaj olejem. 4. Grilluj kilka minut z każdej strony, tak aby mięso nie było zbyt twarde (ani surowe:) CIECIERZYCA DUSZONA W POMIDORACH 1. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę (cebulę

Powiedz dietom nie
MIODOWO- CYTRYNOWA PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA 188

Sezon grillowy już na pewno każdy z Nas rozpoczął. Co prawda pogoda zbytnio nie rozpieszcza, ale miejmy nadzieje że kolejne dni, kolejne weekendy będą ładniejsze, cieplejsze, bardziej sprzyjające posiłkom na świeżym powietrzu. Drób grilluje bardzo czesto ze względu na jego delikatnośc, a także dlatego że bardzo lubią go moi synowie. Polecam spróbować. Marynata jest prosta do przygotowania, a mięsko

Z Majeczką w kuchni
Grillowana ciabatta ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską 180

pół zostawiając kawałek nieprzeciętego brzegu bułki. Na dolnej połówce ułóż plastry sera camembert, następnie szparagi i szynkę parmeńską. Zamknij bułkę drugą połówką i połóż na nagrzanego elektrycznego grilla lub grillową patelnię. Przypiekaj z obu stron, aż ciabatta będzie rumiana. Następnie ciesz się idealnym śniadaniem. ;) PS. Szynkę możesz dodać również po grillowaniu. Włosi uważają, że obróbka cieplna prosciutto , to grzech; według

Food Square
Czerwono-zielona sałatka z kurczakiem 349

sera w plasterkach z czerwonym pesto sól prowansalska olej rydzowy do skropienia przyprawa do sałatek-młynek Prymat Pierś kurczaka pokroić w paski i oprószyć solą prowansalską. Patelnię grillową skropić olejem i dobrze rozgrzać, ugrillować mięsko i wystudzić. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ser również porwać na kawałki. Pomidorki pokroić w ćwiartki a ugrillowanego kurczaka na małe kawałki. Dodać

Monia miesza i gotuje
Grande Grill - Steak house w Krakowie 220

Będąc teraz w Krakowie odwiedziliśmy restaurację Grande Grill , tzw. dom stekowy. Byliśmy bardzo ciekawi tego co oferuje restauracja w swoim grillowym menu i jak może wyglądać taki steak house! Miejsce znajduje się w bardzo dobrym położeniu, na samym starym rynku - zaraz koło Wierzynka ! Wchodząc do środka przechodzimy przez pierwszą część restauracji, na końcu której znajduje się duży przyciągający wzrok

Plate of Joy
Sos pieczeniowo- śliwkowy 137

prosty sposób przygotować fajny sos śliwkowy? Nic prostszego i zajmie ci dosłownie 5 minut! Jego idealny, głęboki i słodki smak sprawdzi się świetnie do grillowych potraw i codziennego mięska. Polecam wszystkim tym, którzy lubią szybko i smacznie. Składniki: 100 g konfitury śliwkowej 1 sos pieczeniowy jasny Sposób przygotowania: Sos pieczeniowy rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Podgrzewaj na wolnym ogniu

Wielki apetyt
Syrop sosnowy niskosłodzony 160

cukier w dresingach, marynatach, zimnych i gorących i napojach. Cudownie komponuje się w deserach, w najprostszej formie jako np. polewa do naleśników lub uzupełnienie owoców. W sezonie grillowym oczaruje was w glazurze do mięs i warzyw... i tak długo można by wymieniać. Cudowna bursztynowa mikstura do przygotowana z ogólnie dostępnej naszej polskiej sosny zwyczajnej lub kosodrzewiny. Niewielka inwestycja

SzczyptaSmaQ
Łosoś z cytryną i koperkiem 147

obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  4. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami

Szefowa kuchni
Shawarma / shoarma drobiowa 425

soli 1 ząbek czosnek czosnku Przygotowanie: Pierś kurczaka kroimy w paski. Oliwę mieszamy z przyprawą i czosnkiem. Mieszamy z mięsem, ja wstawiłam na całą noc do lodówki. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy mięso po ok. 2-3 minuty z każdej strony, można też upiec mięso w piekarniku aż będzie złoty. Podajemy z ryżem i sosami. Smacznego!   The post Shawarma

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię