grillowa - 500 przepisów (strona:21/34)

Tatowy pomysł na obiad 157

sypko ryż i skrapiamy sosem sojowym. ... ryzio ... na patelni ląduje ... i chlup go sosikiem sojowym Smażymy wszystko razem przez kilka minut, na małym ogniu. Równolegle na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety (bez tłuszczu). Też niezbyt długo, żeby nie wysuszać mięsa. ... mięsko się smaży Podajemy z sałatką jaką lubimy. Najbardziej pasowałaby z białej kapustki, ale z braku laku ogóreczki też bomba

Kuchnia po mojemu
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 271

drugą stronę by podgrzać drugą tortillę. Najlepiej na tyle długo podgrzewać by tortille stały się lekko chrupkie i dobrze zlepiły się z farszem. Można do tego celu wykorzystać patelnię grillową. Kroimy na trójkąty. Tak przyrządzone tortille doskonale nadają się jako przekąska na imprezę lub kolacja na ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować

Kuchnia po mojemu
Pojednawczy stek wołowy z rostbefu. Hitowy obiad na niedzielę. Mało pracy a efekt wielki 127

prowansalskimi i wstawiłam do piekarnika z funkcją opiekania na ok 20 minut. Następnie przygotowałam naszą ulubioną surówkę na bazie mieszanki sałat. Kiedy ziemniaki zaczęły się rumienić Mąż rozgrzał patelnię grillową i przystąpił do smażenia steków. Długość smażenia zależy od preferencji stopnia wysmażenia. Należy pamiętać by nie przewracać mięsa w te i z powrotem - kilka minut na każdej ze stron wystarczy

Kuchnia po mojemu
Stek wołowy sauté na przepyszną sylwestrowo - noworoczną kolację we dwoje 106

rostbefu lub polędwicy (o grubości ok 1,5 - 2 cm) sól, pieprz masło czosnkowe ulubiona sałatka ziemniaczki pieczone Przygotowanie: Steki (pakowane próżniowo) rozpakować by odzyskały barwę. Rozgrzać patelnię grillową. Smażyć z każdej strony po ok. 4 minuty (w zależności jaki stopień wysmażenia wołowiny preferujemy). Pod koniec smażenia obsypujemy równomiernie solą i świeżo mielonym pieprzem. Tuż po zdjęciu z patelni kładziemy

Kuchnia po mojemu
Wybuchowy drink różowy. Jak Martini Rosato to tylko z granatem 117

cóż, majowy wypoczynek czas zacząć. Nawet jeśli nie wyjeżdżamy to warto coś zaplanować na te wolne dni, kiedy po dzikich wędrówkach tłumów ulice w końcu opustoszeją, a powietrze przesiąknie grillowymi oparami. Nie wiem jak to ma być z pogodą, bo nie śledzę na bieżąco prognoz, ale jeśli nasze grillowanie zagasi deszcz to warto świętowanie przenieść do domu. Upalne czy rześkie

Kuchnia po mojemu
Grillowane vel pieczone warzywa do... czy tam zamiast obiadu 183

Grillowa pora roku w pełni. Oprócz wszelkiego rodzaju mięs warto wrzucić na ruszt również warzywa. Oto prosty przepis na miks warzyw pieczonych. Nada się jako wspaniałe uzupełnienie posiłku mięsnego jak i samodzielne danie dla tych z gatunku roślinożernych ;) Składniki (wersja podstawowa): 1 średnia cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 mała papryka zielona 1 spora marchew mieszanka ziołowa

Kuchnia po mojemu
Szybka sałatka z parą - na kolację i nie tylko 230

trzemy na tarce. Produkty mieszamy ze sobą. Doprawiamy pieprze. Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem. Pyszna, szybka i sycąca sałatka gotowa. Kabanosik do tego czy mięsko z grilla bądź patelni grillowej w ostateczności  i pyszna kolacja gotowa

Kuchnia po mojemu
Treściwa sałatka Teściowej. Z brokułem, kurczakiem i kaszą jaglaną. Pełnia smaku i koloru. 247

Polędwiczki z piersi kurczaka przyprawiamy wg uznania). Różyczki brokuła gotujemy w osolonym wrzątku. Polędwiczki podsmażamy na odrobinie oliwy (wydaje mi się, że równie dobre były by przygotowane na patelni grillowej - bez dodatku tłuszczu). Pomidory suszone kroimy drobno. Paprykę siekamy w cienkie paski. Składniki delikatnie mieszamy - zalewamy odrobiną oliwy z pomidorów. Dodajemy prażone na suchej patelni pestki słonecznika. Tuż przed podaniem

Kuchnia po mojemu
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 186

bezchmurnie - aż chce się żyć! Okna cały dzień szeroko otwarte, pies najlepiej nie wracałby do domu, a we mnie wstąpiła nowa energia. W niedzielę otworzyliśmy ze znajomymi sezon grillowy - były kiełbaski, kurczak w dwóch postaciach, polędwiczka marynowana w coli (jeny, jakie dobre...). A do kawy babeczki, ciasteczka i tort. Wyszedł pyszny, choć dekoracja nie do końca mnie zadowoliła. Pomysł znalazłam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placuszki buraczkowe z mlekiem kokosowym i dżemem ogórkowym 132

składniki ciasta i dobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy bez grudek 4. Na patelni położyć papryczki plasterek szynki i kiełki, 5. Następnie polać ciasto buraczkowe 3. Smażyć na patelni grillowej, z obu stron (bądź na zwykłej patelni na odrobinie oleju) na małym ogniu do momentu aż placuszek będzie sztywny i zarumieniony, Podawać polane mlekiem kokosowym, z odrobiną kiełków, dżemu ogórkowego

KreatywnePiny
Krokiety z bakaliami 140

krówkowej z puszki 2 łyżeczki kefiru  Dodatkowo :  Łyżeczka masła, bądź odrobina oliwy do smażenia naleśników i podsmażania krokietów na złoto.-jeśli używacie zwykłej patelni. Ja używam patelni grillowej, na której wykonuje te czynności bez tłuszczu Przygotowanie: 1. Mleko skondensowane i mleko podgrzewać na małym ogniu razem z laską cynamonu około 20-30 minut. 2. Dodać cukier i masło

KreatywnePiny
Pierś z kurczaka po hawajsku 347

Układamy pierś z kurczaka na jednej połówce papieru i przykrywamy drugą ( papier można spiąć wykałaczkami, wtedy nie będzie się otwierał podczas smażenia). Kurczaka smażymy na zwykłej patelni lub patelni grillowej ( na patelnię nie dodajemy tłuszczu!:). Kurczaka można oczywiście usmażyć normalnie lub upiec. Na każdy usmażony kawałek kurczaka układamy plasterek ananasa i plasterek sera. Filety umieszczamy na blasze i zapiekamy

Czerwona Porzeczka
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 132

weekend byliśmy u mnie w domku rodzinnym. Na giełdzie na stoisku tureckim zakupiliśmy ser Halloumi Dlatego dziś rozpoczynamy grillową majówkę. Grillowany ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita  SKŁADNIKI: 4 plastry bakłażana, każdy grubości około 1 cm 4 plastry sera Halloumi 4 plasterki pomidora 2 łyżeczki posiekanych świeżych ziół 2-3 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczką ulubionych

MarciochaKucharzy
Urodzinowa Zabawa z BLONDYNKĄ :) 108

przygotowałam dla Was trzy nagrody z najwyższej półki. Tu chciałabym podziękować firmie Ballarini , ETERNO , STODOŁA za pomoc w zrealizowaniu mojego pomysłu i ufundowanie nagród, dziękuję :) Mam dla Was patelnię grillową z linni LUCA włoskiej firmy Ballarini . Jest to najnowsza linia, która już wkrótce będzie dostępna na polskim rynku. Produkty tej firmy używam od ponad roku i nadal jestem nimi zachwycona

Blondynka Gotuje
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 523

joty. Po kilku pięknych, wiosennych dniach z temperaturą dwadzieścia kilka stopni, nadchodzi weekend z dużo niższą temperaturą. Wielka szkoda, bo mieliśmy nadzieję na rozpoczęcie sezonu grillowego… Niestety przy takich temperaturach ani grilla ani nawet wycieczki rowerowej nie będzie… Za to będziemy mieli sporo czasu na pracę w ogrodzie Żeby Wam osłodzić weekend zapraszam na dość nietypowy makowiec

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania