grillowa - 500 przepisów (strona:17/34)

grillowany camembert z żurawiną 206

składniki: 1 ser camembert 1 garść orzechów włoskich 1 – 2 łyżki konfitury żurawinowej wykonanie: Orzechy siekamy i podprażamy na suchej patelni. Ser grilujemy np. na patelni grillowej po ok. 4 min. z obu stron. Przekładamy na talerz i podajemy z konfiturą żurawinową oraz podprażonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Roladki z bakłażana z kozim serkiem 176

oliwek EV ocet balsamiczny sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą  z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej.  Odkładamy do przestudzenia.  Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z soczewicą z patelni grillowej 175

Proste i znane kotlety mielone w nieco innej formie z patelni grillowej. Do masy dodałam soczewicę z puszki, która sprawiła ze kotleciki po ugrillowaniu na zewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko

Monia miesza i gotuje
SER HALLOUMI Z BOTWINĄ 172

przyprawy i chwilę podgrzewam. Ser osączam z zalewy, kroję w plastry. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, układam ser i podsmażam do zezłocenia (jeszcze lepszy efekt można uzyskać wykorzystując patelnie grillową). Obsmażam z obu stron i podaję od razu z gorącą botwiną. Ser po wystudzeniu zrobi się gumowaty i twardy. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sezon grillowy trwa 105

bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi  W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw i marynat grillowych firmy Kotanyi.Przyznam jedzenie smakowało super,tylko trzeba korzystać z nich oszczędnie,gdyż są bardzo aromatyczne i niesamowicie wydajne. Czas na grill meksykański Zwykłe mielone nabrało zupełnie niezwykłego smaku

Wielki apetyt
Wyniki konkursu z Kamisem 105

osób. Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut . Wykładamy mus brokułowy na talerz

Wielki apetyt
Panini-włoska kanapka na ciepło 215

kromce pieczywa,którą ukłądamy na rozgrzanym grillu. Przykrywamy druą kromką i zapiekamy aż skórka będzie chrupiąca i złocista.Jeśli nie mamy do dyspozycji grilla elektrycznego,możemy użyć patelni grillowej lub piekarnika.   Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Majówka 126

Tegoroczna majówka rozpoczęła nasz grillowy sezon. Mimo braku pogody daliśmy radę spędzić czas na świeżym powietrzu i przypomnieć sobie zapach i smak jedzonka prosto z grilla. W tym roku poza rodzinką w naszym spotkaniu uczestniczyli " Jan Niezbędny " i Kamis . Mój mały, wielki pomocnik zabrał się za przygotowania.   Gdy Wera już wszystko przygotowała, mój mąż Kuba zabrał się za grillowanie

Wielki apetyt
Żeberka w coli 134

Długo zabierałam się za połączenie mięsa z colą, ale z racji rozpoczęcia sezonu grillowego w końcu się skusiłam. Nasłuchałam się, że jest to świetny sposób, aby je zmiękczyć i muszę przyznać rację. Dodatkowo mięso nabiera delikatnego posmaku tego specyficznego trunku. Wypróbujcie tym bardziej, że zaczynamy tegoroczną majóweczkę. Składniki: 1,5 kg żeberek 2 szklanki coli sól pieprz 2 ząbki czosnku

Wielki apetyt
Grill- grzanki z serem pleśniowym i suszonym pomidorem 129

posmak- zgniatamy ząbek czosnku i nacieramy nim pokrojoną w plastry bagietkę. Następnie układamy na niej plaster sera pleśniowego, suszonego pomidora i spinamy wykałaczka. Kanapeczki pieczemy kilka minut na ruszcie grillowym lub w piekarniku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Grillowane gruszki nadziewane serem pleśniowym i śliweczką 118

Uwielbiam nowe połączenia smakowe. W tym roku obiecałam sobie, że rozpieszczę was kulinarnie podczas grillowych spotkań. Na blogu pojawiło się już kilka nowych, fajnych propozycji a dziś przyszedł czas na kolejną. W końcu pogoda dopisuje a weekend zbliża się wielkimi krokami. Składniki: twarde gruszki śliwki suszone ulubiony pleśniowy ser sól morska szczypta chilli  Sposób przygotowania: Gruszki umyć, osuszyć, przekroić

Wielki apetyt
Szybka i zdrowa sałatka 121

Uwielbiam takie szybkie połączenia ulubionych dodatków. Sałatkę przygotowałam podczas wypadu ze znajomymi na grillowe spotkanie. Wyszła super i zajęła mi krótką chwilkę, więc postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Być może zainspiruje kogoś do stworzenia swojej sałatkowej wariacji. Składniki: Jajka ugotowane na twardo pomidor / pomidorki koktajlowe zielone oliwki sałata lodowa majonez delikatny (Winiary) krem balsamiczny  ser sałatkowy Kozi Sposób

Wielki apetyt
Nadziewane papryczki 99

Przedstawiam wam kolejną propozycję na wakacyjnego grill'a. Tym razem padło na papryczkę. Nie taką zwykłą a faszerowaną ziemniaczaną masą. Fajny sposób, aby ożywić wasze grillowe menu. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g boczku ząbek czosnku majeranek sól pieprz kolorowy 4 łyżki kaszy manny 2 jajka 2 duże papryczki  olej słonecznikowy do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki myjemy

Wielki apetyt
Karczek w ziołach z karmelizowanymi cebulkami i zapiekanym awokado podany z majonezem cytrynowym 120

marynować przez około 30 minut do godziny 3. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy z obu stron po kilkanaście minut, aż karczek będzie miękki i soczysty. Ja użyłam patelni grillowej, ale zwykła będzie równie dobra. Ziemniaczki: 1. Ziemniaczki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie Awokado: 1. Awokado pokroić na pół a następnie w plastry, by na środku został otwór

KreatywnePiny
Strogonow 167

długim i zapracowanym tygodniu obiecałem sobie i rodzinie że na weekend zrobię coś konkretnego. Chciałem go zrobić już wczoraj ale musiałem poprowadzić grillowe warsztaty i udało mi się wczoraj tylko wpaść z rodziną na piadę do MIA PIADA ale dziś już obowiązkowo musiał być strogonow. Składniki (na 3 osoby) : 0,5 kg wołowiny 25 dag pieczarek 1 duża cebula

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania