Majówka co prawda dobiega już końca, ale sezon grillowy dopiero się tak naprawdę rozpoczyna. Właśnie z tej okazji dziś pragnę podzielić się z Wami szybką i smaczną sałatką , która doskonale pasuje do grillowanych mięs, kiełbasek czy ryb. A przy tym dzięki dodania dużej ilości koperku, pachnie niesamowicie wiosennie. Polecam :) Składniki - 5-6 ziemniaków średniej wielkości - 4 jajka - 6 ogórków kiszonych
Kuchnia z widokiem na ogródwędzoną, sok z połowy limetki, olej, sól i pieprz. Dodajemy do miski pokrojonego kurczaka oraz paprykę i cebulę, wszystko dokładnie mieszamy najlepiej rękami. Miskę odstawiamy na bok. Rozgrzewamy patelnię grillową ( lub dużą zwykłą patelnie). Przygotowujemy salsę. Pomidorki kroimy na ćwiartki, siekamy kolendrę (ja zastępuję ją natką pietruszki) i drobno papryczkę chilli. Wszystko wrzucamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/pół aby powstały dwa cienkie kotlety. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce i wkładamy do niej kurczaka. Zostawiamy na minimum godzinę. Kurczaka smażymy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Studzimy. Do miski wkładamy sałatę, następnie pomidora pokrojonego na kawałki oraz pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Pestki dyni prażymy na suchej teflonowej patelni około 1-2 minuty (uwaga żeby
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/prawdę bardzo szybkie danie. Świetne na obiad jak i na imprezę z przyjaciółmi. Można je przygotować na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku. Szybko, smacznie i bez wysiłku. Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 1 małą cukinie 1 opakowanie pomidorków cherry 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka oleju arachidowego 1/2 łyżeczki soli patyczki do szaszłyków odrobinę zwykłego oleju aby posmarować patyki
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Grillowanie to podobno sport narodowy Polaków. Za nami majówka, która dla wielu była oficjalnym rozpoczęciem sezonu grillowego, którego pełnia dopiero przed nami. Nawet dobrze doprawione mięso bez towarzystwa sosów okazuje się być nijakie. ;-) A że nie zawsze mamy możliwość by przygotować ich w domu, z pomocą przychodzi Fanex z szerokim asortymentem gotowych sosów, w różnych wariantach smakowych. Firma Fanex działa
Szefowa kuchnimajowej uczcie grillowej czas na lekką sałatkę wiosenną. Jest bardzo zdrowa i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 główka sałaty masłowej, 3 małe pomidory, 1 ogórek, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Liście sałaty płuczę, osuszam i rozdrabniam. Pomidora kroję
Tradycyjna kuchnia Kasitłuczkiem bo nie chodzi o rozbicie tylko o rozpłaszczenie mięsa na jedną grubość). Posypuję z obu stron własną przyprawą do kurczaka i odstawiam na min pół godziny. Na patelni grillowej rozgrzewam łyżkę masła klarowanego i smażę po ok 5 minut z każdej strony. Po obróceniu na drugą stronę smaruję miodem górę i posypuję sezamem. Gotowe udko podałem z ziemniakami
Mechanik w kuchnipieczenia i pieczemy w 100 stopniach przez 40 minut. Odwracamy i pieczemy jeszcze ok 20 - 30 min. Można plasterki cukinii wrzucić na patelnię grillową - też będzie ładnie i smacznie. Polecam! składniki ( 4 porcje) 500 g zielonych szparagów, zdrewniałe końce usunięte 1 średnia białe cebule, obrane i posiekane 1 cukinia ze skórką
Stare GaryPyszne drobiowe szaszłyczki z ostrą nutą. Szaszłyczki podałam ze smażonym pęczakiem z cukinią doprawionym sosem sojowym. Ja przygotowałam szaszłyczki na patelni grillowej ale można też na zwykłym grillu. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 szklanka kaszy pęczak 500 g cukinii, u mnie mrożona sos sojowy olej do smażenia marynata 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu czosnkowego chili
Monia miesza i gotujeWykonanie: Polędwiczki wieprzowe wymyć, osuszyć i oczyścić z błon. Pokroić na plastry i rozbić każdy z nich delikatnie dłonią. Oprószyć z obu stron wegetą oraz solą. Na patelni grillowej rozgrzać masło i podsmażyć polędwiczkę z obu stron, odłożyć. W osobnym garnuszku rozpuścić masło. W miseczce wymieszać śmietanę z mąką oraz z wodą, dodać do rozpuszczonego masła, dokładnie wymieszać
Krakowskie smaki Anidługi weekend majowy według wszelkich prognoz pogoda ma nas nie rozpieszczać. Być może grill na ogrodzie trzeba będzie zamienić w mięsko z patelni grillowej, a japonki i sandały na kalosze. Jeśli dopadnie Was nuda, nieśmiało zapraszam do obejrzenia jutrzejszego odcinka "Przepisu Dnia". Gościem odcinka będę ja we własnej osobie, tym samym zaliczając debiut na antenie ogólnopolskiej. Już się denerwuję
Pyry na Gazniej plastry oscypka i wędzonej piersi kurczaka oraz garść rukoli. Tortillę złożyć na pół i opiec około 1-1,5 minuty w dobrze rozgrzanym opiekaczu lub na patelni grillowej. Należy uważać, bo szybko się przypieka
BullioDzisiejsza surówka z kapusty pekińskie jest uniwersalna bo może być dodatkiem do zimowego obiadu a równie dobrze sprawdzi się na imprezie grillowej . Świetnie pasuje do pieczonych i smażonych mięs. Składniki są dostępne właściwie przez cały rok więc można ją przygotować w dowolnej chwili. Polecam bo jest bardzo smaczna. A czy Wy szykujecie się na grillowanie podczas majówki? Jeśli
Smaczna PyzaSezon grillowy za chwilę rusza pełna parą, czy raczej pełnym dymem. Długi łykend majowy i odpalone tysiące grilli. Na nich kiełbaski, skrzydełka z kurczaka, kiełbaski, karkówka w przyprawie do grilla, kiełbaski… stop Niech w tym roku będzie trochę inaczej. Dlatego … Czytaj dalej
slodkokwasnapl