Quinoa z warzywami 223mnie por, czerwona kapusta,cukinia baby- bo lubię ulubione ziarenka Ziołowo Mi ! Od Ziarenkowo Wykonanie dania jest proste, bo danie samo się robi. Na dno mojego garnka grillowego z grubym dnem, dałam kilka kropel oliwy z oliwek. Komose ryżową przelałam kilkakrotnie wrzątkiem na sitku. I delikatnie rozsmarowałam po dnie. Wlałam wody tak aby całe ziarno pokryło się nią
Z Kuchni Do Kuchni
Obiad za 10zł - torcik ziemniaczany z gzikiem bazyliowym i grilowanymi pulpetami drobiowymi. 187cebuli). Odkładamy do lodówki. Filet z kurczaka siekamy drobno, lub mielimy. Łączymy z jajkiem i grzankami, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki, które smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Można je dodatkowo obtoczyć w mące. Po upieczeniu ziemniaków, zakładamy na placek obręcz i wykładamy na górę warstwę sera, na górze umieszczamy pulpeciki. Dietetycznie, a smacznie; tradycyjnie, a w nowym
BaRepas
Bitki wieprzowe z sosem z czerwonego wina 244uznania. KROK 4: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w dużą kostkę Cebulę przekroić na pół i oddzielić ręcznie poszczególne warstwy Warzywa pokropić oliwą z oliwek, grillować na patelni grillowej około 10 min (warzywa powinny być lekko twarde) Przygotować sos: w około 1oo ml oliwy z oliwek rozprowadzić zioła prowansalskie (około 1-2 łyżki). Warzywa polać sosem bezpośrednio
smacznieinatemat
Razowa kanapka z grillowanym kurczakiem, rucolą, kiełkami i ogórkiem konserwowym 270soli, pieprzu i przyprawie gyros) 2 ogórki konserwowe, pokrojone w plasterki garść umytej rucoli keczup kiełki lucerny Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki i grilluję na patelni grillowej bez tłuszczu. Studzę mięso. Na patelni grilluję kromki chleba, po kilka minut z każdej strony. Każdą kromkę smaruję keczupem, na jednej kromce układam rucolę, grillowaną pierś kurczaka, pokrojonego ogórka i kiełki
Mango Papaja
Grillowany schab z frytkami 211około 2 godziny. Frytki przygotować wg. uznania lub przepisu na opakowaniu. rozgrzać odrobinę oliwy na patelni, położyć mięso, smażyć aż się delikatnie zarumieni. jeśli nie dysponujemy patelnią grillową, mięso można także upiec w piekarniku. przygotować surówkę z podanych składników, lub zaimprowizować coś własnego
Luźna Kuchnia
Sałatka cesarska z kurczakiem. 270smaku i odstawić do lodówki Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka zamarynować w ziołach prowansalskich i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny Następnie mięso usmażyć na patelni grillowej Na patelni podsmażyć czosnek z oliwą i kawałkami pieczywa tostowego, aż do uzyskania złotego koloru Porwane liście sałaty ułożyć na talerzach na przemian z cebulą czerwoną , dodać pokrojone w plastry
Kuchnia Beaty
Sałatka wiosenna. 698Sezon grillowy już w pełni chciałam Was zachęcić do wypróbowania mojej SAŁATKI WIOSENNEJ (w kolejnym poście inna sałatka do grilla) jest lekka i świetnie komponuje się z grillowanym mięsem. SKŁADNIKI: 4-5 szt. średniej wielkości ziemniaków 4 jajka ugotowane na twardo cebulka dymka+szczypiorek, trochę koperku 3-4 łyżki majonezu sól, grubo zmielony pieprz(można przygotować
Kuchnia Beaty
Golonka z grilla. 237urozmaicenia dań grillowych proponuję przygotować GOLONKĘ ! SKŁADNIKI: 3-4 małe peklowane golonki bez kości, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, kawałek pora, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu. WYKONANIE: golonki gotujemy z warzywami i przyprawami niemal do miękkości, Następnie przygotowujemy golonkę na grilla: 5 łyżek oliwy z oliwek, 5-6 ziarenek pieprzu zmiażdżonego w moździerzu, 1/2 łyżeczki
Kuchnia Beaty
Ciasto francuskie faszerowane. 211nawet obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony, papryka świeża, kawałek pora, 2-3 kabanosy, ogórek(u mnie z przyprawą grillową), ser żółty, mała cebula vegeta, sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: ciasto rozwijamy( kawałek zostawiamy na ozdoby), smarujemy serkiem topionym, kładziemy ogórki pokrojone w słupki, oraz pokrojonego kabanosa, blanszujemy
Kuchnia Beaty
Sałatka ze szpinakiem baby 201musztardy 1 ząbek czosnku szczypta soli 3 łyżki oliwy (oleju) 2 łyżki wody sól Przygotowanie: Pierś kurczaka kroimy w paski. Solimy i obsypujemy ulubionymi ziołami. Smażymy na patelni grillowej lub na zwykłej, ale z bardzo małą ilością tłuszczu. Robimy sos: ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę solimy szczyptą soli (ja dałam sól morską) i ucieramy czosnek z solą. Następnie dodajemy
Amatorka kuchenna
Sałatka Cezar 435pieprz ziołowy Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plasterki i marynujemy w occie balsamicznym Smarujemy pierś białkiem i smażymy na patelni starając się nie używać tłuszczu. Może być patelnia grillowa albo, jeśli posiadamy - grill elektryczny Następnie usmażone plasterki kurczaka tniemy w paseczki lub kostkę Na patelni rumienimy 2-3 kromki chleba pokrojone w kostkę Pomidory kroimy na kawałki (jeśli używamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Jak przygotować wołowe hamburgery? 212usuwacie! Ale jeśli nóż wchodzi w nie jak w masło, to zostawiacie - będą bardziej soczyste Po zmieleniu, formujemy kotleciki z samego mięsa i przyprawiamy Najpierw rozgrzewamy patelnię grillową, potem wlewamy olej - i znowu rozgrzewamy. Na mocno rozgrzany tłuszcz układamy uformowane kotleciki. Smażymy z jednej strony na mocnym ogniu 5 minut, następnie przekładamy na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kasza jaglana z cukinią i fetą 254kasze przełożyć do miski, doprawić pieprzem, solą i olejem ze słoiczka. Cukinię pokroić na cienkie plastry, skropić oliwą, oprószyć solą i oregano. Następnie usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Suszone pomidory pokroić w paski, a ser feta w kostkę. Do kaszy dodać cukinię i pomidory. Wymieszać i ewentualnie doprawić. Przełożyć na talerz, a na wierzchu ułożyć kostki sera
wyzwania kuchenne
Tradycyjna sałatka Cezar 433świeżo mielonym pieprzem. Sałatka smakuje świetnie z grillowanym/smażonym kurczakiem lub indykiem (kuraka wystarczy posypać solą i pieprzem, można też przyprawić granulowanym czosnkiem, a następnie usmażyć na patelni grillowej). Ja zawsze podaję ją także z jajkami ugotowanymi na półtwardo – aby takie były, jajka gotujemy w zimnej wodzie przez 5 minut od momentu zawrzenia wody lub 7-8 minut włożone
Poezja smaku
Jabłka z kaszanką, orzechami i żurawiną z grilla 224którym znudziły się już tradycyjne kiełbaski z grilla. Gdy rodzinka zaprosiła mnie ostatnio na ogródek zaczęłam zastanawiać się co by tu przygotować aby nieco urozmaicić tradycyjne grillowe menu. Myślałam nad wątróbką, ale ostatecznie padło na kaszankę, bo wiem, ze wszyscy ją lubią. Wymieszałam ją z orzechami i suszoną żurawiną wpakowałam w miseczki z jabłek i upiekłam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki