należy wymieszać keczup, majonez i musztardę, następnie dodać posiekane warzywa i doprawić do smaku. Odstawić na bok. Kiedy wszystkie "półprodukty" są gotowe smażymy hamburgery. Ja smażyłam je na patelni grillowej nasmarowanej wcześniej kilkoma kropelkami oleju. Hamburgery trzeba smażyć z obu stron po kilka minut, aż ładnie zbrązowieją i się zarumienią. Trzeba je cały czas przyciskać, żeby nie były zbyt grube
Kulinarne Inspiracjemięsa uformować 14-18 krótkich dość grubych "kiełbasek" i nadziać je na wyjęte z wody patyczki do szaszłyków a następnie lekko spłaszczyć. Smażyć na grillu lub patelni grillowej przez 4-5 minut z każdej strony, odwracając na drugą stronę, kiedy spód będzie już odpowiednio przysmażony. Po podaniu można opcjonalnie skropić odrobiną soku z cytryny. Uwaga - wołowinę można zastąpić cielęciną
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDekoracja: tarty drobno żółty ser bądź parmezan świeże liście bazylii Przygotowanie: Makaron: 1. Zmieszać wszystkie składniki mikserem do otrzymania gładkiej jednolitej masy 2. Smażyć cienkie naleśniki- ja użyłam patelni grillowej 3. Poczekać aż naleśniki ostygną 4. Kroić naleśniki na grube pasy- grubość pappardelle i układać na talerzu Sos: 1. Buraczki pokrojone w cieniutkie plasterki usmażyć na oliwie z oliwek
KreatywnePinypysznym sosem winogronowym. ser camembert dżem z winogron (można go zastąpić, np. żurawiną) odrobina oleju jajko bułka tarta Ser obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy z obydwu stron. Podajemy na ciepło z dodatkiem słodko-cierpkiego sosu
Humanistka w kuchnidorzucamy cukinie. Podsmażamy kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mięso kroimy w małą kostkę, solimy, pieprzymy i doprawiamy sporą ilością papryki, wrzucamy na dwie minuty na wysoki ogień na patelnię grillową. Przekładamy do warzyw, mieszamy. Ryż gotujemy z łyżką oliwy w wywarze w warzyw. U mnie kapusta włoska, dwie pietruszki, 4 marchewki, kawałek selera. Ryż powinien być miękki. Rynienkę do zapiekania
BaRepasłyżeczki suszonej kolendry/ bądź kilka listków świeżej 4 pomidorki koktajlowe- przepołowione odrobina poszatkowanego koperku Przygotowanie: 1. Krewetki rozmrozić całkowicie. 2. Szpinak rozmrozić całkowicie, odsączyć. 3. Na patelnię grillową połączyć oliwę z oliwek oraz masło, podsmażyć z obu stron pomidorki koktajlowe 4. Położyć szpinak oraz por. Delikatnie podsmażyć. 5. Do całości dodać whisky, sól, pieprz, oraz sok z cytryny
KreatywnePinyktóry na pewno będzie pasował osobom nie lubiącym skomplikowanych i czasochłonnych posiłków. Mięso marynujemy rano lub nawet wcześniejszego dnia wieczorem, a później jedynie wrzucamy do piekarnika ewentualnie na patelnie grillową. Szybko, prosto i pysznie. Na słodko i na ostro jednocześnie. Dobrze komponuje się z brązowym ryżem i lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi indyka
Powiedz dietom niewrzątku około 30-45 minut, po czym odcedzić. 2. Paprykę posiekać w kostkę, pomidorki przekroić na pół a cukinię pokroić wzdłuż - w paski. 3. Grillować warzywa na patelni grillowej na odrobinie oleju sezamowego, bądź podsmażyć na zwykłej patelni. Gdy warzywa zmiękną, ostudzić. 4. Ser zetrzeć na dużych oczkach 5. Przygotować sos: Sos porowy: 1. Mleko zagotować z listkami laurowymi
KreatywnePinyokoło 30-40 minut. Wyjąć odwinąć z folii, obrać i pokroić w plasterki. Pierś z kaczki umyć i osuszyć. Ponacinać skórę, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni grillowej smażyć kaczkę. Zaczynamy smażyć kładąc skórą do dołu, a następnie obracamy na drugą stronę. Przełożyć kaczkę do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C W tym czasie na patelni
O kuchni z uczuciemOgniste żeberka wieprzowe z grilla Jutro pierwszy dzień wiosny. Sezon grillowy coraz bliżej, więc dzisiaj mam dla Was jeszcze jedną propozycję do wrzucenia na ruszt. Żeberka w pikantnej marynacie, które przygotowane na grillu mają niepowtarzalny aromat. Do grillowania najlepiej wybierać takie średniej grubości niezbyt tłuste (ale też nie całkiem chude) i podzielić je na porcje po 2-3 kostki. Surowe
Pełny talerzpodać jako mięso na obiad. Ja wolę doprawić mięso sama, ale nadają się do tego także gotowe zestawy przypraw - bardzo dobry jest karczek na ostro pieczony w mieszance grillowej . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamożesz skorzystać z tego . Przełóż segmenty do miski i wyciśnij sok z pozostałości owoców. Do miski dodaj poszarpane listki świeżej mięty, ocet i oliwę i wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na niej z obu stron plastry sera halloumi. Tuż przed podaniem, do miski dodaj rukolę i wymieszaj. Rozłóż pomiędzy dwa talerze. Posyp posiekanymi i podprażonymi orzechami włoskimi. Na wierzchu
Chilli Czosnek i Oliwanich plasterki wędzonego tofu i pieczarek, a następnie posyp je płatkami drożdżowymi. Wstaw bułeczki do piekarnika i zapiekaj ok. 7-10 min, aż będą lekko chrupiące. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż kiełbaskę. Przygotuj warzywa. Wyjmij bułki z piekarnika. Złóż gotowe połówki razem, a do środka dodaj warzywa i kiełbaskę. Smacznego
Roślinna - blog wegańskiodkroić nożem części z gniazdem nasiennym. Przeciąć na pół i przełożyć do pustej miski. Polać 3 łyżkami oleju, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Układać na dobrze rozgrzanej patelni grillowej i grillować z obydwu stron około 3-5 minut (w zależności od grubości). Wyłożyć na deskę pokrytą ręcznikiem papierowym. Przykryć ręcznikiem papierowym. Delikatnie docisnąć, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Cukinię
Moja DelicjaSezon grillowy już dawno rozpoczęty, więc postanowiłam podać Wam przepis na szaszłyki, takie jak ja robię, czyli kolorowe, mięsno – warzywne i takie, które nie pieką się przez pół dnia na grillu. W każdym razie szaszłyki się zawsze sprawdzają. Ps. Gdyby zdarzyło się tak, że przygotowujecie mięso na szaszłyki kilka godzin wcześniej, a potem pogoda pokrzyżuje Wam szyki, wówczas możecie upiec
Smakowy Raj