grillowa - 500 przepisów (strona:27/34)

Losoś z grilla w paście curry 213

pasta czekala w lodowce, postanowilam sprobowac. Efekt zaskakujacy.Losos byl przepyszny,dlatego i Wam goraco  polecam wyprobowanie tej marynaty do lososia,badz to na prawdziwym grillowaniu lub na patelni grillowej w domu.Skladniki:losos pokrojony w kwadratyczerwona pasta curry ( u mnie Bamboo Garden-Thai)olej do smazeniaWykonanie:Podziel lososia na kwadraty,posmaruj pasta curry i odstaw do lodowki przynajmniej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fenkuł pieczony z łososiem 156

lososiasol,pieprz i oliwatymianekWykonanie:Obciac zielone czesci fenkula. wraz z zielonym piuropuszem .Pokroic go w 0,5 cm plastry.Nie ma potrzeby usuwania glaba.Dzisiejsze odmiany maja glab miekki i jadalny.Patelnie grillowa posmarowc oliwa i przypiec posolone i popieprzone plastry fenkula z obu stron.Lososia skropic sokiem z cytryny i posolic.Lososia i przygotowany fenkul ulozyc w naczyniu do zapiekania lub na blaszce wylozonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 155

cieplejszych dniach :)Składniki:cukinia,250 g sera bryndza,1 średnia słodka czerwona papryka,świeżo zmielony pieprz - najlepiej biały,odrobina oleju.Cukinię umyć i pokroić w długie pasy. Patelnię grillową lekko przesmarować olejem i zgrillować każdy z kawałków cukinii z obu stron. Paprykę opłukać, wykroić gniazdo z pestkami i pokroić w drobną kostkę. Bryndzę rozetrzeć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chlebki nadziewane gutap 394

kawałki kurczaka, szpinak i ser -u mnie kostka była za duża, lepiej pokroić na mniejszą. Łączymy brzegi i te złączenia podwijamy pod spód. Kładziemy na rozgrzaną patelnię – najlepiej grillową i smażymy około 5 minut z każdej strony. Smacznego Post Chlebki nadziewane gutap pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka z bakłażana – musaka 177

Odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie opłukać w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko posmarować olejem rzepakowym każdy kawałek z dwóch stron i smażyć na patelni grillowej każdą stronę aż zrobi się miękka.5. Naczynie żaroodporne 30×20 cm wysmarować olejem. Wyłożyć 1/3 plastrów bakłażanów a na to połowę mięsa. Na mięso wyłożyć kolejną część bakłażanów

UgotujmyTo.pl
Tartaletki gruszkowo-orzechowe 159

ciasto. W razie potrzeby dodać 1-2 łyżki wody. Owinąć ciasto folią i wstawić do lodówki na około 30 minut.2. Gruszki podzielić wzdłuż na ósemki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową i grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Jak gruszki są już gotowe wlać 2 łyżki miodu i 2 łyżki octu balsamicznego. Wymieszać wszystko i potrzymać na patelni chwilę

UgotujmyTo.pl
Bakłażan w sosie jogurtowym 153

granatu (opcjonalnie)1. Bakłażany pokroić w 1 cm plastry i każdy podsmażyć na rozgrzanej oliwie (ja posmarowałam pędzelkiem plastry bakłażana oliwą zmieszaną z płatkami chilli i smażyłam na patelni grillowej aż zrobiły się miękkie) Zostawiamy plastry bakłażana do ostygnięcia a potem kroimy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki sosu: jogurt, posiekaną pietruszkę i miętę (lub szczypiorek), posiekany czosnek, skórkę otartą

UgotujmyTo.pl
Pieczona pierś z gęsi 182

Skórę nacinamy w kratkę ostrym nożem, tak by nie uszkodzić mięsa. Oprószamy mięso świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem sojowym. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na zimnej patelni grillowej podsmażamy pierś, na małym ogniu skórą do dołu w celu wytopienia trochę tłuszczu ze skóry (ja nie odkroiłam kości, więc podsmażamy tylko z jednej strony). Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego

Aga w kuchni
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 186

udusić do miękkości.Podawać z ulubionym sosem - ja tym razem podałam ze śmietanowym sosem grzybowym.Jak wspomniałam wyżej, do przygotowania gołąbków wykorzystałam garnek Concept Plus firmy Woll. Z patelnią grillową zapoznawałam Was już przy okazji przepisu na pstrąga, teraz pora na garnek :) Na początek odrobina informacji na temat marki.WOLL Cookware - Niemiecka firma założona przez Norberta Woll

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka śródziemnomorska z warzyw i makaronu 165

cebula2 ząbki czosnku200 ml pasty pomidorowej1 łyżeczka musztardy (dałem Dijon)oliwa z oliwekświeżo mielony pieprzsólPrzygotowanie:Papryki poprzekrawać na duże kawałki, skropić oliwą i podpiekać w piekarniku lub na patelni grillowej do miękkości. W rondlu rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilkę podsmażyć, następnie dodać upieczone papryki i zalać pastą pomidorową. Gotować przez 5 minut

Food Square
Grillowany łosoś z cytryną i granatem, podawany z purée z groszku i pieczonymi batatami 129

cienkie paseczki, a następnie obgotować 2-3 razy zmieniając wodę. Dzięki temu straci ona goryczkę.Łososia posmarować oliwą i przyprawić solą oraz pieprzem. Położyć na rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej) i smażyć 3-4 minuty z każdej strony aż ładnie się przyrumieni.Następnie na każdy kawałek kładziemy cząstki cytryny wraz z oliwą i pestki z granatu. Rybę podajemy z purée

Food Square
Boczek - warkoczyk, zapiekany w cebuli 165

Warkoczyki z boczku to pomysł na obiad a także na grilla.Składniki:-boczek surowy-6-7 średnich cebul na 1,5 kg boczku-kilka ząbków czosnku-przyprawa grillowa i do mięs-przyprawa warzywna-olej   Boczek kroimy w wąskie paski.Czosnek kroimy w plasterki.   Z pasków boczku splatamy warkoczyki. Końce warkoczyków spinamy wykałaczkami.   Układamy na talerzu

Maminek kulinarny
Burgery domowe 177

pietruszkę. Stopniowo w trakcie wyrabiania dodajemy wodę, łyżkę musztardy i pieprz. Formuje burgery (7-8 sztuk) wielkości bułek, o grubości 1,5-2 cm. Burgery smażymy na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej ze stron. Usmażone burgery możemy posolić i przykryć folią aluminiową.Przekrojone bułki podgrzewamy w tosterze lub piekarniku, tak aby były chrupiące.Przygotowujemy dodatki

Smakowity Blog Kulinarny
Azjatycka sałatka z grillowaną wołowiną 151

limonek3 łyżeczki cukru brązowego4 łyżki sosu sojowego1 łyżka tartego imbirulistki posiekanej kolendry1 papryczka chilli pokrojona w plasterkiPrzygotowanie:Polędwicę posypujemy świeżo mielonym pieprzem i smarujemy olejem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 3 minuty. Wyjmujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wątróbka w plastrach boczku z grilla z grillowanym jabłkiem i pikantnym sosem porzeczkowym 161

Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Jeśli znudziły się wam już kiełbaski lub chcielibyście zaskoczyć waszych gości czymś oryginalnym i niebanalnym polecam wam ten przepis!Składniki:400 g wątróbki drobiowej200 g boczku wędzonego w plastrachsuszone śliwkipieprzPikantny sos porzeczkowy:100 g czerwonej porzeczkisok z 1/2 cytryny2 łyżki miodułyżeczka sosu tabascołyżka octu balsamicznegosólDodatkowo:2 jabłkasok z cytrynyPrzygotowanie:Wątróbkę oczyszczamy

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania