Lubie takie dodatki do chlebka na kolacje, pyszne, domowe i ze znanych mi składników. Możemy taki pasztet przygotować również na święta :) Składniki na jedną foremkę: 400
Gotowanie...to proste !zimnej wodzie. Marchewkę, cebulę, seler i ziemniaki obieramy. Marchewkę kroimy w niezbyt grube (ok. 5mm) talarki, cebulę wzdłużnie w „ósemki” lub „szesnastki” tak, aby rozdzieliły się poszczególne piórka, seler w średnią (ok. 1cm) kostkę, zaś ziemniaki w nieco grubszą (ok. 2cm)**. W garnku do zupy na średnim ogniu rozgrzewamy kilka łyżek oliwy. Wrzucamy cebulę, marchewkę i seler. Smażymy średnio intensywnie(...)mieszając – cebula powinna się zeszklić, ale nie zarumienić. Dodajemy opłukane grzyby i nadal mieszając podsmażamy kolejnych kilka minut. Zawartość garnka zalewamy gorącym bulionem, dodajemy ziemniaki i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy niezbyt gwałtownie przez ok. 15 minut – w praktyce do miękkości ziemniaków, co należy sprawdzić. Pod koniec dodajemy estragon, szczyptę białego pieprzu, a jeśli trzeba – również nieco soli. Z już niegotującej
Kulinarna PokusaSkładniki: - 3 średnie ziemniaki - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka pasty z kurkumy Przepis na pastę z kurkumy - 4 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału - 2 jajka - opcjonalnie sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości. Przecedzamy. Do gorących dodajemy masło, pastę z kurkumy, czosnek i opcjonalnie doprawiamy
Szkrab Je Samhansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól,pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i seler obrać, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Ugotowane i zimne warzywa pokroić w kostkę
Smaki Nataliioctu 10% 1/5 szkl oleju 1/5 szkl cukru Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach, cebulę kroimy w drobne piórka, dosypujemy sól i pieprz, mieszamy. Zalewę zagotowujemy i gorąca wlewamy do przygotowanych warzyw, mieszamy porządnie łyżką. Możemy przygotować surówkę dzień wcześniej. Wtedy zalewy nie musimy gotować tylko porządnie ugnieść ze składnikami
Pelusiowa KuchniaSkładniki piersi z kurczaka ziemniaki marchewka fasolka szparagowa brokuły oliwa ocet jabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, pokroiłam i razem z kurczakiem przełożyłam do parowaru. Fasolkę warto położyć na samym dole w parowarze, ponieważ gotuje się najdłużej. Warzywa podałam z sosem. Sos: Oliwa+ocet jabłkowy+zioła+przyprawy
nietadietadigotuje.blogspot.com "Rosół jest to zupa, która wymaga precyzji, czasu, ostrożności i cierpliwości. Zasadą dla dobrego i zawsze udanego rosołu jest bardzo wolne i stosunkowo długie gotowanie." "Mięso nie może być zamrożone lub rozmrażane 'na szybko' w mikrofalówce, ponieważ może to spowodować zmętnienie wywaru. Woda w garnku powinna być zimna, aby białko w mięsie nie ścięło się za szybko. Włożenie(...)zdąża się uwolnić się tłuszcz, który przechwytuje smaki i pozostawia je w rosole." Moja wersja jest na szybko, ale równie smaczna. mięso drobiowe (najlepiej z kury) 2 marchewki 1 pietruszka spory kawałek selera 6 cm pora 1 cebula 1 kostka bulionu warzywnego (opcjonalnie) 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka pietruszki świeży koperek lubczyk sól, pieprz Dodatkowo: makaron
Di gotujeSposób wykonania: Z wyżej wymienionych składników ugotowałam wywar, przecedziłam, marchewkę pokroiłam w kosteczkę i dodałam z powrotem do wywaru. Suszone grzybki wcześniej namoczyłam w zimnej wodzie ( na około 2-3 godziny) Nast ę pnie je ugotowałam, przecedziłam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Do swojego wywaru wlałam wodę z gotowania grzybków, dodałam obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaczki i grzybki. Wszystko
Darcia w kuchniczerwonej soczewicy 1 cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka posiekana w plastry 1 pietruszka pokrojona w plastry 2 ząbki czosnku 1/2 l. bulionu warzywnego (może być drobiowy) sól, pieprz 1 łyżka oliwy Cebulę, marchew i pietruszkę zeszklić na łyżce oleju. Przełożyć do garnka, dodać soczewicę zalać bulionem. gotować na średnim ogniu.(z patelni zebrać smak czytaj. na jeszcze ciepła
FarmażonyPrzygotowanie Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Pietruszkę i marchew wyjmujemy i kroimy w kostkę. Kabaczka miksujemy ,dodajemy pietruszkę ,marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę razem z porem pokrojonym w piórka. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową
R'n'G Kitchensię ją bardzo szybko ,smakuje wyśmienicie. Składniki 250 g boczniaków puszka krojonych pomidorów z zalewą 2 marchewki pietruszka mały seler 4 średniej wielkości ziemniaki cebula łyżka masła 1,25 ml bulionu warzywnego ziele angielskie liść laurowy natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Marchewki ,pietruszkę ,seler ,cebulę i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na maśle zalałem bulionem. Dodałem ziele angielskie ,liść(...)laurowy ,sól ,pieprz ,doprowadziłem do wrzenia i dodałem pomidory wraz z zalewą. Grzyby opłukałem ,pokroiłem w kostkę i dodałem do zupy. Gotowałem do miękkości warzyw ,doprawiłem do smaku pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki
R'n'G Kitchenpapryki: zielona, czerwona, żółta - 1/2 kg pieczarek - 1 cebula - 1 marchewka - 1 podudzie z kurczaka - bulion lub kostka rosołowa - pół cytryny - przyprawy: świeża melisa, 2 ząbki czosnku, sypany imbir, curry, kolendra - oliwa z oliwek - koncentrat pomidorowy - opcjonalnie śmietana 18volt gdy ktoś preferuje zabielane zupy Do garnka wrzucamy podudzie i gotujemy. W tym czasie na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy
upichconalitrów wody 3 marchewki 2 marchewki 1 cebula kawałek selera 3 cm pora 2 ząbki czosnku (rozgniecione) 1 łyżeczka soli (opcjonalnie) 3 ziela angielskie 2 listki laurowe Królika dzielimy na mniejsze części, dodajemy warzywa i przyprawy, i zalewamy zimą wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu ok. 100 minut. Mięso musi odchodzić od kości. Następnie mięso wyjąć ostudzić
Delicious Titbitscebulę przesypać na talerz i do tego samego garnka wrzucić marchewkę. Smażyć tak długo, aż będzie lekko miękka. Po usmażeniu przełożyć ją na ten sam talerz, co cebulę. Na sam koniec dodać boczniaki, wlać odrobinę wody i chwilę smażyć. Następnie dodać przesmażone warzywa, zalać 1,5 szklanki wody i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod sam koniec doprawić solą, pieprzem
UgotowaćSurówka z kiszonej kapusty, to powszechnie znany dodatek do naszych rodzimych obiadów. Szybka i zdrowa pasuje idealnie do ryb czy mięsa. U mnie w domu, nie
Gosia gotujesię stworzyć będę mogła nazwać gotowaniem ;)) wydawało mi się abstrakcyjne. Wok! Moje odkrycie poprzedniego roku! a dania "chińskie" okazują się nie tylko banalnie szybkie w przygotowaniu, ale i jakie smaczne!! Paski Schabu na sposób chiński: SKŁADNIKI: 30 dkg schabu wieprzowego pół czerwonej papryki 1 marchewka 1 ostra papryczka chili "garść" pędów bambusa w zalewie "garść" chińskich grzybów "mun" około
smacznieinatematKrupnik na skrzydle z indykaSkładniki:2 skrzydła indycze1,5 l woda2 liście laurowe5 ziele angielskie2 ziemniaki2 marchewkiseler korzeń1 pietruszka10 dag kasza pęczaksólpieprzvegetanatka pietruszki100 ml śmietana 18
Kulinarny karnet ChristopheraSKŁADNIKI NA ZUPĘ Z DYNI: - 1 seler naciowy - 2 marchewki - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 3 szklanki puree z pieczonej dyni - 500 ml wody - świeży imbir - chili W garnku rozpuść masło, zeszklij cebulkę i seler, zalej wodą dodaj puree z dyni, i startą na tarce marchew. Gotuj 30 minut. Dopraw do smaku solą, chili. Dresing zielony ziołowy
SMYKWKUCHNIplasterki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach - ja cienko posiekałam w plastry. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie paski. Czosnek obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, zalewamy je zalewą (nie gotujemy jej wcześniej), mieszamy i wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaOstatnio wszyscy na blogach szaleją z przepisami na walentynkową kolację, to i ja postanowiłem dodać coś od siebie. Uważam, że najważniejsza w walentynki jest fajna babka
Gotuj z Misiemsłodkiej śmietanki 12% sos sojowy, pieprz, posiekany koperek Marchewkę i pietruszkę obieram, kroję w kostkę, por w talarki. Pora szklę na oleju, wrzucam marchew z pietruszką i chwilę podsmażam, a następnie wrzucam warzywa do garnka. Wlewam tyle wody, aby zakryć warzywa, nie więcej, wrzucam 1/2 łyżeczki soli. Gotuję do miękkości warzyw. Miksuję całość przy pomocy blendera. Dodaję
W kuchni Karmel-itkiJeszcze muszę dodać dwa zaległe świąteczne przepisy, których nie zdążyłam dodać przed świętami. Dziś rybka po grecku, potrawa bardzo znana ale w moim wydaniu. Moje ulubione
Monia miesza i gotujestarego porzekadła ponoć człowiek właśnie od kaszy zdrów. Składniki: 1,5 l wody 6-8 kurzych skrzydełek 6-7 łyżek grubej lub średniej kaszy perłowej (125 g) 2-3 marchewki 1 pietruszka,kawałek pora zielonej części i białej 2 plastry selera,2-3 ziemniaki 2 łyżki posiekanych zielonych listków selera (mam mrożony z letnich zapasów) 1 łyżka posiekanego lubczyku(...)można dorzucić parę grzybków Wykonanie: Do zimnej wody wrzucić opłukane skrzydełka,zagotować.Następnie dorzucić kaszę,dodać sól,listki laurowe,ziele i grzybki.Gotować powoli około 30-45 minut.Długość gotowania uzależniona jest od grubości kaszy,im grubsze ziarenka tym dłużej się gotuje W międzyczasie obrać i pokroić w kostkę wszystkie warzywa.15 minut przed końcem gotowania dorzucić do garnka pokrojone warzywa.Po
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!różnych kolorach jeśli dodajesz przyprawy to postaw na jedną konkretną , nie mieszaj ze sobą zbyt wielu smaków możesz użyć ziół suszonych lub świeżych (świeże zioła dodaj pod koniec gotowania) opcjonalnie możesz dodać cukier , jeśli lubisz kiedy sos jest trochę słodszy, ja zazwyczaj cukier dodaje do sosu z pomidorów z puszki dorzucając do sosu dodatki nie przesadź z ich ilością , staraj(...)więcej niż połowy ilości sosu np. sos z 800g pomidorów to dodatków max 400g jeśli chcesz, żeby sos był gładki to użyj passaty pomidorowej lub zblenduj sos pod koniec gotowania Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: do 30 minut Wartość energetyczna: 100 kcal Możesz zamrozić ❄️ Podstawa: pomidory (z puszki lub passata) – 800g cebula – 1 sztuka (ok. 120g) czosnek
wiecejwarzyw.plparze są al dente? Odejmujemy 2 minuty od czasu gotowania. Inne przydatne funkcje oprócz szybkowaru to: wolnowar – niesamowicie się przydaje przy gotowaniu super aromatycznego rosołu czy mięs gotowanie na parze – super do warzyw, ryb przyrumienianie / smażenie – dobry program by zeszklić cebulkę, zarumienić mięso przed właściwym gotowaniem podtrzymywanie ciepła – bardzo fajna funkcja, która pozwala zaplanować i ugotować(...)nagrzaniu się rozpoczyna gotowanie i kiedy kończy. Poza tym pracuje i gotuje bezdźwięcznie. Specyfikacja: Pojemność 5,6 litra Liczba osób/porcji 7 Moc poziom HIGH 1000 W Napięcie 220 – 230 V Waga produktu 5,95 kg Wymiary urządzenia 305 x 345 x 335 mm (dł. x gł. x wys.) w zestawie metalowa kratka do gotowania na parze w zestawie
Dorota Smakujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepis powstał przez przypadek i niechętnie, bo r obiłam placki i sypnęłam... za
Di gotujeszczególnie zimą. Spróbujcie ją ugotować, to poezja smaku! Nie podałam ilości wody do zupy, bo tak naprawdę to nie jest istotne. Ja lubię zupy średniej gęstości. Zawsze w trakcie gotowania można dolać odrobinę wrzątku, jak jest za gęsta. Gorzej odwrotnie jak za dużo bulionu, czekanie aż nadmiar się wygotuje może nam przy okazji rozgotować wszystkie składniki. Nie dolewajmy wody(...)być grzyby! Zupa grzybowa z suszonych borowików Potrzebujemy: 3-4 garście suszonych borowików, mogą być mieszane z podgrzybkami ale najlepsza zupa to zupa z dodatkiem samych borowików. 4 nieduże marchewki, 1 pietruszka, kawałeczek selera, ziemniaki 4-5 sztuk, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka smalcu, 1 łyżka masła, 2-3 łyżki śmietanki, 2 łyżki domowej wegety, można pominąć
Leśny Zakątekbulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki na bulion zalewamy ok. 3 – 3,5 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion
Kate's Kitchenjakoś mniej gotowałam, jakoś energii było mniej. No ale coś się tam na blogu działo i jak co roku przychodzę do Was z podsumowaniem najchętniej przez Was czytanych ( i mam nadzieję gotowanych) przepisów. Jeżeli coś przegapiliście to warto nadrobić, wszystko warte poświęcenia czasu. I oby w tym roku było więcej energii, nie tylko do gotowania. I poniżej linki do przepisów(...)jaglane łamańce z nasionami, orzechami o czekoladą 2. pieczone frytki z czosnkiem i oregano 3. kanapkowa pasta z ciecierzycy z marchewką i szpinakiem 4. ziemniaczane kotlety ze szpinakiem, groszkiem i mozzarellą 5. zapiekane tortille z warzywami z curry 6. pieczona ciecierzyca czosnkowo koperkowa 7. ryż z brokułami i serem 8. kotlety z kaszy jaglanej z warzywami 9. ziemniaki ze szparagami
Cooking for Emilybulionu drobiowego: 2 ćwiartki z kurczaka zagrodowego, 2-3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, kawałeczek pora, kawałeczek selera przyprawy: kilka listków laurowych, parę ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżka soli. Krem z pieczonej dyni. Fot. Kasia Solanska Przygotowanie Składniki na bulion zalewamy ok. 3 – 3,5 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Bulion
Kate's KitchenInguday Tibs: - małe pieczarki - cebula Sałatka buraczan(a/o-ziemniaczana) - buraki - marchewka - cebula - cytryna - ziemniaki (opcjonalnie) Kik Alicha - groch łuskany - kurkuma - kminek Wykonanie: Cebulę kroimy w półplatserki i razem z pieczarkami wkładamy do słoika. Zalewamy wszystko olejem i zamykamy słoik. Przygotowujemy garnek z wodą i wkładamy do niego słoik z pieczarkami. Gotujemy na bardzo małym ogniu. Buraki i resztę warzyw kroimy
Kryzysowa Książka KucharskaSkładniki: 70 gramów kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem) 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 por 1/2 cukinii 1 łyżka świeżego, posiekanego koperku garść orzechów włoskich tymianek czosnek granulowany (lub 3 ząbki czosnku, ja nie miałam) pieprz ziołowy szczypta soli morskiej z chili majeranek 2 listki laurowe Kaszę jaglaną gotować 15 minut w lekko osolonej wodzie z listkami laurowymi Cebulę
Szczęśliwa kuchniaczasu brak, zabiegany tydzień i nawet za bardzo na gotowanie, ani chęci, ani sił nie mam. Taki obiadek był na weekendzie. Zostało mi trochę jarmużu, miałam trochę rukoli i tak powstało pesto, które wyszło pyszne. jedliśmy już z makaronem i tym razem z kuskusem, do tego kurczak podsmażony z marchewką i cebulką i danie wyszło pyszne :) Udanego dnia Wam życzę
kruche babeczkilaurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 cebula 1 marchewka 2 papryki czerwone Cebulę pokroić w plastry, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a paprykę pokroić w grubszą kostkę. Zagotować wodę z octem, cukrem, zielem angielskim, liściem laurowym, solą i chilli. Dodać cebulę, marchew oraz paprykę i wszystko gotować chwilę na małym ogniu. Tak przygotowaną zalewę wystudzić. Ogórki obrać
My simple kitchenwolnym ogniu na rumiano. MARCHEW W MUSIE MORELOWYM: ½ kg marchewki 5 dag żurawiny 2 łyżki dżemu morelowego (najlepiej domowy ) 2 łyżki masła Sól, cukier, sok z cytryny. Wykonanie: Marchew umyć, pokroić w kostkę, zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i ugotować na wolny ogniu ( nadmiar wody odlać). Pod koniec gotowania dodać masło, żurawinę, dżem i sok z cytryny do smaku
Tradycyjna Kuchniadwie porcje: 0,5 kg flaków wołowych 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera 2 kostki rosołowe (lub 3 szklanki prawdziwego rosołu, lub bulionu) 5 listków laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 3 ząbki czosnku gałka muszkatałowa majeranek magii sól, pieprz 2 łyżki oleju Flaki należy zalać woda i gotować 10 minut, następnie wodę odlać, zalać świeżą i jeszcze
Jadło i czytadłopapryka 1 cebula 2-3 ząbków czosnku 2-3 marchewek 1 pietruszka kawałek selera i pora puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego ostra papryka vegeta, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek WYKONANIE: Karkówkę pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą, czosnkiem, ostrą papryką, majerankiem, solą i pieprzem, na żeberkach gotujemy wywar z warzyw (warzywa kroimy w słupki) z dodatkiem
Kuchnia Beatyukraiński na botwince SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa 2 marchewki 1 pietruszka 2 pęczki botwinki młodej 200 ml soku z buraków 30 dag fasoli jasiek duży 3 ziemniaki sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Fasolę moczymy w wodzie przez minimum 12 godzin - ja namoczyłam ją na noc. Z rana gotowałam fasolę przez 30 minut w wodzie w której
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitaka prosta sprawa - potrzebujemy trzech godzin czasu, marchewki, selera, wina... Tania też w sumie nie jest. Dziś zrobimy zatem wersję najprostszą, najszybszą i najtańszą, a pyszną ;) Ten sos od lat jest moim daniem popisowym, jeśli mam być szczera, to była to chyba pierwsza rzecz, jaką nauczyłam się gotować w ogóle, poza wodą na herbatę :D Rada: w sezonie zawsze używajmy
Kulinarne zapędy KokosaPrzygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki. Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody
Moja smaczna kuchniaskrzydełek kurczaka 1-2 duże cebule 1 -2 marchewki 1/2 selera 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 3 łyżki pietruszki posiekanej natka 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki chilli pieprz, sól Skrzydełka umyć i zalać 8 szklankami wody osolonej, dodać marchew i seler. Gotować do miękkości..Odcedzić. Mięso ze skrzydeł obrać. Wszystkie przyprawy zmielić
Kulinarny karnet Christopherapieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki. Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy
Moja smaczna kuchniaprzyprawy, chwilę podsmażamy aby uwolniły swój aromat. Dodajemy pomidory, marchewkę, paprykę i liścia laurowego. Smażymy, cały czas mieszając przez około 2 minuty. Kurczaka przekładamy do garnka. Następnie wlewamy bulion. Wrzucamy rodzynki i wiśnie. Przykrywamy garnek i dusimy 10 minut. Pistacje podprażamy na patelni. Następnie odkrywamy pokrywkę, dorzucamy pistacji i gotujemy jeszcze przez jakieś 5 minut. Przygotować kuskus. Wsypać kaszkę
Mania Gotowaniażeberek wieprzowych * 1/4 główki białej kapusty * 4 ziemniaki * marchewka * pietruszka * 1/4 selera * pół małego pora * natka pietruszki, koperek * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie : Mięso zagotować, dodać przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć i pokroić. Dodać poszatkowana kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości ziemniaków, dodajemy mięso. Na talerzu posypujemy natką oraz
Magiczne Życie Martypapryką słodką. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w paseczki, marchewkę obrać i pokroić w "zapałki". Kiedy kurczak będzie już usmażony dodać warzywa na patelnię. Smażyć przez około 5 min, dodać łyżkę sosu sojowego i dusić pod przykryciem przez około 10 min. W tym czasie można przygotować makaron. Należy go gotować jedynie przez 3-4 minuty z dodatkiem soli
Zgrabne Gotowanie