gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:145/261)

Fasolka po bretońsku z ciecierzycą, bez glutenu 104

kostkę i dodałam do cebuli i czosnku, delikatnie go podsmażając. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i pokroiłam w kostkę. Por umyłam i pokroiłam w plasterki. Do garnka z cebulą, czosnkiem i boczkiem dodałam ciecierzycę, ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. Dolałam wody, dodałam przyprawy i zioła. Wszystko gotowałam ok 1 godziny. Na sam koniec dodałam sos pomidorowy i por, zagotowałam

nietadieta
Krupnik 159

Składniki:   ćwiartka kurczaka 2 pietruszki 2 marchewki niewielki kawałek selera kawałek pora pół szklanki drobnej kaszy jęczmiennej listek laurowy ziarna ziela angielskiego ziarna pieprzu czarnego sól natka pietruszki około 3 litrów wody Sposób przygotowania: Umyte mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmujemy z powierzchni szarą pianę i doprawiamy wywar przyprawami.  Włoszczyznę obieramy

Qchnia po prostu
zupa z fasoli z puszki 137

kolor. Składniki: kość od schabu 2 puszki czerwonej fasoli 2 młode marchewki kilka małych młodych ziemniaczków kawałek selera korzeń i natka pietruszki 1/2 cebuli 2 kiełbaski ziele angielskie, liść laurowy łyżeczka majeranku sól, pieprz śmietanka 12% z kartonika (ilość według gustu) łyżka oleju Kość zalać wodą i gotować do momentu wrzenia a następnie odlać wodę i zalać świeżą zimną wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polenta z wędzonym serem, sos grzybowy i pierś z grzybami. 124

1 szkl kaszy kukurydzianej 1 łyżka masła szczypta suszonej papryki 2 łyżki sera żółtego wędzonego (rolada Ustrzycka) 3 szkl wody sól 1 pierś z kurczaka 200

Gotowanie jest łatwe
Miruna w panierce szpinakowo- miętowej 181

czasie ugotować ryż, u mnie była to torebka ryżu parboiled- (gotowany przez 15 min) Rozgrzać tłuszcz na patelni i na gorący kłaść rybę zanurzoną w panierce, smażyć z obu stron, po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym, ułożyć na talerzu i przykryć by ryba nie stygła Obraną marchewkę zetrzeć na tarce, cukinię pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć chwilę

Proste Potrawy
Zupa z brukselki 162

brukselki 1 l rosołu drobiowego 250 g boczku wędzonego 2 marchewki pietruszka mały seler por (biała część) cebula 3 średnie ziemniaki 50 g wędzonej słoniny łyżka mąki szczypiorek sól ,pieprz Przygotowanie Jarzyny ,cebulę ,wędzonkę ,pokrojone w dużą kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w krążki i oczyszczoną brukselkę gotujemy przez 30 min. Wędzonkę i warzywa wyjmujemy. Marchew i seler kroimy w kostkę

R'n'G Kitchen
Rosół z kaczki 159

kaczki - 1 ćwiartka kurczaka - 2,5 l wody - 1 por - 3 marchewki - 2 pietruszki - ćwiartka selera - 1 cebula - natka pietruszki - natka lubczyku - 2 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - sól, pieprz - szczypta chili Do garnka wrzucamy kaczkę i kurczaka i zalewamy zimną wodą. Gdy zacznie nam się gotować dajemy mniejszy ogień żeby rosół nam mrugał (pojawiają się pojedyncze pęcherzyki powietrza

Kuchenne Wariacje
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 238

polędwiczka marynowana w sosie sojowym autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Żeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa pomidorowa na żeberkach 186

litry Sposób przygotowania; kroimy w kostkę cebulę, drobno czosnek, paprykę, marchewkę, seler na 4 części, pietruszkę,por. Do rozgrzanego na oliwie garnka wrzucamy naszą cebulę i czosnek. Gdy zarumieni się nasza cebulka, dodajemy korpus( umyty i oczyszczony) i żeberka podsmażając około 3 minut, Zalewamy wodą i gotujemy 10 minut, wrzucamy naszą włoszczyznę z papryką, Gotujemy jak najdłużej aby nasze mięso

pichciszto
Coś dla niemowlaka: Zupka pomidorowa z kluseczkami jajecznymi 167

listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 średni ziemniak 0,5 średniej marchewki 0,5 średniej pietruszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/3 średniej papryki dla smaku szczypta bazylii i majeranku 1 małe jajko 1 łyżka mąki owsianej " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Warzywa kroimy w większą kostkę i gotujemy w wodzie (wody lejemy ok 1 cm nad warzywa). Jajko mieszamy

CoolinarniePL
Spaghetti bolognese z oscypkiem 139

rondlu rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę i czosnek - szklimy, następnie dodajemy marchewkę, całość mieszamy i podduszamy 3-4 minuty. Dodajemy mięso mielone, przesmażamy całość do zarumienienia. W tym czasie pomidory przekładamy do malaksera, dodajemy oregano, sól i papryki - miksujemy na gęsty sos. Sosem zalewamy mięso i całość gotujemy 10 minut na niewielkim ogniu - doprawiamy do smaku pieprzem i solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krupnik z młodymi warzywami i kaszą pęczak 171

SKŁADNIKI: 500 g karczku 2-3 ziemniaki 1 pietruszka 2 marchewki koperek pietruszka sól,  pieprz 5 łyżek kaszy pęczak 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego   PRZYGOTOWANIE: Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy około 35 minut.  W tym czasie obieramy warzywa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tymbaliki rybne z warzywami 189

dusić. W międzyczasie warzywa podlać sokiem jabłkowym lub wodą. Dodać tartą marchewkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, smażyć tak jak poprzednio przez kolejne 10 minut, w międzyczasie dodać więcej wody gdyby warzywa były za suche. Doprawić czerwoną papryką i chili. Gdy warzywa będą miękkie, dodać przecier i gotować wszystko przez około 1 minutę. Przygotować 6 ramekinów. Na dnie ułożyć kawałki

Świat Domowej Kuchni
Marchewka to zdrowie! 175

Ostatnio dni mijają zdecydowanie za szybko. Ani się obejrzę, a już mija tydzień, miesiąc, rok! Nic więc dziwnego, że aby choć trochę spowolnić skutki upływu czasu

Gotowanie to kochanie
Wigilijna zupa grzybowa zabielana 314

zimnej wodzie na kilka godzin, najlepiej na noc. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, por oczyścić. Opłukane warzywa włożyć do garnka z zimną wodą (około 2 litry), dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liście laurowe i 1 łyżkę oleju. Wszystko razem ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania lekko posolić.Namoczone grzyby odcisnąć z wody (usuwając z nich

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania