gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:141/261)

Marchewka z fasolką szparagową w koperku 137

Marchewka z fasolką szparagową w koperku SKŁADNIKI : 300 g małych marchewek - juniorek 300 g  fasolki szparagowej zielonej sól do smaku 1 łyżka masła 1/2 pęczka koperku PRZYGOTOWANIE : Marcheweczki i fasolkę szparagową (wszystko powinno być w podobnej wielkości) przekładamy do parowaru, oprószamy delikatnie solą i gotujemy przez 15-20 minut na parze do odpowiedniej miękkości warzyw.   Koperek siekamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak z ananasem 175

przyprawą i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ananasa z zalewą ,pokrojone w słupki marchewki ,osączony z zalewy bambus ,pokrojoną w kostkę rzodkiewkę ,sok z limonki oraz bulion. Dodajemy posiekaną papryczkę ,dusimy na wolnym ogniu 30 min. Wrzucamy posiekany szczypiorek ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Czernina z kluchami 126

litrami zimnej wody, po czym doprowadzamy do wrzenia. Odszumowujemy. Dorzucamy dwie mniejsze marchewki, pietruszkę, seler naciowy i mały por, suszone owoce (dosłownie kilka sztuk, by zamiast zupy nie wyszedł nam kompot) oraz 5 listków laurowych, 10 ziarenek ziela i pieprzu, a także odpowiednią ilość soli. Całość gotujemy na małym ogniu, by wydobyć kwintesencję aromatu mięsa, przez około dwie godziny

Kuchenna Kontrrewolucya
Surówka z młodej kapusty. 209

delikatna, że nie miałam serca tej mojej pierwszej w tym roku gotować. Postanowiłam przygotować prostą i szybką surówkę, a przede wszystkim bardzo zdrową. Z olejem słonecznikowym od Oleje Świata , który w smaku jest jak świeże ziarna słonecznika, tego trzeba spróbować. :) Potrzebujemy główka młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula 1 jabłko 4 łyżki oleju słonecznikowego, bądź takiego jaki macie w domu

MamaOskarka
Gdy widzę kwaśnice to kwicze! czyli Kwaśnica według przepisu Golec uOrkiestra! 177

rozgrzewającej kwaśnicy :))) Składniki: 1kg kiszonej kapusty 1 ½ kg żeberek wieprzowych 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 2 ząbki czosnku 2 średnie ziemniaki 4 listki laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka soli Pieprz Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garna z zimną wodą, solimy. Gotujemy około godziny od zawrzenia, a następnie dodajemy jarzyny (oprócz ziemniaka), listki laurowe

Smakowy Raj
Zupa ziemniaczana na boczku 152

dodać do boczku - smażyć jeszcze chwilę, aż por będzie się miękki Marchewkę obrać i pokroić w plasterki Pietruszkę obrać i przekroić wzdłuż na cztery części Seler obrać  Warzywa przełożyć do garnka z wodą i przełożyć usmażony boczek z porem wraz z wytopionym tłuszczem, przyprawić Zupę gotować na średnim ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie Następnie zabielamy zupę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kasza Jaglana na bulionie z warzywami 169

laurowe kilka ziarenek kolorowego pieprzu i ziela angielskiego pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i lubczykiem. Cebulę obrać przekroić na pół, podpiec na ogniu przełożyć do garnka z czosnkiem. Gotować go miękkości warzyw. Kurczaka pokroić w nieduże paski. Włożyć do gotującego się

Gaździnka warzy
Kotlety mielone z pieczarkami 201

jedną marchewkę i też posypujemy warzywkiem.   Aby przygotować pieczarki najpierw na niewielką ilość oleju wrzucamy cebulkęa kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do zrumienienia.Podobnie jest z marchewką i cebulką z tą różnicą, że na patelnię wrzucamy je razem.   Z mięsa formujemy kotlety, robimy w nich wgłębienia, nakładamy pieczarki lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa(...)Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok. 25 minut w temp. 180 st. C.   Kotlety bardzo dobrze komponują się z gotowanymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami.Smacznego

Maminek kulinarny
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad 220

czosnek. Wyłożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w słupki marchewkę oraz dynię (bez pestek), pokrojoną w kostkę. Całość podsmażać około 7 minut. Dodać do cebuli. Pokrojone w ćwiartki pieczarki smażyć i podsmażone dodać do garnka. Kurczaka podsmażyć i podsmażonego połączyć z warzywami. Brokuły gotować max 4 min (nie stracą swoich wartości), ostudzić i wrzucić do pozostałych warzyw

cooklife
SAMO ZDROWIE CZYLI GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW W SOSIE PIECZARKOWO-POMIDOROWYM 208

gęsty gulasz z żołądków.  Pycholec! Składniki: 1kg żołądków drobiowych 2 marchewki 1 por 1 pietruszka puszka pomidorów w sosie własnym 2 cebule 200g pieczarek olej łyżka mąki pieprz sól bazylia koperek bulion warzywny Wykonanie: Żołądki dokładnie czyścimy i myjemy pod bieżącą wodą. Warzywa obieramy, gotować razem z żołądkami w lekko osolonej wodzie ok 2 h.  Sprawdzamy

Walijskie Pichcenie
Zupa grzybowa 143

wysiłku. Składniki: kurki (ok. 2 szklanek) cebula mąka wywar z warzyw (na marchewce, pietruszce i selerze) bulion drobiowy lub rosół ugotowany wcześniej makaron natka pietruszki lub koperek olej Kurki zalewamy wodą z solą aby łatwiej było spłukać z nich brudki.  Grzyby myjemy a co większe kroimy. Gotujemy przez 30 minut wywar z warzyw. Na patelni z kapką oleju podsmażamy

prawdziwe jedzenie
Şakşuka - bakłażan w sosie pomidorowym 177

Şakşukę przygotowałam razem z Emilią i Panną Malwinną w ramach naszego wspólnego gotowania. Zajrzyjcie na blogi dziewczyn i sprawdźcie, jak one ją zrobiły. Şakşuka może zostać wzbogacona o dodatek cukinii i papryki i ja dziś sięgnęłam po taką wersję. Niektórzy dodają do niej także ziemniaki i marchewkę. Jeżeli lubicie pikantne dania, dodajcie do sosu ostrą papryczkę lub płatki chilli, jednak

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa z młodej kapusty 336

początek pyszna zupka.. porcja rosołowa  kawałek młodej kapusty  marchewka  ziemniaki sól,pieprz listek , ziele koperek Porcję rosołową umyć, zalać wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew.Dodać przyprawy.Kapustę poszatkować i lekko poddusić na patelni.Dodać dodać  do garnka z ziemniakami i gotować do miękkości.Dodać koperek, w razie potrzeby doprawić. Można dodać śmietanę

Moje domowe kucharzenie
Sajgonki 307

kupować np. chińskich grzybów mun, pędów bambusa czy marchewki. Danie jest proste w wykonaniu a dodatki można zmieniać i dodawać wg gustu. Sajgonki polubiła cała moja rodzina, więc na stałe zagościły w naszym menu. Post Sajgonki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje