gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:149/261)

Zupa krem z marchewki 106

połowy pomarańczy sól pieprz ok. 2 litry bulionu Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę . W garnku z grubym dnem rozgrzać dwie łyżki masła. Wrzucić warzywa i smażyć ok. 5 minut mieszając. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu 15 minut. Dolać 1 litr bulionu, imbir i skórkę, gotować, aż warzywa staną się miękkie (ok. 30 minut). Całość zmiksować dokładnie

Chocolate Muffin Blog
Sałatka jarzynowa – klasyka nad klasykami 165

najważniejszych dań. Smakuje zawsze i jest pyszna. Składniki: 4 marchewki ( spore ) 4 ziemniaki 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera Groszek z puszki 1 duża cebula ( lub 2 mniejsze ) 4 - 5 jabłek 5 ogórków kiszonych 5 jajek Majonez 1 łyżka musztardy Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Jabłka i cebulę obieramy. Wszystkie składniki

Smaki Ewy
Przepis na… – oliwki faszerowane i o oliwkach słów kilka 202

tarta bułka 1 mała cebula dymka 1 mała młoda marchewka 1 małą łodyżka selera naciowego oliwa z oliwek parmezan świeże zioła masło parmezan kieliszek białego wytrawnego wina Masło rozpuszczamy z oliwą z oliwek. Podsmażamy startą cebulkę, marchew i seler naciowy dodajemy mięso, wcześniej zmielone i kieliszek wina. Gotujemy aż woda odparuje. Dodajemy starty parmezan świeże zioła i jajko. Masą faszerujemy

Bon Ton Italia
Zupa warzywna z kiszonym kalafiorem 140

słoik kiszonego kalafiora ( KLIK ) 3 ziemniaki 1 cebula 1 duża marchewka 1 pietruszka 1/3 opakowania mrożonki bukietu jarzyn bulion lub wywar sól, pieprz siekany koperek ewentualnie liść laurowy i ziele angielskie Sposób przygotowania: 1. Cebulę, ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy. Dorzucamy leż liść laurowy i ziele angielskie. 2. Kiedy Warzywa będą

Kuchnia domowa Ani
Pasztet drobiowy 205

gałka muszkatołowa liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz włoszczyzna marchewka - 1 szt pietruszka - 1 szt seler - kawałek cebula - 1 szt dodatkowo bułka tarta do formy masło do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Udka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu.  Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do mięsa, gotować.  Dodać do mięsa liść laurowy, ziele angielskie, sól

Kuchnia Danusi
Zupa pieczarkowa z pulpetami 96

Składniki 300 g mięsa mielonego z indyka 2 pietruszki 2 marchewki 1/2 pora 2 kostki rosołowe 300 g pieczarek 6 szt niedużych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania Zagotować 1,5 l wody, wrzucić kostki rosołowe i pokrojone warzywa. Gotować aż zmiękną, zdjąć z ognia by lekko przestygły. Blenderem zmiksować warzywa

pink envelope
Wege bigos w innej odsłonie. 170

talerzu. Trochę się rozpisaliśmy, a tu trza bigos gotować :) No to do kuchni !     Bigos wegetariański w innej odsłonie, a na dodatek kasza bulgur (5-6 osób) Składniki: 1 niewielka główka kapusty pekińskiej 1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonego 1/2 kalafiora lub 1/2 opakowania mrożonego 1 duża marchewka* 1/2 szklanki zielonego groszku* *(możecie zamienić to na 1/2 opakowania mrożonej

vegetanie
szuba - sałatka śledziowa 330

miski na sałatkę. Przygotowanie: 1. Warzywa (ziemniaki, marchewkę i buraki) szorujemy szczoteczka i dokładnie myjemy. Do jednego garnka wkładamy marchew i ziemniaki, do drugiego zaś buraki. Nie wkładamy wszystkiego razem, ponieważ buraki by nam inne warzywa zafarbowały.  Zalewamy woda i wstawiamy na ogień by się gotowały. Nasze warzywa nie obieramy wcześniej, tylko gotujemy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Kurczak w warzywach z woka 243

paseczki Seler obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plastry Marchewki obieramy, myjemy i również kroimy w cienkie plasterki Pierś z kurczaka oczyszczamy z ewentualnych błonek (moja była wyjątkowo chuda), myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę Wstawiamy wodę na ryż, dodajemy sól i gdy woda zacznie się gotować wkładamy torebkę ryżu. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka śledziowa 215

oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu 2 kopiaste łyżeczki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowy 1 płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki szczypta soli Marchew, seler i ziemniaki gotujemy W tym czasie odcedzamy i przekładamy groszek do salaterki Ogórki kiszone

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka jarzynowa 230

imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki  śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz  Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy . Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie po ostudzeniu obieramy. Wrzucamy do dużej miski

Anioły w kuchni
Sałatka z kalafiorem 237

Przygotowanie:    Kalafiora w całości gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy ok. 30 min, gdy już będzie miękki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy go w różyczki, a je następnie siekamy. dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekany koperek i majonez. Mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dekorację zrobiłam z marchewki, z plasterków powycinałam wkoło małe trójkąty

Aga w kuchni
Pasztet wegetariański. 194

suchej soczewicy u mnie czerwona 5 sztuk pieczarek 3 sztuki marchewek 1,5 sztuk cebuli przyprawy: chili, pieprz, przyprawa Warzywko, sól, bazylia, oregano 3 łyżki otrębów jeśli wolicie bułkę tartą to proszę bardzo. 1 jajko Fasole i soczewicę zalewamy woda i odstawiamy na 24 godziny do namoczenia. Następnie gotujemy do  miękkości...Marchew i pieczarki ścieramy na tartce o grubych

NaKońcuJęzyka
Pasta z wędzonej ryby i marchewki 202

śledzia wędzonego [ dałam makrelę wędzoną] 250 g marchewki 1  łyżka  różowego pieprzu 1 ząbek czosnku czarny pieprz mielony [ dałam  pfeffer gold ] Marchew obrać i umyć, pokroić w plasterki.Czosnek obrać . W rondlu zagotować 1/2 l wody, wrzucić marchew i czosnek, dodałam dodatkowo sól i trochę wegety .Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.Odcedzić i ostudzić.Z ryby

Moje domowe kucharzenie
Lasagne pomidorowa z mięsem mielonym 277

kostkę paprykę i papryczkę chili oraz startą na średnich oczkach marchewkę (nada ona delikatnie słodkawy posmak). Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę by się spokojnie dusiło. W tym czasie należy przyprawić sos solą, pieprzem, oregano i bazylią. Po około 5 minutach dodajemy passatę (lub pomidory w puszcze) i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Na sam koniec lubię czasem dodać

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania