gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:154/261)

Blog, blog, blog i.........Krem z dyni ! 166

marchewki, obrane i pokrojone w kostkę750 ml wodysól morska, pieprz świeżo mielony, vegetachilli, imbir ilość uzależniona od upodobań1. Dynia - kroimy na ćwiartki, usuwamy miąższ, nasiona ze środka, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.2. Na maśle smażymy cebulę + dynię+ marchew + ziemniaki po chwili całość podlewamy wodą i zagotowujemy. 3. Dodajemy sól, pieprz, vegetę, przykrywamy i gotujemy

NA MOIM TALERZU
Barszcz Czerwony na Zakwasie 555

ziela angielskiego 3 szt pietruszki 3 szt marchewek 3 żabki czosnku  szczypta soli, pieprzu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Marchew, pietruszkę dokładnie myję i obieram.  Do garnka wlewam zimną wodą, dodaję marchew i pietruszkę, czosnek, pieprz w ziarnach, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 przekrojone na ćwiartki buraki. Gotuję pod przykryciem ok 1,5 godziny. Gdy warzywa będą

Przepiski.pl
Zupa szparagowa z lanymi kluskami 206

garnka i zalać zimną wodą.Wstawić na gaz. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i pokroić w równą kostkę. Pora pokroić w talarki. Szparagi obrać i również pokroić na równej wielkości kawałki. Gdy woda się zagotuje wrzucić do garnka pokrojone warzywa (bez szparagów) i dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut a następnie dodać

My simple kitchen
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami 146

100g kukurydzy mrożonej -200g cukini -2 nieduże marchewki lub 1 duża -pieprz -sól -łyżka masła -pół łyżeczki płaskiej ziół prowansalskich DODATKOWO -75g sera żółtego -3 jajka -250g śmietany 12% -200 ml mleka -natka z pietruszki -szczypta wegety -pieprz do smaku -spora szczypta oregano Ćwiartki z kurczaka gotujemy. Studzimy i obieramy z mięsa .Mięso siekamy na drobno

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 108

ugotowanej fasoli (1,5 szklanki suchej), 1 cebula, pół marchewki, 1 laska selera naciowego, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka natki pietruszki, 2 łyżeczki soli himalajskiej, 3/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka kminku mielonego, sezam, pestki dyni do dekoracji. Przygotowanie: Kaszę i fasolę gotujemy do miękkości. Warzywa podsmażamy na suchej patelni, po zarumienieniu

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zupa ogórkowa 115

kostka rosołowa 1 słoik ogórków kiszonych Marchewki i pietruszki obrać i pokroić w plastry. Pora umyć i pokroić w mniejsze kawałki. selera obrać i pokroić w kostkę. Cebule obłupać z wierzchniej warstwy i odciąć dół. Wrzucić warzywa do dużego garnka, zalać około 2 litrami wody i zagotować. Gotować na małym ogniu/ Ziemniak obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy

Czerwony Gupik
Zupa grzybowa z pęczakiem i serem korycińskim dosmaczona olejem z ostropestu 130

jego zielona część pokrojona w cieniutkie paseczki marchewka pokrojona w kosteczkę ziemniaki pokrojone w kosteczkę olej z ostropestu tłoczony na zimno  WOJ-LEN sól i pieprz do smaku ser koryciński Zarzeccy  pokrojony w kostkę, do woli koperek zielona pietruszka bazylia Wszystkie składniki ,odpowiednio rozdrobnione ,poza serem korycińskim, gotujemy dosyć wolno. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami. Zupę podajemy

Z Kuchni Do Kuchni
Kolorowa salatka z resztek 164

przy użyciu tego co zazwyczaj zostaje podczas tradycyjnego gotowania. Zdjęcia z wydarzenia możecie obejrzeć TU . Dzisiaj zapraszam Was na sałatkę inspirowaną tą jaką robiliśmy na warsztatach.  Kolorowa, smakowita, świetna jako dodatek do mięsa i pieczonych warzyw. Kolorowa sałatka z resztek warzywa, które zalegają nam w lodówce: u mnie ostatnia marchewka, obrana i starta pół małej czerwonej kapusty, poszatkowanej mała

Dzieje kuchennej Wiewióry
Aromatyczna i sycąca zupa na ostro ! 110

pół łyżeczki startego świeżego imbiru sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę, cebulę, papryki pokroić w kostkę, imbir, czosnek oraz chilli posiekać. Do rozgrzanego garnka wlać oliwę, podsmażamy około 60 sek przyprawy. Dorzucamy cebulę, czosnek, imbir, cilli. Smażymy około 2 minuty. Po tym czasie wrzucamy resztę warzyw.  Po paru minutach wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około 25 min, w  tym czasie

Bike By Life
Tagliatelle z szynką w pomidorach 138

podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w   kostkę marchewkę oraz szynkę ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem. Dusimy na mały ogniu około 10 min. W tym czasie pomidory przecieramy przez sito ,dodajemy do mięsa i dusimy dalej na małym ogniu. Lekko redukujemy sos ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odsączamy. Do garnka w którym gotował się

R'n'G Kitchen
Sałatka jarzynowa 184

klasyk. Składniki: - 5 sporych ziemniaków; - 2 duże marchewki; - 1 mała pietruszka; - kawałek pora; - 1 puszka groszku; - 1,5 dużego jabłka; - 6 jajek ugotowanych na twardo; - 4 średnie kiszone ogórki; - 1,5 łyżeczki ostrej musztardy; - 1 1/4 szklanki majonezu; - sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki, marchew i pietruszkę dokładnie szorujemy i gotujemy w całości do miękkości z dodatkiem soli pod przykryciem. Gdy warzywa

dom-agi.pl
Sałatka z kapustą, ogórkiem i pomidorami 181

stronę www.Skworcu.com.pl 1. Pomidory, ogórki, cebulę i kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki połączyć, dodać 2 łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na noc. 2. Następnie odcisnąć powstały sok, dodać cukier, ocet, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować chwilę do lekkiego zmiękczenia kapusty. Gorącą sałatą napełniać słoiki

Apetyczna babeczka
Risotto z dynią 153

risotto 100g dyni (po obraniu) cebula 600ml bulionu warzywnego (marchewka, pietruszka, seler) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z masłem lub olejem dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dynię. Smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy ryż i mieszamy, aż zrobi się szklisty. Kolejno wlewamy chochlę gotowego gotującego się bulionu. Czekamy, aż ryż wchłonie wodę i partiami

Truskawkowa Fiesta
WEGAŃSKIE BURGERY MARCHEWKOWE 208

rondlu bulgocze potrawka, na patelni skwierczy olej. Zabawa w gotowanie. Nie, to nie narcyzm, samozachwyt czy samouwielbienie. Po prostu te burgery są fenomenalne. Lekko pikantne, całkowicie warzywne i pełne smaku. Pestki dyni nadają ciekawej konsystencji,gdy nagle w miękkiej strukturze pojawia się coś chrupiącego. I sezonowe, gdyż to właśnie teraz marchewka zaczyna gościć w ogrodzie. WEGAŃSKIE BURGERY MARCHEWKOWE /inspiracja: Jadłonomia

W kuchni Karmel-itki
1456. Bigos z cukinii 176

sok.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić , dodać  marchewkę startą a tarce o dużych oczkach. Chwilę razem poddusić, dodać cukinię , przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać podsmażoną, pokrojoną w kostkę kiełbasę i obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawić do smaku , dodać koperek i chwilę razem gotować

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania