gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:161/261)

Kurczaczki - Kulki Serowe Na Słono 137

Są śliczne, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam :-) Składniki: 250 g sera twarogowego śmietankowego 100 g sera żółtego startego na tarce na małych oczkach pęczek

Gotowanie...to proste !
Sałatka Colesław z Żółtym Serem 172

Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę colesław w wersji nie klasycznej a z żółtym serem . Jest wiele sposobów przygotowania tej sałatki ostre , łagodne ja wybrałam taką

Uwaga Babcia Gotuje
ŁATWA ZUPA RYBNA Z PSTRĄGIEM 176

kolejne doświadczenia i umiejętności. Brzmi to jak początek jakiegoś psychologicznego poradnika? Nie, tak właśnie jest. Jako, że jestem blogerką kulinarną (co za oficjalne nazewnictwo!), zazwyczaj wszystko kręci się wokół gotowania. Zaopatrzona w stos specjalistycznych książek, co dnia staję przed nowymi gastronomicznymi wyzwaniami, próbując czegoś się nauczyć, ale i pokazać samej sobie, że mogę, dam radę. Czy udaje mi się podołać(...)POREM I PSTRĄGIEM /własny;/ 3-4 porcje 700 ml czystego rybnego wywaru* 1 szklanka wina białego wytrawnego 350g świeżego pstrąga (filet) 1/2 pora (najlepiej zielona część) 2 średnie marchewki 1 mały korzeń pietruszki 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 1/2 szklanki śmietanki 12% ew. sól, pieprz 2 szczypty gałki muszkatołowej Pora kroję w półplasterki, czosnek obieram, miażdżę

W kuchni Karmel-itki
Bulion rybny z zielonymi tortellini z rybą 147

Nasze babcie wierzyły, że dobry bulion leczy. I miały rację. Dobry rosół nie tylko rozgrzeje, lecz także dostarczy witamin, gorzej przyswajalnych z surowych warzyw. To ważne

Smakowity Blog Kulinarny
HUMMUS 146

porządnej porcji humusu, krojonych w słupki marchewek i selera naciowego, no i obowiązkowo wafli ryżowych i świeżej bagietki! Polecam Wam mój przepis, hummus jest naprawdę pyszny i jestem pewna, że wrócicie nie raz do tego przepisu! 💗 SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy lub 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (plus kilka łyżek z zalewy lub po gotowaniu ciecierzycy) 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) 131

zrumienią dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę , posiekaną cebulę , czosnek wyciśnięty praską , resztę ziół prowansalskich , sól , pieprz do smaku . Smażymy do chwili aż cebula się zrumieni , mieszając ostrożnie co jakiś czas .Następnie wlewamy pomidory z puszki i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut , aż sos samoczynnie odparuje i się zagęści . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Serwujemy na gorąco

Ogrodnik w podróży
Zupa z białych warzyw oraz kiełkami groszku zielonego – idealna na lato 155

ząbki czosnku 5 małych pietruszek (korzeń) marchewka 200ml mleczka kokosowego (można zastąpić śmietaną 12%) 2 garście kiełek zielonego groszku sól, pieprz, gałka muszkatołowa łyżeczka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Na łyżeczce oliwy z oliwek podsmaż posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut aż warzywa zmiękną. Dopraw

wysmienity
Zupa krem brokułowo-marchewkowa 128

zmielić... 💫 Składniki: pół brokuła 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 1,5l wody  4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól pieprz 1 łyżka masła  Przygotowanie: Warzywa obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, wlać wodę, włożyć listek laurowy, ziele angielskie, postawić na ogniu i gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
EKSPRESOWY BARSZCZ CZERWONY 173

SKŁADNIKI 1/2 szkl. rosołu (razem z marchewką pokrojoną w plastry) 1 słoiczek buraczków - kulki , 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól, pieprz, odrobina cukru, 2 łyżki słodkiej śmietanki, majeranek 1 łyżka mąki WYKONANIE Do garnka wlewamy rosół, dodajemy buraczki ze słoika wraz z zalewą, dolewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy do miękkości buraczków. Następnie zaprawiamy śmietanką oraz

słodki bratek
Łazanki z kapustą 147

pieczarek 3 cebule 2 marchewki 6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz  woda Wykonanie: Łazanki przygotowuję tak samo jak makaron domowy. Wszystkie składniki zgniatam, rozwałkowuję bardzo cienko i kroję w paski szerokości około 2 cm. Układam jeden na drugi i kroję w kwadraty. Wrzucam na wrzącą i osolona wodę i gotuje od wypłynięcia około 5 minut. Odcedzam na durszlaku

Bea(u)ty kitchen
Miksowana zupa buraczkowa z groszkiem ptysiowym 155

bulionu 1 marchewka ½ pietruszki por – kawałek 350 g tartych buraków  150 ml soku z buraków sól, pieprz ¾ cytryna groszek ptysiowy natka pietruszki do podania ugotowane udko z kurczaka  PRZYGOTOWANIE: Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w paski bądź w kostkę.  Udko  z kurczaka obieramy z mięsa i kroimy.  Do gotującego bulionu dodajemy mięso i warzywa - zagotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet z soczewicy i pieczarek 136

czerwonej soczewicy 20 dkg pieczarek duża marchewka pietruszka 10 dkg selera cebula 3 łyżki otrąb owsianych jajko 2 ząbki czosnku 4 liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki oliwy przyprawa do mięsa mielonego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Soczewicę namaczam na noc (jeśli nie mam czasu to choć na 30 minut przed gotowaniem, co prawda nie wymaga ona namaczania

Magiczna kuchnia Darii
Pieczeń wołowa "na dziko" według przepisu dziadka Adama 200

parzonego boczku),1 średnia marchewka,1 średnia pietruszka,niewielki kawałek selera,sól,odrobina smalcu lub oleju do obsmażenia.Zalewa:1 większa cebula,12-15 ziaren ziela angielskiego,3-4 liście laurowe,1 łyżeczka ziaren pieprzu,4 szklanki wody,1/2 szklanki octu 3%.Wodę wlać do garnka, dodać przyprawy i cebulę - gotować przez około pół

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa z suszonych grzybów 187

wodzie, aż grzyby będą miękkie. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na małe kawałki, a cebulę i czosnek posiekać. W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić na niej cebulę oraz czosnek, a potem wrzucić włoszczyznę i chwilę podsmażyć.Dodać ugotowane i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby oraz wodę, w której się gotowały.Wrzucić listki laurowe, ziele angielskie

wyzwania kuchenne
GOŁĄBKI - INDYK Z WARZYWAMI I DWOMA RODZAJAMI RYŻU. 170

udźca z indyka,- porcja warzyw (marchewka -3-4, pietruszka -2, seler -1/2, por, cebula 2-3),- 0,5 kg ryżu (300 g parabolicznego, 200 g ciemnego),- 1-1,5 kg cebuli,- pieprz czarny, pieprz ziołowa, vegeta domowa. ziele angielskie 3-4, listek laurowy 2,- 2 główki kapusty,WYKONANIE1. Mięso gotujemy w szybkowarze. Gdy jest miękkie dorzucamy warzywa, dodajemy vegetę

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania