Są śliczne, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam :-) Składniki: 250 g sera twarogowego śmietankowego 100 g sera żółtego startego na tarce na małych oczkach pęczek
Gotowanie...to proste !Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę colesław w wersji nie klasycznej a z żółtym serem . Jest wiele sposobów przygotowania tej sałatki ostre , łagodne ja wybrałam taką
Uwaga Babcia Gotujekolejne doświadczenia i umiejętności. Brzmi to jak początek jakiegoś psychologicznego poradnika? Nie, tak właśnie jest. Jako, że jestem blogerką kulinarną (co za oficjalne nazewnictwo!), zazwyczaj wszystko kręci się wokół gotowania. Zaopatrzona w stos specjalistycznych książek, co dnia staję przed nowymi gastronomicznymi wyzwaniami, próbując czegoś się nauczyć, ale i pokazać samej sobie, że mogę, dam radę. Czy udaje mi się podołać(...)POREM I PSTRĄGIEM /własny;/ 3-4 porcje 700 ml czystego rybnego wywaru* 1 szklanka wina białego wytrawnego 350g świeżego pstrąga (filet) 1/2 pora (najlepiej zielona część) 2 średnie marchewki 1 mały korzeń pietruszki 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 1/2 szklanki śmietanki 12% ew. sól, pieprz 2 szczypty gałki muszkatołowej Pora kroję w półplasterki, czosnek obieram, miażdżę
W kuchni Karmel-itkiNasze babcie wierzyły, że dobry bulion leczy. I miały rację. Dobry rosół nie tylko rozgrzeje, lecz także dostarczy witamin, gorzej przyswajalnych z surowych warzyw. To ważne
Smakowity Blog Kulinarnyporządnej porcji humusu, krojonych w słupki marchewek i selera naciowego, no i obowiązkowo wafli ryżowych i świeżej bagietki! Polecam Wam mój przepis, hummus jest naprawdę pyszny i jestem pewna, że wrócicie nie raz do tego przepisu! 💗 SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy lub 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (plus kilka łyżek z zalewy lub po gotowaniu ciecierzycy) 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki
Słodko-Słony Świat Ilonyzrumienią dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę , posiekaną cebulę , czosnek wyciśnięty praską , resztę ziół prowansalskich , sól , pieprz do smaku . Smażymy do chwili aż cebula się zrumieni , mieszając ostrożnie co jakiś czas .Następnie wlewamy pomidory z puszki i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut , aż sos samoczynnie odparuje i się zagęści . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Serwujemy na gorąco
Ogrodnik w podróżyząbki czosnku 5 małych pietruszek (korzeń) marchewka 200ml mleczka kokosowego (można zastąpić śmietaną 12%) 2 garście kiełek zielonego groszku sól, pieprz, gałka muszkatołowa łyżeczka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Na łyżeczce oliwy z oliwek podsmaż posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut aż warzywa zmiękną. Dopraw
wysmienityzmielić... 💫 Składniki: pół brokuła 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 1,5l wody 4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól pieprz 1 łyżka masła Przygotowanie: Warzywa obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, wlać wodę, włożyć listek laurowy, ziele angielskie, postawić na ogniu i gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSKŁADNIKI 1/2 szkl. rosołu (razem z marchewką pokrojoną w plastry) 1 słoiczek buraczków - kulki , 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól, pieprz, odrobina cukru, 2 łyżki słodkiej śmietanki, majeranek 1 łyżka mąki WYKONANIE Do garnka wlewamy rosół, dodajemy buraczki ze słoika wraz z zalewą, dolewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy do miękkości buraczków. Następnie zaprawiamy śmietanką oraz
słodki bratekpieczarek 3 cebule 2 marchewki 6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz woda Wykonanie: Łazanki przygotowuję tak samo jak makaron domowy. Wszystkie składniki zgniatam, rozwałkowuję bardzo cienko i kroję w paski szerokości około 2 cm. Układam jeden na drugi i kroję w kwadraty. Wrzucam na wrzącą i osolona wodę i gotuje od wypłynięcia około 5 minut. Odcedzam na durszlaku
Bea(u)ty kitchenbulionu 1 marchewka ½ pietruszki por – kawałek 350 g tartych buraków 150 ml soku z buraków sól, pieprz ¾ cytryna groszek ptysiowy natka pietruszki do podania ugotowane udko z kurczaka PRZYGOTOWANIE: Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w paski bądź w kostkę. Udko z kurczaka obieramy z mięsa i kroimy. Do gotującego bulionu dodajemy mięso i warzywa - zagotowujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczerwonej soczewicy 20 dkg pieczarek duża marchewka pietruszka 10 dkg selera cebula 3 łyżki otrąb owsianych jajko 2 ząbki czosnku 4 liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki oliwy przyprawa do mięsa mielonego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Soczewicę namaczam na noc (jeśli nie mam czasu to choć na 30 minut przed gotowaniem, co prawda nie wymaga ona namaczania
Magiczna kuchnia Dariiparzonego boczku),1 średnia marchewka,1 średnia pietruszka,niewielki kawałek selera,sól,odrobina smalcu lub oleju do obsmażenia.Zalewa:1 większa cebula,12-15 ziaren ziela angielskiego,3-4 liście laurowe,1 łyżeczka ziaren pieprzu,4 szklanki wody,1/2 szklanki octu 3%.Wodę wlać do garnka, dodać przyprawy i cebulę - gotować przez około pół
Codzienna kuchnia niecodziennawodzie, aż grzyby będą miękkie. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na małe kawałki, a cebulę i czosnek posiekać. W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić na niej cebulę oraz czosnek, a potem wrzucić włoszczyznę i chwilę podsmażyć.Dodać ugotowane i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby oraz wodę, w której się gotowały.Wrzucić listki laurowe, ziele angielskie
wyzwania kuchenneudźca z indyka,- porcja warzyw (marchewka -3-4, pietruszka -2, seler -1/2, por, cebula 2-3),- 0,5 kg ryżu (300 g parabolicznego, 200 g ciemnego),- 1-1,5 kg cebuli,- pieprz czarny, pieprz ziołowa, vegeta domowa. ziele angielskie 3-4, listek laurowy 2,- 2 główki kapusty,WYKONANIE1. Mięso gotujemy w szybkowarze. Gdy jest miękkie dorzucamy warzywa, dodajemy vegetę
Wypisz Wymaluj