gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:165/261)

Kluski śląskie z marchewkowym farszem 89

mąki ziemniaczanej  250 g marchewki 3 łyżki oleju  1 cebula 2 ząbki czosnku 150 ml rosołu drobiowego 1 łyżeczka estragonu 2 łyżki kaszy manny sól, pieprz Sos: 1 cebula 1 łyżka masła koziego 200 ml bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki startego parmezanu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości

R'n'G Kitchen
ZUPA RZODKIEWKOWA 99

mocno warzywna, takie właśnie lubię. Polecam :-) Składniki: 1 pęczek rzodkiewki 2 marchewki 2-3 ziemniaki 1 średni pomidor 1 mała cebula 1 łyżka masła 2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietany 18% 1 garść posiekanego koperku sól pieprz papryka słodka Przygotowanie: Marchewkę oraz ziemniaki umyć i obrać. Marchewkę pokroić w plasterki, zaś ziemniaki w kostkę. Bulion wlać do garnka(...)bulionu i ugotować na półmiękko. Następnie cebulę obrać i drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć , oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę z rzodkiewką podsmażyć na maśle i dodać do zupy. Gotować do miękkości. Pomidora umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na niewielkie cząstki, przełożyć do rondelka i poddusić z dodatkiem 2 łyżek wody. Wmieszać do gotującej się zupy. Następnie śmietanę

Ciastka - domowe słodkości
Młoda kapusta z soczewicą i ziemniakami 174

marchewkę obrać. Marchewkę pokroić w półplasterki lub plasterki, a ziemniaki w grubszą kostkę. Dodać do cebuli. Wlać 1 szklankę wody i dusić około 5 minut, następnie dodać kapustę oraz pomidory z puszki. Doprawić do smaku solą pieprzem i paprykami w proszku. Dusić do miękkości warzyw około 15 minut.   Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Surówka z kalarepy 151

Zdrowo i smacznie. Idealnie pasująca do mięs i ryb surówka, którą można zrobić bardzo szybko. Zapraszam! Surówka z kalarepy. Składniki: 1 mała kalarepa 1 małe jabłko

Tagebuch po polsku
Zupa krem ze szparagów białych i zielonych 183

kurczaka lub 4 skrzydełka marchewka 2 pietruszki połowa selera 3 ząbki czosnku 50 dag białych szparagów 5 dag zielonych szparagów 80 dag ziemniaków groszek konserwowy  3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego pół łyżeczki imbiru sól i biały pieprz grzanki lub groszek ptysiowy ( poleca czosnkowe z KLIK )  Najpierw gotuję wywar z mięsem i przyprawami

Takie tam pichcenie
Zupa ogórkowa zabielana 128

ewentualne błonki. Pokroić w kostkę Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach Wstawić wodę, dołożyć starte warzywa, kurczaka pokrojonego w kostkę i ogórki wraz z kwaśną wodą. Gdy woda w garnku zacznie się gotować - dołożyć kostkę rosołową Usunąć z wierzchu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa "Pepperoni" czyli sposób na gotowanego kurczaka 307

kości i pokroić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na średniej tarce do jarzyn.    Do garnka wlać rosół , wrzucić starte warzywa, doprowadzić do wrzenia, dodać liście laurowe, ziele angielskie, 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne i na czubku łyżeczki ostrej papryki, przykryć i na delikatnym ogniu gotować ok.20 min. Następnie dodać pokrojone mięso

Mix smaku
Ryba po grecku 858

Można ją zrobić na święta lub na sylwestra. Najlepsza jest na drugi, trzeci dzień jak smaki się dobrze przegryzą a rybka nabierze smaków i aromatów z

Ala piecze i gotuje
Risotto z kurczakiem i warzywami 145

umyć i pokroić w kostkę .Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.Cebulkę pokroić w kosteczkęPor pokroić w cieniutkie pół talarki  Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić kurczaka z warzywami , dusić około 15 minut.Następnie wsypać ryż i podlać 2 szklankami  bulionu warzywnego.Dodać przyprawy według smaku.Risotto podlać bulionem gdy za szybko odparuje .Gotować aż zmięknie ryżRada : Ilość produktów możecie

Sama słodycz i szczypta chili
Rigati tricolore z sosem bolognase. 160

czosnku drobno pokrojone 2 marchewki starte na tarce 1 pietruszka starta na tarce ½ selera startego na tarce 1 puszka mała pomidorów pellati 1 szklanka soku  pomidorowego ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz, cukier do smaku. Masło i olej do smażenia. Wykonanie: Makaron wrzucić  do osolonego wrzątku i gotować 5 minut.  Zahartować zimną

Kulinarny karnet Christophera
Tradycyjna ogórkowa na kwasie z ogórków. 176

niż  ta, którą wy gotujecie. Ale właśnie, dlatego dzielimy się tymi przepisami, by odkrywać inne nowe smaki.  Dla mnie zupa ogórkowa powinna być winno -kwaśna, a taki efekt uzyskamy dodając do wywaru wodę z kiszonych ogórków. Zresztą zobaczcie sami jak wygląda przepis. Potrzebujemy wywaru mięsno-warzywnego, ok. 3 litry,  na pewno marchewka, którą po ugotowaniu ścieramy

W kuchennym oknie Ewy
WEGETARIAŃSKI PAPRYKARZ. 212

sosu sojowego chili w płatkach Marchewki obieram, ścieram na grubych oczkach. Przesmażam na odrobinie oleju z posiekaną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim oraz koncentratem, a gdy cebula się zeszkli, a marchew zmięknie, zdjąć z palnika i wyjąć z mieszanki ziele oraz liść laurowy. Kaszę jaglaną zalewam wodą w stosunku 1:2 i gotuję w lekko osolonej wodzie, około

W kuchni Karmel-itki
Zupa ziemniaczana 196

oknem. skladniki: 400g ziemniakow 200g marchewki 100g pora 1 cebula 1 lyzeczka curry 800ml bulionu spl, pieprz maslo i oliwa do smazenia pszenne piecztywo na grzanki Wykonanie: Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w duza kostke. Na lyzce oliwy i lyzce masla podsmazamy cebule i ziemniaki. Dodajemy lyzeczke curry. W osobnym garnku gotujemy w bulione marchewke

Przysmaki Karolki
Surówka coleslaw 620

Zdecydowanie moja ulubiona surówka, pasuje praktycznie do wszystkiego, przede wszystkim do dań z kurczaka. Prosta w przygotowaniu, lekka i  smaczna. Idealna jako dodatek do dań

Zgrabne Gotowanie
Zupa szpinakowa 137

marchewki  1 pietruszka  kawalek selera por  3 zabki czosnku  6 ziarenek pieprzu  4 ziarenek ziela angielskiego 3 liscie laurowe  jarzynka  jajaka Zagotowywujemy mieso Dodajemy do niego pokrojone w plasterki warzywa ( marchew, pietruszka, seler,  por i zabek czosnku) i przyprawy ( ziele angielskie, pieprz, liscie laurowe i 2 lyzki jarzynki ) Gotujemy jakies

Klaudynkowa kuchnia