Białą kiełbasę zdecydowanie najbardziej lubimy zapieczoną. Cały smak zostaje w osłonce, wysoka temperatura robi swoje i jest absolutny sztos. Po kiełbasie zapiekanej w sosie cebulowym z piwem i sosie chrzanowym mamy coś nowego – alla bolgnese. Wybrać najlepszą z nich? To nie możliwe! Dlatego najlepiej spróbować wszystkich trzech. W końcu kiedy, jak nie w Wielkanoc. Przepis na białą kiełbasę po bolońsku Składniki: 5 surowych białych kiełbas, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 1 pietruszka, puszka po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...