W kuchni polskiej i do niej zbliżonych zupa grzybowa występuje w przeróżnych odmianach z wykorzystaniem rozmaitych składników. Swego czasu wśród naszych przepisów znalazła się już m.in. zupa kurkowa . W zależności od receptury możemy użyć jednak różnych gatunków grzybów i w różnej ich formie, w tym świeżych, mrożonych i suszonych. Przepis poniżej zakłada użycie świeżych lub mrożonych popularnych w naszych lasach takich gatunków grzybów jak podgrzybki i prawdziwki. Dzięki temu składniki są łatwo dostępne przez ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...