gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:140/261)

KETO GULASZ CURRY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 694

godzinę. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć delikatnie mięso. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażone mięso wraz z warzywami przełożyć do garnka a następnie dodać wyciśnięty czosnek, doprawić przyprawami i sokiem z limonki. Dodać 1/2 szklanki wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności

Ola la LCHF
Najlepszy krupnik 102

razem z rodzeństwem zdecydowanie wybieraliśmy inne potrawy. Aż w dorosłym życiu czasem przychodzi ochota właśnie na domowy krupnik. Dziś zrobiłam go tradycyjnie z kurczakiem, choć w moim domu mama gotowała go raczej na żołądkach. A Ty lubisz krupnik? Lubiłeś/aś go w dzieciństwie? Zajrzyj także do innych moich przepisów na zupy: – zupa kurkowa – pyszna zupa cebulowa(...)marchewka – 1 pietruszka – 1 cebula – ziele angielskie i liść laurowy – sól i pieprz – szczypta suszonego lubczyku – świeży koperek do podania Przygotowanie: Do garnka wlej 2 litry zimnej wody i wsyp 3 łyżki kaszy. Dodaj kurczaka 2 listki laurowe i 3-4 kulki ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Postaw na kuchence, przykryj garnek i gotuj

nietylkopasta.pl
Zupa ogórkowa 207

garnka, a czasem duszę z cebulą i porem - na patelni. Warzywa kroję lub trę na tarce..   mięso na wywar (preferuję kurczaka) 4 ogórki kiszone 5 ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera   kawałek pora 1/2 cebuli 3 czubate łyżki śmietany 18% 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka masła sól, pieprz     Ugotować wywar(...)pokrojonego (w plasterki) pora. Chwilkę podsmażyć i dodać starte ogórki (*). Całość dusić przez około 10 minut. Gdy warzywa w zupie będą "prawie" miękkie - do garnka przełożyć zawartość patelni i gotować dodatkowo przez kolejne 10-15 minut (aby smaki "się przegryzły"). Doprawić do smaku. (Jeśli zupa jest za mało kwaśna można dolać wody ze słoika po ogórkach. Jeśli jest odwrotnie możemy

Di gotuje
Zupa bolońska z mięsem mielonym. Pożywna i rozgrzewająca [PRZEPIS] 91

mięso oraz posiekany czosnek, następnie zrumień często mieszkając. Marchewkę i seler pokrój, dorzuć do garnka, dopraw wszystko kopiastą łyżeczką papryki w proszku, solą, pieprzem i oregano, smaż jeszcze chwilę, dodaj pomidory i duś jakieś 30 min. Jeśli trzeba, dolej wodę. Zupa ma być gęsta, ale nie tak jak sos. W połowie gotowania do garnka wsyp garść ryżu. Na koniec wlej

Kulinarna Polska
Placki z cukinii - wersja II odchudzona 172

Mega proste,mega szybkie i po prostu pyszne  placuszki z cukinii.Zajadamy sie nimi kazdego lata.Wersja bardziej chrupiaca,jednoczesnie bardziej kaloryczna,bo z dodatkiem zoltego sera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z pieczarek 185

Dzisiaj zapraszam na zupę krem z pieczarek. Kremowa i łagodna w smaku. Jako dodatek do zupy podałam pieczywo maca z ziołami prowansalskimi które jest wyraziste w

Ala piecze i gotuje
Warsztaty kulinarne Sokołów Włoskie Boże Narodzenie 135

deserach które są nieodłącznym elementem Świąt we Włoszech tj. panettone czy torrone bianco. Podczas gotowania podzieliliśmy się na dwie grupy, jedna pod okiem Mateo przygotowywała włoskie tortellini z mięsem i parmezanem oraz torrone bianco, druga natomiast pod skrzydłami Dominika zajęła się polędwicą wellington. Po wspólnym gotowaniu wszyscy usiedliśmy przy stole by skosztować przygotowanych potraw. Na przystawkę mieliśmy yorkshire pudding oraz(...)Dominikiem gotowałam juz wielokrotnie dlatego też tym razem za przewodnika warsztatów wybrałam Mateo. Skusiły mnie najbardziej te tortellini i nie zawiodłam się. Ten farsz to jakiś hit! Niżej zostawiam Wam przepisy  na Tortellini in Brodo i Torrone bianco. Tortellini In Brodo Składniki na wywar: Łopatka wołowa Sokołów 500 g Mostek wołowy Sokołów 400 g Marchewka 100 g Seler naciowy

Życie zaczyna się w kuchni
Sałata ze śmietaną 90

dodatek do dań obiadowych Pasuje zarówno do kasz, frytek, jak i gotowanych ziemniaków. Wiem, że co do smaku, zdania są podzielone – jedni wolą wersję wytrawną, a drudzy słodką. Najlepiej, jeśli przyprawisz zgodznie ze swoim gustem   Inne dodatki do obiadu… ** Duszona biała kapusta ** Buraczki ze śmietaną ** Marchewka z groszkiem ** Surówka z selerem naciowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarny S.O.S.
Gulasz z udźca z indyka z cukinią, papryką, marchewką i kaszą jaglaną 176

mieć gulaszową konsystencję, ale jeśli masz ochotę możesz dodać odrobinę mąki, wymieszać, gotować dosłownie minutkę i zdjąć z ognia. Gulasz podawaj w miseczkach. Składniki dla 4 osób 450 g mięsa z udźca indyka 200 g cukinii (1/2 sztuki) 250 g papryki żółtej lub czerwonej 150 g marchewki (3 małe sztuki) 140 g cebuli (1 mała) 1/2 litra wody 2 ziela

Eat me! Fit me!
Gołąbki z kaszą gryczaną, wegetariańskie 137

małą główkę kapusty włoskiej Na farsz: - 20 dag kaszy gryczanej białej - 2 marchewki - 20 dag pieczarek - 1 duża cebula lub 2 mniejsze - 3 ząbki czosnku - olej rzepakowy - papryczka chili - sól, pieprz, majeranek 1. Liście kapusty myjemy i wykrawamy z nich twardą część, nie obgotowujemy.  2. Kaszę gotujemy wg. przepisu. Marchew obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości

Apetyczna babeczka
Placek Drwala i "Dziewczyna znad Rio Paraiso" 143

mała cebula 2 płaskie łyżki mąki pszennej sól pieprz olej Sos 2 marchewki pietruszka garść suszonych grzybów (polecam mieszankę z borowikami) cebula 3 gałązki majeranku sól pieprz (u mnie ziołowy) Grzyby połamać na mniejsze kawałki. Zalać wodą (ok. 200 ml) i zagotować. Zmniejszyć moc palnika i gotować grzyby dalej. Obrać warzywa i pokroić w kostkę. Dodać do grzybów. Całość gotować

Weekendy w domu i ogrodzie
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Z WIEJSKĄ KIEŁBASĄ I SZPINAKIEM 132

podsmażamy na średnim ogniu, przez około 2 minuty. Dodajemy kiełbaskę i marchewkę. Smażymy często mieszając przez około 3-4 minuty. Nie rumienimy. Dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy. Zwiększamy płomień do dużego i wlewamy gorący bulion lub wodę. Mieszamy, przykrywamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy do miękkości warzyw 10-15 minut. Co jakiś czas mieszamy.  W moździerzu rozcieramy

cool and minty
Golonka z kapustą 138

się sami. Zapraszam!!! Składniki: 5 golonek, 1,2 kiszonej kapusty, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, kilka liści laurowych, garść ziela angielskiego, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz, 4 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki ostrej papryki,   Wykonanie: Golonki dokładnie myjemy.   W większym garnku gotujemy bulion z dodatkiem marchwi, pietruszki , selera, liścia laurowego i ziela angielskiego. Dodajemy

Passion of Cooking
ZUPA GRZYBOWA ZABIELANA 151

pyszną , zabielaną śmietaną , zupę grzybową.Zapraszam!.  8 dag.suszonych GRZYBKÓW po 1 Marchewce i pietruszce 1/2 selera 1 cebula 2 łyżki masła 1 liść laurowy ziele angielskie 10 dag.kaszy perłowej 150 ml.śmietany sól i pieprz ************************************** Grzyby opłukać,zalać 1 litrem wody , moczymy je godzinę i Gotujemy 30 minut.Warzywa obrać i opłukać.Cebulę posiekać drobno i przesmażyć na łyżce masła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym 130

limonki, 70 ml mleka kokosowego, 50 g pokrojonej w julienne marchewki, 50 g pokrojonego w julienne selera, sól, cukier, Kawałki ryby włożyć do garnka, dodać rozerwane (aby oddały więcej aromatu) liście limonki, rozgniecioną trawę cytrynową, chili, pokrojony w plasterki imbir oraz warzywa. Lekko osolić. Gotować na małym ogniu, aż elementy ryby będą miękkie. Przecedzić wywar, dodać sok z 1/2 limonki

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania