galaretka - 14130 przepisów (strona:165/942)

Wiśniowa Dama 77

najważniejsze świetnie smakuje. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie na zbliżające się święta! CIASTO WIŚNIOWA DAMA BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1000 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki krystaliczne (przezroczyste) 500 ml gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 700 g kompotu z wiśniami 2 galaretki wiśniowej 120 herbatników kakaowych 2 garści wiórków kokosowych Wykonanie Galaretki przezroczyste rozpuszczamy(...)gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki ubijamy za pomocą miksera. Ciągle ubijając, cienkim strumieniem wlewamy przestygniętą galaretkę. Przygotowaną masę wstawiamy do lodówki na kilka minut, by zaczęła tężeć. W międzyczasie blaszkę o wymiarach 24×24 wyścielamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki kakaowe. Następnie wykładamy na nie przygotowaną masę śmietankową. Całość wstawiamy do lodówki

Alle Dobre!
ciasto miodowe z masą grysikową i jabłkami w galaretce 165

mieszając, aż grysik zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, opcjonalnie dodajemy wiórka kokosowe i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy w 3 turach ugotowany grysik i miksujemy. składniki na jabłka w galaretce: 1200-1300 g jabłek, które nie ciemnieją ok. 1/4 szkl wody 2 galaretki wiśniowe (ja dałam jedną wiśniową i jedną malinową) 500 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej(...)obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, wlewamy ok. 1/4 szkl wody i prażymy, aż trochę zmiękną. Uprażone jabłka odstawiamy do wystudzenia. Jabłka mieszamy z galaretką. Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto. złożenie ciasta: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy jedno ciasto miodowe, rozsmarowujemy na nim całą masę grysikową. Przykrywamy drugim ciastem miodowym

Domowy Smak Jedzenia
Roladki sałatkowe z galaretką. Super przekąska na imprezy i rodzinne przyjęcia. PRZEPIS 177

Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę, potem zanurzona w smakowitej galaretce. Bardzo apetyczna przekąska w starym stylu. Przepis na roladki sałatkowe z galaretką Składniki: 3-4 średnie ziemniaki , 2 marchewki, 1 pietruszka, 4 jajka, 2 ogórki kiszone, 1 mała cebula, pół pęczka natki pietruszki, 4-5 łyżek dobrego majonezu, około 8 dużych plastrów szynki, żelatyna, sól, pieprz. Jak zrobić roladki(...)szynkowe z galaretką? Ziemniaki, marchewki i pietruszki włóż do garnka bez obierania (w mundurkach), zalej wodą, gotuj pod przykryciem aż zmiękną (przez około pół godziny), odcedź, całkowicie ostudź. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Warzywa obierz, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj również posiekane jajka i ogórki pokrojone w drobną kostkę, posiekaną natkę oraz cebulę drobno posiekaną, oprószoną solą

Kulinarna Polska
brzoskwiniowa chmurka 273

pieczemy w ok. 190 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 duża puszka brzoskwiń 3 galaretki brzoskwiniowe 1000 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do zimnej galaretki. Całość odstawiamy, aż będzie lekko tężeć. Lekko(...)tężejącą galaretkę z brzoskwiniami wylewamy na zimne ciasto kruche. Wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. składniki na bezę: 4 białka 200 g drobnego cukru 2 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka miksujemy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ubite białka przekładamy do foremki wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe przekładane serem 185

wilgotne ciasto z serem przygotuje każdy. Ciasto przekładane serem wymaga tylko dobrej jakości składników i staranności podczas przygotowania. Robiąc ciasto, należy starannie ubić białka i dopilnować momentu, w którym galaretki zaczynają tężeć. Ciasto czekoladowe może mieć mniej lub bardziej serowy smak w zależności, jaki ser będzie użyty. Z wiaderkowych, tych rzadszych serów ciasto ma mniej serowy smak, ale również jest(...)bardzo smaczne. Według mnie, dodanie do sera galaretki malinowej bardzo pasuje do ciasta czekoladowego, ale można zmienić jej smak na inny smak. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Przepis na ciasto czekoladowe przekładane serem: 7 jajek 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao

Kuchcik gotuje
Ciasto "Miodowe lata" 190

śmietany 18% Masa serowa: 200g masła 1 szkl cukru 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 3 op budyniu waniliowego bez cukru 200 ml mleka kilka kropel ekstraktu waniliowego Galaretka jabłkowa: 4 duże jabłka 2 galaretki agrestowe sok z 1/2 cytryny Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny Ciasto miodowe: Suche(...)wyłożyć folią aluminiową (warto aby folia wystawała poza boki blaszki bo ciasto będzie dosyć wysokie), ułożyć jeden placek miodowy, wylać na niego gorącą masę serową. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Galaretka jabłkowa: Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do czasu aż zacznie tężeć. Wtedy obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka skropić sokiem z cytryny

Smakołyki Asi
Ciasto biszkoptowe ze śmietaną 110

upieczeniu ciasto studzimy i kroimy wzdłuż na pół Przekładamy jedną część do foremki ciut mniejszej niż piekło się ciasto  W czasie gdy piekło się ciasto przygotowujemy galaretki- rozpuszczamy w jednej szklance wody jeśli mamy takie na 1/2 l. Gdy galaretki są prawie że tężejące łączymy je poprzez ubijanie z 200 ml zimnej śmietany, każdą oddzielnie chyba,że robimy jeden(...)kolor Przekrojoną warstwę spodnią biszkoptu nasączamy, smarujemy ulubionymi powidłami i wykładamy tężejącą śmietanę Przykrywamy drugim przekrojonym ciastem- nasączamy je i wykładamy drugą warstwę śmietany Zostawiłam ciut tężejących galaretek i udekorowałam nimi wierzch ciasta Piekłam w foremce  Dodatkowo: 2 galaretki- u mnie cytrynowa i malinowa 2 śmietany 30% po 200 ml powidła owocowe nasączenie z cytryny i cukru oraz wody

Proste Potrawy
Galaretkowiec z 3 składników 599

tego jest bardzo łatwy w wykonaniu, więc każdy bez wyjątku poradzi sobie z jego przygotowaniem. Zapraszam na przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKOWIEC Z 3 SKŁADNIKÓW PRZEPIS Składniki 4 galaretki (1 przezroczysta i 3 o różnych smakach i kolorach) 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 l wrzątku Przygotowanie 3 kolorowe galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą z nich rozpuścić(...)wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia (galaretka ma być wystudzona ale nie tężejąca). W oddzielnej misce ubić śmietankę kremówkę na sztywną pianę. Następnie stopniowo wlewać płynną wystudzoną galaretkę przezroczystą. Z lodówki wyjąć kolorowe galaretki i pokroić je w kostki. Przełożyć

Przepiski.pl
Kolorowe wafelki z pianką 48

Małe co nieco. Składniki: 3 galaretki: pomarańczowa, wiśniowa, agrestowa (lub kiwi) 660 ml śmietany kremówki gotowe płaty wafli tortowych cukier waniliowy Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w ciepłej wodzie (odrobina mniej wody niż podana na opakowaniu). Zostawić do ostygnięcia. Galaretkę pomarańczową połączyć z połową śmietany kremówki (330ml) dodać cukier waniliowy, zmiksować , odstawić do lodówki. Tak samo uczynić z galaretką agrestową. Galaretkę(...)wiśniową również wstawić do lodówki. Następnie na blaszce wyłożyć płat wafla, wylać na to lekko stężałą piankę agrestową , wstawić do lodówki. Później zalać to półpłynną galaretką wiśniową, a na koniec pianką pomarańczową. nakryć kolejnym płatem wafla. Wstawić do lodówki, aż dokładnie masa stężeje. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Kolorowe wafelki z pianką pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami i galaretką 53

Pyszne ciasto z brzoskwiniami i galaretką. Składniki: 4 jajka puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 3/4 mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 op cukru waniliowego gotowy krem do tortów (-śmietankowy lub waniliowy) Wykonanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę.W szklance ucieramy żółtka z cukrem waniliowym i dodajemy do ubitej piany ,chwilę miksując(...)opakowaniu.(Jest to gotowy krem ,do proszku dodajemy 200 ml mleka miksując ok 4 min .)Na ostudzony biszkopt wykładamy krem .Na wierzch układamy pokrojone brzoskwinie z puszki .Następnie przygotowujemy galaretkę wg przepisu.(ja rozpuszczam galaretkę w mniejszej ilości wody.) Tężejącą galaretkę nakładamy na owoce. ( Ja tym razem użyłam truskawkowej). Artykuł Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami i galaretką pochodzi

Olcia gotuje!
Pianka na biszkopcie z owocami 50

jajka 3 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pianka; 0,5 L śmietany kremówki 1 serek homogenizowany-waniliowy 2 galaretki wiśniowe lub inne 4 łyżki cukru owoce (ja dałam czereśnie z kompotu) ponadto 1 galaretka owocowa na wierzch ciasta Wykonanie; Biszkopt; Oddzielamy białka od żółtek.Do białek dodajemy cukier i ubijamy(...)minut .W tym czasie przygotowujemy masę piankową;Do śmietany dodajemy cukier i miksujemy,do zagęszczenia .(Jeżeli śmietana się zbytnio nie ubije ,nie należy sie przejmować ,bo gdy dodamy galaretki to stężeje).Następnie do śmietany dodajemy serek waniliowy i owoce . 2 galaretki wiśniowe rozprowadzamy w o,5 litra przegotowanej wody .Ostudzoną galaretkę dodajemy do masy piankowej .Masę wkładamy do lodówki

Olcia gotuje!
Margaretka – ciasto bez pieczenia! 40

szybkiego i smacznego ! to zachęcam do skorzystania mojego sprawdzonego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Margaretka składniki: Na blaszkę 23×30 Biszkopty 200g (ja zakupiłam w Biedronce jedno opakowanie) galaretka przezroczysta 3 szt galaretka cytrynowa 2 szt Śmietana 30% -500 ml 1 opakowanie ciasteczek z nadzieniem (dostępne w Biedronce) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Margaretka wykonanie: Przezroczystą galaretkę rozpuścić(...)wrzącej wody. Pozostawić do ostudzenia i tężenia. Na spodzie blaszki układamy biszkopty. Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno. Następnie cienkim strumieniem wlewamy tężejącą galaretkę. (jeżeli nie mamy galaretki przezroczystej ,może być cytrynowa) Masę śmietanową przelewamy na biszkopty.Wkładamy blaszkę do lodówki, aby masa nieco stężała. Następnie na wierzch masy układamy ciasteczka. Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku. Studzimy, odstawiamy

Olcia gotuje!
Sernik bez pieczenia z jeżynami 89

chłodzenie Forma: tortownica o średnicy 28 cm Przepis na sernik bez pieczenia z jeżynami: 1 kg mielonego sera białego twarogowego (u mnie 4% tłuszczu) 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa lub owoce leśne 1 galaretka cytrynowa lub agrestowa 150 g cukru 150 g cukru pudru 300 g jeżyn świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka soku z cytryny Spód do sernika(...)przez sitko, aby pozbyć się drobnych pestek. Pestki są jadalne i można je wykorzystać np. jako dodatek do musli. Masę z jeżyn ponownie zagotować i rozpuścić w niej ciemną galaretkę. Po dodaniu galaretki masy nie gotować. W międzyczasie zmiksować 100 ml śmietanki z 60 g cukru pudru i 500 g sera. Jeśli twaróg jest bardzo kwaśny cukru, należy dodać nieco

Kuchcik gotuje
Ciasto bez pieczenia z kremem malinowym, owocami i galaretką 140

bardzo szybko, więc polecam przygotować na ten siepniowy długi weekend. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 2 galaretki o smaku malinowym +  ok. 450 ml gorącej wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych + 700 ml gorącej wody ok. 350 owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki(...)Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć biszkopty, tak żeby nie zostało żadnych wolnych przestrzeni. Galaretki malinowe rozpuścić w 450 ml wody. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretki o smaku owoców leśnych rozpuścić w 700 ml gorącej wody i również zostawić do przestudzenia. Do miski wlać śmietankę, dodać mascarpone i miksować aż masa powiększy swoją objętość i zgęstnieje

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania