czasochłonne, bo zrobione jest z kilku warstw i trzeba poczekać, aż poszczególne masy stężeją, ale wydaje mi się, że efekt końcowy wszystko wynagradza. Robienie ciasta proponuję zacząć od przygotowania galaretki, ponieważ ona dosyć długo będzie tężała. W międzyczasie zdążysz upiec ciasto szpinakowe - przy jego kruszeniu postaraj się użyć samego miąższu, bez brązowej skórki - i zrobić pierwszą część masy śmietankowej. Ważne(...)rozpadnie się. Według mnie, najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto arbuz Ciasto arbuz Czas przygotowania: 90 minut +czas oczekiwania Proporcje na formę 24 x 24 cm Składniki: Galaretka arbuzowa 1100 g arbuza 3 galaretki arbuzowe Ciasto 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka 200 g cukru 250 ml oleju 1,5 łyżeczki esencji waniliowej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Kulinarne przygody Gatityteraz? Jeśli chodzi o serniki na zimno jestem już trochę nudna, w zasadzie serową masą jest robiona zawsze tak samo. W zależności od owoców zmieniam tylko smak galaretek i ewentualnie kombinuje z ciasteczkowym spodem. Pamiętajcie, że najprostszym spodem mogą być różne ciastka. Sprawdzą się biszkopty, kruche, a nawet ciastka zbożowe. Nie trzeba też ich koniecznie kruszyć i łączyć z masłem(...)Mogą być po prostu ciasno wyłożone na dno. Dzisiejszy mój pomysł na sernik wymaga: - 1 kg sera mielonego, mój ulubiony to Mój ulubiony z Wielunia - 3 galaretki krystaliczna o smaku leśnych owoców - 400g śmietanki 30% lub 36% - 130g cukru bardzo drobnego - 300g kruchych czekoladowych ciastek - 140g stopionego masła - 500g i 500g gorącej wody - 250g borówek i około
I tu będę miała takie teSkładniki: Żelka borówkowa: 500 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki o smaku jagodowym 2 łyżki żelatyny ok. 100 ml wody Masa serowa: 500 g sera białego 140 g draży (groszki) czekoladowych 0,5 szklanki cukru 200 ml mleka 3 pełne łyżki żelatyny 250 g margaryny Mus mleczny: 330 ml śmietanki kremówki 30% 140 g draży (groszki) mlecznych 2 łyżki(...)cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczowym ok. 600 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki pomarańczowej rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Borówka amerykańska - wypłukać pod bieżącą zimną wodą, odsączyć. Owoce przełożyć do rondelka i dodać trochę wody (ok. 100 ml) podgrzać
Ciastka - domowe słodkościwygląda, jest wysokie i pięknie się kroi. Ciasto znajduje się na liście moich TOP ciast. Składa się z kakaowego biszkoptu, przełożonego masą z serkiem homogenizowanym, herbatników, masy kajmakowej i galaretki z malinami. Może wygląda na czasochłonne, ale takie nie jest. jest bardzo łatwe i na prawdę wspaniałe. To ciasto po prostu musicie zrobić. Zapraszam na film, na którym pokazuję(...)serka naturalnego homogenizowanego -3/4 szkl cukru pudru -150ml wrzątku -2 łyżki żelatyny DODATKOWO -ok 50szt herbatników kakaowych -puszka masy kajmakowej ok 500g -2 galaretki malinowe -750ml wrzątku -ok 400g malin (mogą być mrożone) BISZKOPT Żółtka oddzielamy o białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy chwilę, do uzyskania gęstej, błyszczącej bezy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulato. Taki torcik można zrobić też z innymi owocami. Pięknie się prezentuje, więc śmiało można go podać na każdej imprezie. UWAGA ! Ciasto wyszło dość wysokie - żeby zmieścić galaretkę z owocami, musiałam "powiększyć" tortownicę za pomocą folii aluminiowej, którą owinęłam dookoła zanim wylałam galaretkę. Można zrobić tak samo lub użyć większej formy. Składniki (tortownica o średnicy(...)łyżki ciemnego kakao szczypta soli Krem: 250 g chudego twarogu 150 g serka /skyru waniliowego 150 g serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu/cukru Dodatkowo: ok. 250 g mrożonych wiśni 1 galaretka o smaku wiśniowym Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 300 ml zagotowanej wody i zostawić do ostudzenia. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek
Healthy food explorerCiasto na kruchym spodzie z truskawkami i galaretką, przełożone masą na bazie budyniu i mascarpone 😋😋. Inspiracją było ciasto z wakacyjnej cukierni. Wyszło bardzo zbliżone smakiem do oryginału, a taki był cel 👌😋 Dziecię wręcz orzekło, że spodu mogłoby być jeszcze więcej, taki był pyszny. Wszystko razem stworzyło przepyszną całość. Idealne ciasto na letnie dni, ale nie tylko, można bowiem do niego(...)wykorzystać również mrożone owoce, bez ich wcześniejszego rozmrażania. Budyń warto sobie przygotować w pierwszej kolejności, musi bowiem całkowicie ostygnąć przed dodaniem go do ciasta. Galaretki również. Piekłam w niedużej ciemnej blaszce, o wym. 27,5x22,5cm Składniki: kruchy spód: - 170g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub pszennej) - 3 żółtka - 100g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 30g ksylitolu (lub cukru
Smaczne ZdroweSkładniki: żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie, woda gorąca 3/4 szklanki, twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, galaretki owocowe 13 sztuk, biszkopty okrągłe 200 gram, maliny 250 gram opakowanie, galaretka cytrynowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Maliny opłukać na sitku i zostawić na sitku. Twaróg waniliowy z wiaderka dodać do miski ( cukru nie potrzeba ), dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie(...)gorącej i wystudzoną, mikserem wymieszać na najwyższych obrotach. Galaretki owocowe nożyczkami pociąć w kawałeczki do masy serowej. Mikserem połączyć składniki, tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie biszkopty, wyłożyć masę serową, wygładzić, na wierzchu ułożyć maliny, delikatnie je trochę wcisnąć w sernik i do lodówki schować. Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie 900 ml, wystudzić
W Mojej Kuchni Lubięwiaderka - 500 g słoik dyni w zalewie słodko kwaśnej wytwarzanej ręcznie, pasteryzowanej, lokalnej i naturalnej od JASIOWA PIWNICZKA . -4 łyżki cukru pudru -10 łyżek śmietanki 30 % - 2 galaretki pomarańczowe - 2 łyżki żelatyny w proszku - 500 ml wrzątku - 100 ml zalewy słodko kwaśnej ze słoika , w którym pływały kulki dyniowe Składniki na wierzch: - galaretka krystaliczna -kilka „czarnych śliwek” - dyniowe(...)Zajrzyjcie do Jasiowej Piwniczki po lokalne produkty Podkarpacia i posmakujcie Bieszczad. Sernik dyniowy przepis krok po kroku. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i zaciśnij obręcz. Galaretki pomarańczowe rozpuść we wrzątku z żelatyną. Odstaw do całkowitego wychłodzenia, ale pozostałe kroki wykonuj żwawo ,gdyż galaretka z dodatkiem żelatyny szybciej się ścina. Jeśli chcesz mieć upieczony spód makowo-biszkoptowy
Z Kuchni Do KuchniPyszne lekkie ciasto o smaku truskawek. Ciasto a może i deser o charakterze pianki, idealne na cieple dni, polecam. SKŁADNIKI : 2 galaretki truskawkowe 400 ml gorącej wody 3-4 suche wafle 500 ml mleka zagęszczonego ( niesłodzonego ) 2 cukry waniliowe 1 łyżka cukru GALARETKA : 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki gorącej wody(...)PRZYGOTOWANIE : 2 galaretki rozpuszczam w 400 ml wrzątku, mieszam i studzę. Dno formy o średnicy 25/30 cm wykładam suchymi waflami. Do misy robota wlewamy 500 ml mleka zimnego zagęszczonego, dodajemy cukry i miksujemy aż masa się lekko ubije. Kiedy będzie ubite wlewamy zimne ( schłodzone ) galaretki i dalej miksujemy. Masę wylewamy na blaszkę i odkładamy na chwilę
Kulinarne Fantazje Marioliłyżki jajka – 4 sztuki cukier – 3 łyżki proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Masa serowa ser twarogowy – 800g śmietana kremówka – 400ml cukier – 3/4 szklanki galaretka przeźroczysta – 2 sztuki woda – 500ml Mus brzoskwiniowy brzoskwinie – 1 duża puszka galaretka brzoskwiniowa – 2 sztuki 0,5 l soku z brzoskwiń z puszki (jeśli będzie mniej(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę 22×33 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy ok. 20 minut. Masa serowa Galaretki rozpuszczamy w 500 wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie stopniowo dodajemy ser i miksujemy. Pod koniec dodajemy przestygniętą galaretkę. Masę serową
Alle Dobre!składniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego (3x po 200g) 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 450 g truskawek biszkopty na spód ciasta Pooglądaj film jak wykonać sernik z serków homogenizowanych: wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 24-25 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą(...)truskawek kroimy na pół, pozostałą część kroimy na mniejsze kawałki. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy serki homogenizowane i miksujemy do połączenia się. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy lub mieszamy rózgą kuchenną. Jeśli masa jest bardzo rzadka to wkładamy na chwilę do lodówki. Do lekko tężejącej masy dodajemy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Parę łyżek masy
Domowy Smak Jedzeniapewnością zaspokoi naszą ochotę na coś słodkiego. Tym razem padło na deser z truskawkami, który można przygotować bardzo szybko. Składa się on z kilku prostych składników, takich jak truskawki, galaretka truskawkowa, pokruszone herbatniki oraz ubita śmietana. Całość w połączeniu ze sobą daje bardzo smaczny deser, któremu ciężko się oprzeć! Ten deser z truskawkami można przygotować w mgnieniu oka. Najdłużej zajmuje(...)oczekiwanie na to, aż galaretka zastygnie. Całą resztę można przygotować w kilkanaście minut. Ten prosty deser z truskawkami z pewnością posmakuje każdemu z Was. Jest lekki i orzeźwiający z nutą słodyczy i rozkoszy. Taki deser z truskawkami najczęściej przygotowuję latem, kiedy mam dostęp do świeżych truskawek. Nie oznacza to jednak, że nie można przygotować go zimą
Przepiski.plcynk, selen, fosfor, wapń, potas. Składniki jakie będą nam potrzebne: Spód: – 250 g herbatników pełnoziarnistych – 140 g masła Nadzienie: – 4 x 250 g twarogu – 4 galaretki (różne smaki) – 4 x 125 ml gorącej wody Masło rozpuszczamy. Herbatniki kruszymy i umieszczamy w robocie kuchennym. Następnie wlewamy rozpuszczone masło. Gdy uzyskamy kleistą masę wyłączamy robot kuchenny. Blachę(...)wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy pokruszone herbatniki i dociskamy mocno. Blaszkę wkładamy do lodówki. Galaretki wsypujemy do 4 miseczek i każdą zalewamy wrzącą wodą, mieszamy je do momentu aż się rozpuszczą. Do robota kuchennego wkładamy kostkę twarogu i przetwarzamy aż uzyskamy gładką masę, następnie wlewamy jedną galaretkę. Miksujemy przez chwilę by składniki się dobrze połączyły
Zdrowy Styl Joannyobowiązkowa pozycja na liście letnich wypieków. Ciasto jest bardzo lekkie, orzeźwiające, idealne na upalne dni. Do przygotowania ciasta z arbuzem potrzebujemy kilku prostych składników, takich jak herbatniki, arbuz, galaretka arbuzowa, śmietana 30% i serek mascarpone. Z tych składników można przygotować pyszne ciasto arbuzowe, które z pewnością zachwyci Was swoim wyglądem, ale także i smakiem. Ciasto z arbuzem idealnie(...)ciasto z arbuzem. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO Z ARBUZEM Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki arbuzowe 1/2 małego arbuza 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 120 g herbatników kakao Wykonanie Galaretki arbuzowe rozpuścić w 700 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Arbuza oczyścić z pestek
Przepiski.pljajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 0,5 litra soku czerwonego typu Kubuś - 1 budyń waniliowy oraz - 400 ml kremówki - 1 galaretka ananasowa - 1 galaretka blucuracao - 1 galaretka porzeczkowa Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie delikatnie mieszając dodajemy żółtka, mąkę(...)zagotowujemy, wlewamy do niego rozmieszany proszek budyniowy i gotujemy budyń do zgęstnienia. Przestudzony budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. Następnym krokiem jest przygotowanie jasnej masy. W dwóch szklankach wrzątku rozpuszczamy galaretki niebieską i czerwoną (każdą w osobnej szklance) . Kremówkę ubijamy na sztywno z jedną łyżką cukru pudru. W połowie szklanki wrzątku rozpuszczamy galaretkę ananasową, gdy przestygnie łączymy ją z ubitą śmietaną
Zainspirowana w kuchni