Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na rewelacyjne, bardzo pyszne ciasto makowe z kremem,galaretką i truskawkami-Makowa Panienka. Ciasto robi się bardzo łatwo, pięknie wygląda i na prawdę wspaniale smakuje. Sezon na truskawki w pełni, więc gorąco zachęcam do jego przygotowania, jednak wspaniale smakuje też z malinami czy jagodami. Zapraszam też na film, a w nim przygotowanie tego(...)mąki pszennej tortowej -2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -0,5 szkl suchego maku DODATKOWO -około 400g truskawek -2 galaretki truskawkowe -750ml wrzątku Na początek przygotowujemy bazę kremu-do miski dajemy 6 łyżek mąki pszennej (pełnych, ale nie kopiastych, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 250 ml mleka, cukier waniliowy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzełożonej 25 lat temu . składniki 12 dag mąki toruńskiej 10 dag cukru kryształu 4 całe jajka szczypta soli 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa galaretkowa 4 galaretki w różnych smakach każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance przegotowanej wody i odstawiamy aż tężeją 1 szklanka mleka ,7 płaskich łyżeczek cukru kryształu ,50 gr żelatyny ,1/2 l śmietany(...)tutaj użyłam śmietany 36 % i wcześniej ją ubiłam , przygotowanie Galaretki przygotować dzień wcześniej a na drugi dzień pokroić w kostk. Dajemy do miski i wszystko razem mieszamy łyżką.Żelatynę 50 g rozpuścić w połowie wody – inaczej niż jest na przepisie i odstawić 1/2 godziny.Gdy minie czas do rondelka przelać mleko, żelatynę, cukier waniliowy cukier kryształ i wszystko zagotować
Moje Wyrobymiałam jak dojść do wprawy. Dziś jednak postanowiłam zrobić kolejne podejście. Tym razem jednak zdecydowałam się na roladę na biszkopcie białkowym (z samych białek), z kremem budyniowym i galaretką oraz z truskawkami. Rolada nie zwinęła mi się co prawda idealnie, a biszkopt trochę pękł przy zwijaniu, ale za to w smaku wyszła naprawdę dobra, więc polecam. Może wam wyjdzie lepiej(...)szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 700ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g 1 łyżka mąki pszennej tortowej 5 łyżek cukru ok. 150g masła Dodatkowo: 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) kilka truskawek kilka kostek gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie, ciągle ubijając, wsypywałam partiami cukier zwykły
Waniliowe Improwizacjeketo tartę i jednocześnie panna cottę . Takim oto sposobem powstała keto tarta z panna cottą. Na spód z kruchego ciasta wylałam tężejącą keto matcha panna cottę i zwieńczyłam galaretką malinowo – różaną. Zapewniam Was – jest to pyszne połączenie smaków i aromatów. No i kolorystycznie jest to też niezłe zestawienie. Tylko u mnie jest wyraźnie jakiś problem z utrzymaniem poziomu… Wierzch panna(...)cotty nie jest równomierny i galaretka porozlewała się po bokach. Ma to z pewnością wpływ na estetykę ciasta, jednak w żaden sposób nie wpływa na jego walory smakowe… A te są pierwszorzędne. Keto tarta z matcha panna cottą Keto panna cotta niejedno ma oblicze Swoją drogą, taką tartę z panna cottą można stworzyć w dowolnej wersji smakowej. U mnie zdążyła
Modern Cave Girldlatego, że pamiętam PRL-owskie przepisy. Właściwie to nie cierpiałam ich, taki sernik składał się z dużej ilości żelatyny zmieszanej z serkiem homogenizowanym o smaku waniliowym i warstwy galaretki. Sernik był tak „jędrny”, że można było na nim stanąć 😉 Dziś będzie sernik zdecydowanie inny, lekki jak mus o mocno truskawkowym smaku. Do tego warstwa dodatkowego musu truskawkowego(...)truskawkowej 🙂 Polecam! Print Truskawkowy sernik na zimno .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszny i bardzo łatwy sernik na zimno! Course Desery Cuisine Polska Keyword galaretka, truskawki Prep Time 30 minutes Total Time 30 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na spód 100 g ciastek Oreo same ciastka, krem trzeba byskrobać 40 g masła Składniki
SprawdzonaKuchnia.plwychodzi zawsze i każdemu! Biszkopt jest bardzo smaczny puszysty i świetnie nadaje się jako spód, na którym możemy położyć warstwę lekkiej śmietankowej warstwy przygotowanej z bitej śmietany z dodatkiem galaretki. Do tego jeszcze porcja soczystych świeżych owoców i deser gotowy! Do tego typu ciasta świetnie sprawdzą się świeże truskawki, jagody, borówki lub maliny te mogą być również mrożone. Z podanej(...)Składniki na biszkopt 5 dużych jajek w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru 110 g mąki pszennej typ 450 (tortowa) 40 g mąki ziemniaczanej Składniki na mus 1 opakowanie galaretki przeznaczonej na 500 ml wody użyłam bezbarwnej o smaku truskawkowym 100 ml gorącej wody do rozrobienia galaretki 200 ml śmietany 30% lub 36 % schłodzonej 2 szklanki dowolnych owoców maliny, truskawki
SprawdzonaKuchnia.pltwarogu mielonego 1/2 szkl jogurtu naturalnego 200g cukru kilka łyżek soku z cytryny kilka truskawek 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody spód 1 duża podwójna paczka herbatników galaretka rabarbarowa łodygi rabarbaru 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 torebki galaretki truskawkowej 3 szkl gorącej wody listonic_name = "Sernik na zimno z rabarbarem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content(...)cukru kilka łyżek soku z cytryny kilkatruskawek 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody 1 duża podwójna paczka herbatników łodygi rabarbaru 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 torebki galaretki truskawkowej 3 szkl gorącej wody " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ułożyć herbatniki na dno formy. Krok 2 Żelatynę rozrobić w gorącej wodzie. Połączyć wszystkie składniki masy serowej (prócz żelatyny
CoolinarniePLPrzygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik ( w sumie to nie wiem czy to sernik, ale ser jest! ) z dodatkiem mleka w proszku z dużą ilością soczystych truskawek i galaretką. Bez pieczenia! Łatwy! Szybki! Pyszny! Do zrobienia dosłownie w kilka minut. Sernik zrobił furorę w moim domu i został okrzyknięty totalnym hitem! W wersji z borówkami, jak tylko się(...)cukier puder lub drobny cukier – 5=6 łyżek * mleko w proszku – 2 szkl * ser biały wiaderkowy ( gęsty, dobrej jakości ) – 500 g * żelatyna spożywcza – 3 pełne łyżeczki DODATKOWO : * truskawki *galaretka truskawkowa – 1 op Ps. jeśli lubimy galaretkę możemy śmiało zalać 2 opakowaniami. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretkę rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej
Ostra na Słodkołyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę truskawkową: · 2 jogurty 380 ml truskawkowe · 2 galaretki truskawkowe Składniki na masę śmietanową · 1 śmietana 330 ml 30% · 1 śnieżka na mleko(...)galaretka przezroczysta Dodatkowo: · ½ kg truskawek Sposób przygotowania: 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę 24 cm x 24 cm i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 35 min. 2. Po upieczeniu studzimy ciasto studzimy
Kulinarna ChwilaSerowa tarta rabarbarowa na kruchym spodzie. Z rabarbaru można wyczarować naprawdę coś pysznego. Galaretka jest świetna, kwaskowa i idealnie łączy się z sernikiem. spód tarty: 250 g mąki pszennej typ 500 150 g masła 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody masa serowa: 200 g sera półtłustego twarogowego 330 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 budyniu(...)opakowania śmietankowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru galaretka rabarbarowa: 70 dkg rabarbaru 250 ml soku z czerwonych owoców/ granat, żurawina, albo inny/ 1 galaretka truskawkowa 1/2 szklanki cukru Spód tarty: Mąkę przesiewam do miski, dodaję zimne i pokrojone masło, żółtka, puder, wodę i całość kroję nożem. Bardzo krótko zagniatam rękoma i wstawiam na 15 minut do zamrażalnika
wesoła kuchniaużywacie jako spód biszkoptów, spróbujcie namoczyć je w syropie malinowym lub truskawkowym. Nadadzą całości ciekawy smak. Śmiało możecie również zrobić taki sernik na zimno bez żadnego spodu. Ja użyłam galaretki i truskawek, bo z takim ciastem kojarzy mi się lato. Możecie również ominąć truskawki i galaretkę i podać ciasto np. z polewą czekoladową lub karmelową. Taki sernik na zimno sprawdzi(...)dlatego nie polecam tanich serów dyskontowych. Na wierzch ciasta możecie położyć dowolne owoce (nie kiwi i nie ananas;) Ale maliny, winogrona, banan czy borówki nadają się świetnie. Możecie użyć galaretki w innym smaku, albo modnej ostatnio niebieskiej lub przeźroczystej. Wariantów na to ciasto jest naprawdę sporo. Zapraszam na przepis na tortownicę o średnicy 24 cm. Drukuj Sernik na zimno
Mieszam w Garnkutruskawki darzę niesamowitą miłością ♥ Uwielbiam je w każdej postaci. Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania prostego ciasta biszkoptowego przełożonego maślanym kremem z kaszy manny. Wierzch ciasta udekorowałam truskawkami i zalałam galaretką. Sk ładniki na blachę o wymiarach 20 x 35 cm: biszkopt 4 jajka niepełna szklanka zwykłego cukru (200 g) niepełna szklanka mąki pszennej tortowej (130 g) połowa szklanki wody(...)szczypta soli krem z kaszy manny 3 szklanki mleka (0,75 l) 1/2 szklanki surowej kaszy manny (90 g) 1/2 szklanki zwykłego cukru 1 kostka miękkiego masła (200 g) galaretka z truskawkami 0,3 kg truskawek 1 galaretka o smaku, np. malinowym/truskawkowym 2 szklanki wrzącej wody (0,5 l) Biszkopt Piekarnik rozgrzać do 180ºC. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek
Ugotowaćszklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy 1 łyżeczka pasty waniliowej 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 700 ml gorącej wody 1 puszka mandarynek (312g) Przygotowanie: Biszkopt - margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić(...)wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około około 45- 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Masa waniliowo - czekoladowa - 2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić
Ciastka - domowe słodkościTaka tarta, to zdecydowanie moje smaki. W końcu nie od dziś wiadomo, że truskawki i śmietana, to bardzo dobre połączenie. Aby śmietana i galaretka stężały, należy ciasto schłodzić w lodówce. Wierzcie mi, że ciasto smakuje bajecznie ;-) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki przezroczystej 2 łyżeczki żelatyny 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru(...)boki formy). Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut, aż ciasto się upiecze. Zostawić do ostudzenia. W garnku zagotować 600 ml wody, wyłączyć palnik i mieszając wsypać galaretkę i żelatynę. Zostawić do ostudzenia. Ostudzoną galaretkę włożyć do lodówki, aby prędzej stężała. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Na koniec odlać z tężejącej galaretki
Passions hobbies lifeSkładniki: 500 g sera białego 3/4 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny 200 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 700 ml gorącej wody 1 paczka okrągłych biszkoptów (ok. 180g) 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne(...)tortownicy wyłożonej biszkoptami wyłożyć czekoladową masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Następnie na masę czekoladową posypać posiekaną gorzką czekoladą. Na koniec wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki
Ciastka - domowe słodkości