galaretka - 14130 przepisów (strona:167/942)

Sernik na zimno z ananasem 54

orzeźwiającego. I ten sernik taki właśnie jest - lekki, puszysty, nie za słodki. Do masy serowej dodałam część plastrów ananasa zmiksowanych na pulpę, pozostałymi udekorowałam wierzch sernika. Całość wieńczy galaretka cytrynowa, choć bardziej pożądana byłaby tu galaretka ananasowa, no ale w moim sklepie takiej nie było :). Ale jeśli Wy gdzieś dorwiecie ananasową, to użyjcie właśnie takiej. Będzie jeszcze pyszniej! Spód(...)masie netto około 565 g 80 g cukru pudru 20 g żelatyny ( 5 łyżeczek ) + 100 ml zimnej wody lub mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub anansowej + 300 ml wody Wykonanie: Spód: Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę ciasteczkową

Opowieści z piekarnika
Malinowa księżniczka z kremem budyniowym – bez pieczenia! 868

nasączenia herbatników 1 puszka masy kajmakowej Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego po 40g 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka 300g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 450g mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej wody (do galaretek)       *** Przygotowujemy krem budyniowy: odlewamy 1 szklankę i mieszamy ją z budyniami, żółtkami oraz(...)wcześniej podgrzać w ciepłej wodzie aby lepiej się rozprowadzał *** *** Układamy warstwę jasnych herbatników, nasączamy delikatnie mlekiem i wykładamy pozostałą masę budyniową *** *** Na kremie wykładamy warstwę kakaowych herbatników, nasączamy mlekiem *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny i mieszamy do czasu, aż zacznie tężeć (Uwaga! Galaretka szybko tężeje) *** *** Tężejącą galaretkę z owocami

Blog z Apetytem
Przekładaniec wielowarstwowy 42

ieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni . Studzimy. Kroimy na dwie części. Masa „Guma balonowa” 1 kisiel o smaku wiśniowym z cukrem , ugotowany na 250 ml wody 1 galaretka o smaku wiśniowym rozrobiona w ¼ szklanki gorącej wody Kisiel gotujemy na szklankę wody. Do gorącego wlewamy rozrobioną galaretkę oraz masło. Energicznie i dokładnie mieszamy. Masa śmietanowa: 500  ml śmietanki(...)łyżki cukru pudru 2 galaretki pomarańczowe +1 czubata łyżeczka żelatyny rozrobione w ½ szklanki wody Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem ( starając się jej nie prze miksować;-) Następnie wlewamy ostudzone galaretki z żelatyną. Miksujemy, aż składniki się połączą i masa zacznie tężeć. dodatkowo : brzoskwinie z puszki pokrojone w kawałki opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka rozrobiona na 500 ml gorącej wody polewa WYKONANIE: blat

Domowe ciasta
Ciasto Balladyna 50

cukru (1/3 szklanki) 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku (ok. 8 g) 4 łyżki zimnej wody 400 g śmietanki kremówki 30- 36%, schłodzonej Galaretka: 2 opakowania galaretki malinowej ok. 400 g malin mrożonych 700 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej ok. 300 g herbatników maślanych Przygotowanie: Biszkopt: Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia Suche składniki(...)Balladyna: Do formy przełóż jeden blat biszkoptu * Polecam na dno ułożyć odwróconą górną część biszkoptu, dzięki temu ciasto będzie płaskie, a górna przypieczona część nie będzie się rozwarstwiać z galaretką. Nasącz biszkopt połową ponczu Na biszkopt wyłóż połowę masy serowej, wyrównaj Na masie poukładaj herbatniki Rozsmaruj masę krówkową i przykryj drugą warstwą herbatników * Aby masa krówkowa lepiej się rozsmarowywała, uprzednio

Słodki Blog
Ciasta na Boże Narodzenie! Świąteczne ciasta – 20 sprawdzonych przepisów 57

pyszne ciasta na Boże Narodzenie! Poniżej znajdziesz 20 sprawdzonych inspiracji na świąteczne wypieki, a wśród nich: ciasta bez pieczenia serniki ciasta wegańskie ciasta przekładane torty ciasta piernikowe ciasta z galaretką ciasta z kremem Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych herbatnikami i biszkoptami. Deser jest kremowy, puszysty i pięknie się prezentuje. ZOBACZ(...)PRZEPIS Ciasto Balladyna z kajmakiem bez pieczenia Ciasto na podłużnych biszkoptach z kremem czekoladowym, kajmakiem, herbatnikami i malinową galaretką. ZOBACZ PRZEPIS Budyniowe ciasto bez pieczenia z advocatem Ciasto jest delikatne i puszyste. Smak advocatu jest wyczuwalny zarówno w kremie, jak i dzięki herbatnikom, które są umoczone w advokacie. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia w zdrowej wersji Znane ciasto

Via Gusto
Ciasto Kubuś z mandarynkami 47

cukru 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Masa "kubusiowa": 700ml soku marchewkowo-pomarańczowego 2 budynie śmietankowe Masa jogurtowa: 400 g jogurtu naturalnego 1 galaretka pomarańczowa 2 opakowania delicji 2 galaretki pomarańczowe puszka mandarynek Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Cały czas ucierając dodawać cukier a gdy piana będzie szklista, żółtka(...)Ciasto piec ok 20 minut w 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Tę samą blaszkę wyłożyć folią aluminiową i włożyć do niej biszkopt. Ciasto skropić sokiem z mandarynek. 2 galaretki przygotować w 3 szkl gorącej wody, jedną w 3/4 szkl gorącej wody. Galaretki odstawić do ostygnięcia. Masa "kubusiowa": Na soku Kubuś ugotować budyń, gorący wylać na biszkopt. Odstawić do wystudzenia

Smakołyki Asi
Wiśniowa Dama 65

najważniejsze świetnie smakuje. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie na zbliżające się święta! CIASTO WIŚNIOWA DAMA BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1000 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki krystaliczne (przezroczyste) 500 ml gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 700 g kompotu z wiśniami 2 galaretki wiśniowej 120 herbatników kakaowych 2 garści wiórków kokosowych Wykonanie Galaretki przezroczyste rozpuszczamy(...)gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki ubijamy za pomocą miksera. Ciągle ubijając, cienkim strumieniem wlewamy przestygniętą galaretkę. Przygotowaną masę wstawiamy do lodówki na kilka minut, by zaczęła tężeć. W międzyczasie blaszkę o wymiarach 24×24 wyścielamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki kakaowe. Następnie wykładamy na nie przygotowaną masę śmietankową. Całość wstawiamy do lodówki

Alle Dobre!
ciasto miodowe z masą grysikową i jabłkami w galaretce 150

mieszając, aż grysik zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, opcjonalnie dodajemy wiórka kokosowe i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy w 3 turach ugotowany grysik i miksujemy. składniki na jabłka w galaretce: 1200-1300 g jabłek, które nie ciemnieją ok. 1/4 szkl wody 2 galaretki wiśniowe (ja dałam jedną wiśniową i jedną malinową) 500 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej(...)obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, wlewamy ok. 1/4 szkl wody i prażymy, aż trochę zmiękną. Uprażone jabłka odstawiamy do wystudzenia. Jabłka mieszamy z galaretką. Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto. złożenie ciasta: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy jedno ciasto miodowe, rozsmarowujemy na nim całą masę grysikową. Przykrywamy drugim ciastem miodowym

Domowy Smak Jedzenia
Roladki sałatkowe z galaretką. Super przekąska na imprezy i rodzinne przyjęcia. PRZEPIS 160

Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę, potem zanurzona w smakowitej galaretce. Bardzo apetyczna przekąska w starym stylu. Przepis na roladki sałatkowe z galaretką Składniki: 3-4 średnie ziemniaki , 2 marchewki, 1 pietruszka, 4 jajka, 2 ogórki kiszone, 1 mała cebula, pół pęczka natki pietruszki, 4-5 łyżek dobrego majonezu, około 8 dużych plastrów szynki, żelatyna, sól, pieprz. Jak zrobić roladki(...)szynkowe z galaretką? Ziemniaki, marchewki i pietruszki włóż do garnka bez obierania (w mundurkach), zalej wodą, gotuj pod przykryciem aż zmiękną (przez około pół godziny), odcedź, całkowicie ostudź. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Warzywa obierz, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj również posiekane jajka i ogórki pokrojone w drobną kostkę, posiekaną natkę oraz cebulę drobno posiekaną, oprószoną solą

Kulinarna Polska
brzoskwiniowa chmurka 261

pieczemy w ok. 190 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 duża puszka brzoskwiń 3 galaretki brzoskwiniowe 1000 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do zimnej galaretki. Całość odstawiamy, aż będzie lekko tężeć. Lekko(...)tężejącą galaretkę z brzoskwiniami wylewamy na zimne ciasto kruche. Wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. składniki na bezę: 4 białka 200 g drobnego cukru 2 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka miksujemy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ubite białka przekładamy do foremki wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe przekładane serem 159

wilgotne ciasto z serem przygotuje każdy. Ciasto przekładane serem wymaga tylko dobrej jakości składników i staranności podczas przygotowania. Robiąc ciasto, należy starannie ubić białka i dopilnować momentu, w którym galaretki zaczynają tężeć. Ciasto czekoladowe może mieć mniej lub bardziej serowy smak w zależności, jaki ser będzie użyty. Z wiaderkowych, tych rzadszych serów ciasto ma mniej serowy smak, ale również jest(...)bardzo smaczne. Według mnie, dodanie do sera galaretki malinowej bardzo pasuje do ciasta czekoladowego, ale można zmienić jej smak na inny smak. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Przepis na ciasto czekoladowe przekładane serem: 7 jajek 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao

Kuchcik gotuje
Ciasto "Miodowe lata" 178

śmietany 18% Masa serowa: 200g masła 1 szkl cukru 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 3 op budyniu waniliowego bez cukru 200 ml mleka kilka kropel ekstraktu waniliowego Galaretka jabłkowa: 4 duże jabłka 2 galaretki agrestowe sok z 1/2 cytryny Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny Ciasto miodowe: Suche(...)wyłożyć folią aluminiową (warto aby folia wystawała poza boki blaszki bo ciasto będzie dosyć wysokie), ułożyć jeden placek miodowy, wylać na niego gorącą masę serową. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Galaretka jabłkowa: Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do czasu aż zacznie tężeć. Wtedy obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka skropić sokiem z cytryny

Smakołyki Asi
Ciasto biszkoptowe ze śmietaną 101

upieczeniu ciasto studzimy i kroimy wzdłuż na pół Przekładamy jedną część do foremki ciut mniejszej niż piekło się ciasto  W czasie gdy piekło się ciasto przygotowujemy galaretki- rozpuszczamy w jednej szklance wody jeśli mamy takie na 1/2 l. Gdy galaretki są prawie że tężejące łączymy je poprzez ubijanie z 200 ml zimnej śmietany, każdą oddzielnie chyba,że robimy jeden(...)kolor Przekrojoną warstwę spodnią biszkoptu nasączamy, smarujemy ulubionymi powidłami i wykładamy tężejącą śmietanę Przykrywamy drugim przekrojonym ciastem- nasączamy je i wykładamy drugą warstwę śmietany Zostawiłam ciut tężejących galaretek i udekorowałam nimi wierzch ciasta Piekłam w foremce  Dodatkowo: 2 galaretki- u mnie cytrynowa i malinowa 2 śmietany 30% po 200 ml powidła owocowe nasączenie z cytryny i cukru oraz wody

Proste Potrawy
Galaretkowiec z 3 składników 590

tego jest bardzo łatwy w wykonaniu, więc każdy bez wyjątku poradzi sobie z jego przygotowaniem. Zapraszam na przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKOWIEC Z 3 SKŁADNIKÓW PRZEPIS Składniki 4 galaretki (1 przezroczysta i 3 o różnych smakach i kolorach) 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 l wrzątku Przygotowanie 3 kolorowe galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą z nich rozpuścić(...)wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia (galaretka ma być wystudzona ale nie tężejąca). W oddzielnej misce ubić śmietankę kremówkę na sztywną pianę. Następnie stopniowo wlewać płynną wystudzoną galaretkę przezroczystą. Z lodówki wyjąć kolorowe galaretki i pokroić je w kostki. Przełożyć

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania