galaretka - 14130 przepisów (strona:160/942)

Ciasto szpinakowe z serem 170

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml oleju rzepakowego 450 g mrożonego szpinaku Masa serowa do ciasta: 1 kg mielonego sera białego (może być z wiaderka) 1 galaretka agrestowa 4 łyżki cukru pudru Masa truskawkowa: 450 g mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania(...)ciasta i wyrównać. Ciasto wstawić na około 15 minut do lodówki. Po krótkim schłodzeniu na serze rozsmarować wystudzoną masę z truskawek i udekorować wiórkami kokosowymi. Masa serowa do ciasta: Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzątku i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Nie przerywając miksowania do sera dodawać stopniowo lekko tężejącą galaretkę. Miksować na wolnych obrotach do czasu połączenia

Kuchcik gotuje
ciasto leśny mech z wiśniową galaretką 100

wyłożoną papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30 -35 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia a następnie ścinamy wierzch, który kruszymy. składniki na galaretkę: 2 galaretki o smaku wiśniowym 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia. Lekko tężejącą wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. składniki(...)typu mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy na gesty krem. Gotowy krem wykładamy na stężałą galaretkę. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem. Opcjonalnie dodatkowo posypujemy np. pestkami granatu. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
15 przepisów na ciasto biszkoptowe z kremem 112

Maltesers orzechowe ciasto z kremem wuzetka z porzeczkami czekoladowe ciasto Nesquik łaciaty biszkopt przekładany budyniowym kremem biszkoptowa rolada z malinami metrowiec z budyniowym kremem biszkopt z kremem i przezroczystą galaretką ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką orzechowe ciasto Ferrero Rocher miętowe ciasto z kremem czekoladowe ciasto z kremem z nerkowców biszkopt z jabłkami i kajmakiem tort z kremem kawowym(...)kremem budyniowym Przepis na metrowca w wersji wegańskiej. Metrowiec składa się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego, a także masy budyniowej… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto

Via Gusto
szampańska chmurka 87

mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30 min. składniki na galaretkę z szampana: 750 ml szampana / wina musującego 20 g żelatyny 50 ml gorącej wody 2 łyżki cukru lub do smaku wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. 100 ml szampana zagotowujemy(...)cukrem, dodajemy rozpuszczoną galaretkę i mieszamy. Następnie wlewamy do pozostałego szampana i mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki, od czasu do czasu mieszamy, gdy zacznie delikatnie tężeć wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
20 przepisów na desery i ciasta sylwestrowe 206

pomysły na sylwestrowe przekąski – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/przekaski/ PRZEPISY NA DESERY I CIASTA SYLWESTROWE 1. Ciasto Coca Cola Prosty w przygotowaniu śmietanowiec, zrobiony na bazie Coli. To ciasto z galaretką zrobisz w kilka chwil. Świetnie sprawdzi się jako ciasto na Sylwestra. Zachwycają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli! ZOBACZ PRZEPIS 2. Deserek Kinder Bueno Małe deserki w pucharkach(...)się z kruchego ciasteczka, kremu orzechowego oraz aksamitnej polewy czekoladowej. ZOBACZ PRZEPIS 6. Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia Propozycja na pięknie wyglądające ciasto bez pieczenia. Głównym składnikiem są brzoskwinie oraz galaretka, a także puszysty krem na bazie kwaśnej śmietany. Ciasto jest lekkie i naprawdę warto je przygotować! ZOBACZ PRZEPIS 7. Kokoski w jasnej polewie Kokoski to małe kawałki miodowego ciasta, oblane

Via Gusto
Ciasto czekoladowo pomarańczowe 94

szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia do nasączenia biszkoptu 1/4 szklanki wody + 1/4 soku pomarańczowego Składniki na krem: 450 g serka homogenizowanego 1 galaretka pomarańczowa 150 ml wrzątku Ponadto: 2 galaretki pomarańczowe kilka mandarynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Rzygotowujemy biszkopt. W tym celu mąkę łączymy z kakao i calość przesiewamy przez sito. Doajemy proszę(...)piekarniku rozgrzanym do 175 st. C około 40 minut ( do suchego patyczka) Upieczony biszkopt wyjmujemy i studzimy. Wodę z sokiem mieszamy i nasączamy pędzelkiem ostudzony biszkopt. Przygotowujemy krem. Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml. wrzątku. Studzimy. Do miseczki przekładamy serek homogenizowany. Do serka dodajemy zimna już rozpuszczona galaretkę i chwileczkę miksujemy. Przekladamy do lodówki celem lekkiego stężenia. Gdy masa będzie już

Olcia gotuje!
Przepisy na najmodniejsze ciasta w 2023 roku! 142

Święta, czy ciasto na imprezę rodzinną lub spotkanie ze znajomymi, to na pewno wybierzesz tutaj coś dla siebie. W rankingu najlepszych ciast pojawiły się ciasta bez pieczenia, desery z galaretką, ciasta biszkoptowe przekładane kremem, a także wiele innych propozycji. Poniżej znajdziesz 20 pomysłów na najlepsze ciasta, a wśród nich: sernik gotowany z Cappuccino, brzoskwiniowe ciasto z kremem z kwaśnej śmietany(...)Kremówki to jedno z najpyszniejszych i najbardziej lubianych polskich ciast. Zobacz przepis na kremówkę z gęstym kremem budyniowym na cieście… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Coca Cola – śmietanowiec z galaretką Prosty przepis na śmietanowiec z galaretką i Colą! Ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach – przypadnie do gustu… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe

Via Gusto
Malinowa chmurka na makowym spodzie 131

mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g maku (ziarna) 1 łyżeczka proszku do piecznia szczypta soli Beza 4 białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli Galaretka 2 galaretki malinowe 400 g malin (u mnie mrożone) 700 ml gorącej wody Krem 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu, bezę pozostawić w zamkniętym piekarniku do całkowitego ostudzenia. Galaretka 2 galaretki malinowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Następnie dodać maliny, wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę z owocami przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Krem

Przepiski.pl
łatwy, tani deser z winogronami w galaretce... 88

Składniki: winogrona słodkie, mało pestkowe około 60 dag, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 1 łyżka, cukier 2 łyżki twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, żelatyna 3,5 łyżki + 1/2 szklanki letniej wody, biszkopty okrągłe 1 opakowanie 150 gram Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek(...)Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać 1200 ml gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny, wsypać od razu winogrona i zostawić do prawie stężenia w chłodnym miejscu. Tężejącą galaretkę wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki. W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać

W Mojej Kuchni Lubię
Krówka Jabłkowa bez pieczenia 101

większości zielone jabłka Granny Smith i 2 czerwone jabłka  Gala ) cukier (2-3 łyżki) aromat waniliowy lub ekstrakt (parę kropel) sok z 1 cytryny woda (pół szklanki) galaretka cytrynowa (57 g proszku)  Pianka cytrynowa: galaretka cytrynowa (77 g) woda gorąca (1 szklanka) śmietanka kremówka 30% (500 ml.) cukier puder (3 łyżki) skórka otarta z 1 cytryny Dekoracja: biała(...)mało soczyste wtedy dolewamy pół szklanki wody.  Gdy jabłka będą gotowe ( ja prażyłam moje 20 minut) to wyłączamy kuchenkę i blendujemy je na papkę.  Wsypujemy 1 galaretkę cytrynową (tj. 57g proszku) i mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy masę jabłkową do wystudzenia, a następnie wykładamy ją na herbatniki w foremce.  Wyrównujemy masę jabłkową i przykrywamy ją warstwą herbatników

RITA food channel
Malinowa Delicja 76

budyniowo-maślany toffi : 600 ml mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką : 700 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki malinowej ( opakowanie na 500 ml wody ) 1-2 łyżki cukru Malinowa pianka : 300 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki(...)wciskając je w krem. Wstawić do lodówki. UWAGA : Nie nasączałam biszkoptu, ponieważ jest cienki i według mnie nie wymaga tego, ale oczywiście możecie delikatnie go nasączyć. Warstwa malinowa z galaretką : Maliny umieścić w garnuszku ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ) i podgrzewać do momentu, aż puszczą sok i się rozpadną ( a mrożone całkowicie się rozmrożą ). Maliny zagotować. Zdjąć z ognia, dodać

Opowieści z piekarnika
ciasto Paź Królowej 109

przekrywamy folią spożywczą tak aby przylegała do budyniu). Masło miksujemy, dodajemy stopniowa budyń i miksujemy na gładki krem. Do gotowego kremu dodajemy pokrojonego ananasa. składniki na warstwę z galaretką: 700 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Lekko tężejąca galaretkę wykładamy na krem i wstawiamy do lodówki aby stężała. złożenie ciasta(...)ciasto składamy w foremce, w której piekło się ciasto czekoladowe: ciasto czekoladowe – 1/2 część kremu – galaretka – pozostały krem – beza Całość schładzamy w lodówce przez noc. inspiracja na przepis z: e-przepisykulinarne.pl

Domowy Smak Jedzenia
PYSZNE desery i ciasta z kajmakiem 103

pieczenia Proste ciasto bez pieczenia, które zrobisz w 30 minut! Inspirowane znanym ciastem Balladyna, ale do zrobienia na zimno. Składa się z biszkoptów, kremu czekoladowego, herbatników, kajmaku i malinowej galaretki. Ciasto Balladyna BEZ PIECZENIA – przepis z kajmakiem i galaretką 5. Deser 3 BIT w pucharkach Deser w pucharkach, który ma w sobie składniki jak ciasto 3 BIT – czyli(...)kajmakiem Ten przepis nazwałam ciastem wielu smaków – tekstury i smaki w tym cieście łączą się w niebanalną całość. Przepis składa się kolejno z kruchego ciasta, jabłek z galaretką, biszkoptu i kajmaku. CIASTO WIELU SMAKÓW – z jabłkami, pomelo i kajmakiem! 8. Ryżowy deser Toffifee Deserek na bazie płatków ryżowych, który składa się z dwóch warstw – kajmakowej i czekoladowej

Via Gusto
HOMOGENIZOWANA KANAPKA 93

Składniki: 2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku wody kokosowej 2 x 700 ml gorącej wody ok. 200 g herbatników (36 sztuk) Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. 2 opakowania galaretki o wody kokosowe j rozpuścić(...)gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Serek homogenizowany truskawkowy- do 450 g schłodzonego serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku truskwakowki (płynną) i za pomocą robota na najniższych obrotach mieszamy. Lekką tężającą wylewamy na herbatniki ułożne wcześniej w tortownicy. Serek homogenizowany kokosowy- do 450 g schłodzonego serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku wody kokosowej (płynną

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z budyniem i gruszką bez pieczenia 93

trochę pracy. Mimo wszystko warto przygotować to ciasto, ponieważ smak zrekompensuje cały trud. CIASTO Z BUDYNIEM I GRUSZKĄ PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 budyń śmietankowy 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka gruszkowa 1 duża gruszka 500 ml mleka 400 ml gorącej wody 30 g czekolady gorzkiej 30 g czekolady białej 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan(...)kakaowych Przygotowanie 1. 400 ml mleka zagotować. Do pozostałego dodać budyń śmietankowy i wymieszać. Przelać do gotującego się mleka i intensywnie mieszać do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową i wymieszać. Budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia. 2. Formę 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę ciemnych herbatników

Alle Dobre!