galaretka - 14130 przepisów (strona:156/942)

Cytrynowa pianka z galaretką z marakui 209

Ciasto jest niezwykle proste oraz ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Delikatna pianka, która przypomina puszyste ptasie mleczko doskonale komponuje się z galaretką z marakui. Całość jest niezwykle lekka oraz idealna pod względem słodkości. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Pianka: 2 "Śnieżki" - bite śmietany w proszku  400 ml mleka(...)galaretki cytrynowe 600 ml wody 1 łyżka soku z cytryny Galaretka z marakui: 1 puszka pulpy z marakui (565g) (*)  3,5 łyżeczki żelatyny 100 ml gorącej wody  Ponadto: około 100g biszkoptów Przygotować piankę. Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce (nie mogą zgęstnieć). "Śnieżki" dokładnie ubić z mlekiem, a następnie powoli połączyć

Di gotuje
DESER W STYLU PANA COTTA 132

podaje z sosem owocowym. Któż go nie zna! Ja natomiast wprowadziłam kilka zmian i powstał deser o smaku cytynowo-truskawkowym, coś na wzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki(...)śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe Wykonanie: 200 ml śmietanki podgrzewamy w rondelku i rozpuszczamy w niej galaretkę cytrynową. Studzimy, a następnie wlewamy do miseczki waflowej. Miseczki waflowe powinny być podwójne, tzn. jedna włożona w drugą, gdyż po wlaniu masy pierwsza miseczka trochę nasiąka, a dzięki tej drugiej deser

Kuchnia MagdaLeny
WALENTYNKOWY DESER Z WIŚNIAMI I CZEKOLADĄ 105

sprawić sobie lub najbliższej osobie trochę przyjemności... A nic nie daje tyle przyjemności co pyszny deser 😉 Oto przepis na prosty i dość szybki deser, o ile przygotujemy sobie wcześniej galaretkę, np. na noc lub rano przed pracą. Bo samo przygotowanie deseru to raptem 10 minut! Deser ten wykonany jest na bazie śmietanki kremówki z dodatkiem wiśni deserowych, gorzkiej czekolady oraz(...)galaretki przygotowanej z herbaty Teekanne o smaku wiśni i czekolady, która dopełnia całości. Mój deser nie jest zbyt słodki, ale jego słodkość można dopasować pod siebie, dodając mniejsze lub większe ilości cukru. Nie trzeba wielu składników oraz czasu, aby stworzyć coś pysznego! Składniki: (4 porcje) 500 ml śmietanki 36% 3 szt. herbaty Desire Teekanne ok. 300 g wiśni deserowych

Kuchnia MagdaLeny
Sernikowa zebra na bazie mascarpone 166

budyń waniliowy - pół szklanki cukru pudru lub jak ktoś woli więcej (do smaku) - łyżeczka cukru z wanilią - 100ml przetartych malin Mus malinowy: - 300ml przetartych malin - 150ml jogurtu naturalnego - 1 galaretka malinowa zrobiona na 50ml wody Do ozdobienia: - 1 galaretka malinowa Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkowy poziom wstawiamy głębszą blaszkę z wodą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia(...)ustawiam blaszkę na kratce bo czasem zdarzyło się, że dostała mi się woda do środka a na kratce odciekła. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na kilka godzin. Rozrabiamy galaretkę w 50ml wrzątku, studzimy i mieszamy z przetartymi malinami i jogurtem. Mus wylewamy na zimny sernik i wstawiamy do lodówki. Na wierz można zrobić galaretkę jak ja a można ułożyć świeże

Wypieki Rene
Babeczki jogurtowe - bez pieczenia 131

Dziś zapraszam na kolorowe babeczki,a właściwie na jogurtowo-galaretkowy deser. Do zrobienia w kilka chwil, dłużej nieco trwa czekanie aż zastygną.     1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa duży jogurt naturalny    Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody ,malinową w 250 ml. Wystudzić.  Przygotować 10 babeczkowych foremek silikonowych,powlewać po trochu cytrynowej galaretki i odstawić(...)lodówki.  Jogurt zmiksować z malinową galaretką,rozlać do foremek i na wierzch wylać resztę żółtej galaretki. Schłodzić w lodówce.  Przed wyłożeniem foremki zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, w ten sposób bez problemu wyłożymy ich zawartość

Kolorowa kuchnia Elki
Tort brzoskwiniowy z musem czekoladowym 172

Tort brzoskwiniowy z musem czekoladowym jest nie tylko smaczny, ale również pięknie się prezentuje. W cieście tym każdy znajdzie coś dla siebie. Dla zwolenników ciast owocowych są brzoskwinie w galaretce, dla czekoladoholików jest biszkopt czekoladowy i gruba warstwa musu czekoladowego.  SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kakao 2 łyżki wody Warstwa brzoskwiniowa i nasączenie: 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 700 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Mus czekoladowy: 250 ml mleka 3,2 % 3 łyżki kakao 6 łyżeczek żelatyny 330 g jogurtu greckiego 1 opakowanie cukru waniliowego 80 g cukru 100 g białej czekolady 500 g śmietany 36% Dekoracja: 2 kostki gorzkiej czekolady 2 kostki

Passions hobbies life
Truskawkowa pianka z galaretki 138

Truskawkowa pianka z galaretki to pyszny deser na zimno. Przede wszystkim truskawkowa chmurka (bo deser ten jest lekki jak chmurka) jest to deser dla dzieci, który w porównaniu do swoich sklepowych kuzynów ma prosty skład, składa się z zaledwie 3 produktów. Truskawkowa pianka na zimno wymaga od nas niewiele pracy, jest bardzo prosta w przygotowaniu, wymaga od nas jedynie cierpliwości(...)różnych smakach Pianka truskawkowa to deser, który zachwyci nie tylko dzieci. Ja również byłam nim oczarowana. Zatapiając łyżkę w truskawkowej piance czułam pękające pęcherzyki powietrza, które tworzą pianę z galaretki. Przepis ten możecie wykorzystać robiąc też miniserniczki, wystarczy że na dno dodacie biszkopty. Super sprawa! Potrzebujemy: 300 g serka z wiaderka 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki miodu, u mnie miód

MamaOskarka
Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) 159

się na sanki Zostawiam Was z przepisem i życzę Wam równie tęczowego dnia Składniki: (na tortownicę 26 cm) 250 g śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera z wiaderka 1 galaretka o smaku agrestowa 1 galaretka o smaku cytrynowym 500 ml wody 3 płaskie łyżki cukru pudru* 2 łyżki skórki pomarańczowej 2 opakowania markizów (2×135 g) mlecznych Blacky Cukry(...)posypka (wybierane przez dzieci)** *można dodać więcej, ja ze względu na słodkość kremów dałam mniej, aby całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło i mieszamy

Słodkie okruszki
Kawowe galaretki z nutą amaretto 142

Kawowe galaretki z nutą amaretto. Prosty deser dla wielbicieli kawowych smaków. Tak przygotowane galaretki możecie podać z kleksem bitej śmietany, waniliowego kremu, z owocami, polane syropem lub tak jak ja z pokruszoną bezą. Spróbujcie. Podstawą smaku jest oczywiście dobrej jakości kawa. Polecam Wam kawy  z palarni  CoffeeForYou . Jest to rzemieślnicza palarnia, w której kawa jest zawsze świeżo wypalana(...)Następnie dolewamy syrop amaretto, mieszamy. Kolejno dodajemy naszą żelatynę i dokładnie mieszamy przez chwilę. Przelewamy do małych szklaneczek / kieliszków. Studzimy i wstawiamy do lodów do zastygnięcia. Jeśli chcemy podać galaretki na talerzykach, wówczas zamiast do szklaneczek /kieliszków, „kawę” należy przelać do silikonowej formy na muffinki (powstanie 4-5 porcji). Zostawiamy do przestudzenia i wstawiamy do lodówki

Słodkie okruszki
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 117

jestem dumna z tego sernika, gdyż naprawdę smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy, a jednocześnie idealnie zwarty.     Czekoladowy spód, śmietankowa masa z nutą marakui oraz galaretka - wszystko to świetnie ze sobą współgra tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć. Cóż więcej mam dodać...? Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Masa: 250 serka mascarpone 400g śmietany 30% 1/2 szklanki(...)szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka rozdrobnić i wymieszać w malakserze z miękkim lub roztopionym masłem/margaryn

Di gotuje
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 520

upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 g sera zmielonego 100 g masła 200 g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do naczynia miksującego wlewamy masło, dodajemy ser, cukier i ucieramy na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę(...)stanie się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie na masę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2327

pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennej tortowej (1 pełna szklanka +1 łyżka) 130 g masła Składniki na galaretkę z wiśniami: 600 g wypestkowanych wiśni z kompotu/syropu (zobacz przepis na domowy kompot z wiśni ) 4 galaretki wiśniowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem(...)Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15-20 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Wiśnie odsączyć z kompotu na sitku. Galaretki wiśniowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać

Kulinarne Przeboje
Galaretka z owocami lata 142

Galaretka czy też kisiel, to były moje ulubione desery z czasów dzieciństwa. Na co dzień robiło się je z torebki, ale gdy jeździłam do babci, to ona przygotowywała je sama. W zimie dawała do nich mrożone owoce, natomiast w czasie lata wsypywała wszystkie te, które świeżo zerwała z krzaczka. Dziś na blogu domowa galaretka z owocami lata, takie moje wspomnienie(...)wersji light, zamiast kremówki możecie do jej przygotowania użyć naturalnego jogurtu. Wtedy wystarczy  wymieszać jogurt z odrobiną cukru. Serdecznie Was zapraszam po przepis, zobaczcie, jakie to proste! Galaretka z owocami lata Czas przygotowania:  40 minut + czas chłodzenia Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 szklanki wody 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki borówek amerykańskich

Kulinarne przygody Gatity
DESER W STYLU PANA COTTA 168

podaje z sosem owocowym. Któż go nie zna! Ja natomiast wprowadziłam kilka zmian i powstał deser o smaku cytynowo-truskawkowym, coś na wzór pana cotta 😉 Zamiast żelatyny użyłam galaretek o smaku cytrynowym i truskawkowym, pominęłam cukier, gdyż galaretki są słodkie i całość podałam w miseczkach waflowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć musu owocowego... i tu główną rolę odegrały truskawki 🍓🍓🍓 Pychotka!!! Składniki(...)śmietanki 30% 1/2 op. galaretki cytrynowej 1/2 op. galaretki truskawkowej ok. 300 g truskawek 4 miseczki waflowe Wykonanie: 200 ml śmietanki podgrzewamy w rondelku i rozpuszczamy w niej galaretkę cytrynową. Studzimy, a następnie wlewamy do miseczki waflowej. Miseczki waflowe powinny być podwójne, tzn. jedna włożona w drugą, gdyż po wlaniu masy pierwsza miseczka trochę nasiąka, a dzięki tej drugiej deser

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania