chciał..aby było bez pieczenia..ja zastanawiałam cię co zrobić...a że nazbierałam jeszcze trochę truskawek..był jogurtowiec...i jak czasem bywa było z przygodami...za szybko wylałam galaretkę..i wyciekła mi z tortownicy...nowa tortownica , ale jak widać niezbyt szczelna...i jak widać na zdjęciu poniżej galaretka z piankami jest zielona i ciut czerwona..a niektóre pianki wypływały(...)mimo wszystko się udało i pyszne było..Jestem ciekawa co Wyście zrobiły...dziękuję za wspólne "pieczenie" i zapraszam do następnego.. około 150 g pianek marshmallow 2 dowolne galaretki 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku 6-7 łyżeczek żelatyny truskawki Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu [ można ciut zmniejszyć ilość wody].Pianki w całości lub pokrojone w kawałki ułożyć
Moje domowe kucharzenieGalaretka z owocami i bitą śmietaną to typowy deser z dzieciństwa który bardzo miło wspominam. Jednak w takie upały jak teraz podawanie deseru z bitą śmietaną bywa ryzykowne ponieważ bardzo szybko się rozpuszcza. Zrobiłam małą modyfikację i powstał pyszny deser który smakuje i wygląda świetnie, polecam :) 250 ml śmietanki 30% galaretka jagodowa WINIARY szklanka wrzątku galaretka poziomkowa WINIARY(...)wrzątku szklanka jagód Galaretkę jagodową rozpuszczamy w szklance zagotowanej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i również odstawiamy. Śmietankę ubijamy na sztywno dolewając wystudzoną jagodową galaretkę dalej miksując. Do szklanek lub słoiczków nakładamy powstałą piankę. Odstawiamy do lodówki. Gdy druga galaretka będzie wystudzona, na piankę wykładamy jagody i zalewamy. Odstawiamy do lodówki aż stężeje. Smacznego
Mienta blogpieczenia, wsypuję ciasteczkowy piasek i wykładam nim spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 600 g serków homogenizowanych waniliowych 2 galaretki rabarbarowe 450 ml wody 250 ml śmietanki 30% 2 garście prażonych płatków migdałowych Przygotowanie: Galaretki rozpuszczam w 450 ml gorącej wody, dokładnie mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Następnie ubijam śmietankę(...)dodaję do niej serki homogenizowane i wystygniętą galaretkę. Całość dokładnie mieszam lub delikatnie miksuję. Masę serową wykładam na spód ciasteczkowy i posypuję od razu prażonymi płatkami migdałów. Ciasto wstawiam do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Na koniec przygotowuję górę ciasta. Składniki na górną warstwę ciasta: 1 galaretka rabarbarowa 350 ml wody 250 g rabarbaru Przygotowanie: Galaretkę rozrabiam
Słodki sentymentSkładniki BISZKOPT MAKOWY 5 jajek rozmiar L 200 g cukru 125 g mąki pszennej 125 g maku (ziarna) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli GALARETKA Z WIŚNIAMI 2 galaretki wiśniowe 1 słoik wiśni drylowanych w zalewie (700 g) 600 ml płynu (syrop z wiśni + woda) KREM 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki(...)przekładamy do blaszki 20×30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 35 minut. Po przestygnięciu biszkopt dzielimy na dwa blaty. GALARETKA Z WIŚNIAMI Wiśnie odcedzamy z kompotu, do rondelka wlewamy kompot z wiśni i dolewamy wody, tak by łącznie otrzymać 600 ml płynu, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika, dodajemy galaretki
Alle Dobre!pieczenia, wsypuję ciasteczkowy piasek i wykładam nim spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 600 g serków homogenizowanych waniliowych 2 galaretki rabarbarowe 450 ml wody 250 ml śmietanki 30% 2 garście prażonych płatków migdałowych Przygotowanie: Galaretki rozpuszczam w 450 ml gorącej wody, dokładnie mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Następnie ubijam śmietankę(...)dodaję do niej serki homogenizowane i wystygniętą galaretkę. Całość dokładnie mieszam lub delikatnie miksuję. Masę serową wykładam na spód ciasteczkowy i posypuję od razu prażonymi płatkami migdałów. Ciasto wstawiam do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Na koniec przygotowuję górę ciasta. Składniki na górną warstwę ciasta: 1 galaretka rabarbarowa 350 ml wody 250 g rabarbaru Przygotowanie: Galaretkę rozrabiam
Słodki sentymentShare Pinterest Print Deser z galaretką, mascarpone i malinami to letni deser na poprawę nastroju. Łatwy do wykonania i bardzo smaczny! Składniki (4 porcje): 1 galaretka malinowa 250 g malin 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Maliny przełożyć do kieliszków (kilka zostawić do dekoracji(...)zalać ostudzoną galaretką. Ustawić w lodówce przechylone i zostawić do stężenia. Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Następnie przełożyć do kieliszków z galaretką, wierzch udekorować odłożonymi malinami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z herbatą matcha i syropem limonkowym → Mus czekoladowy z tofu → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami
Oryginalny smakforemki (ok. 22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 30 min. składniki na warstwę z truskawkami: 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody ok. 500 g truskawek wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki (pokroiłam w kostkę). Pokrojone truskawki dodajemy(...)galaretki i mieszamy. Lekko tężejąca galaretkę z truskawkami wylewamy na biszkopt. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 35 g mąki pszennej 35 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 100 g cukru 150 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka
Domowy Smak JedzeniaJabłka jeszcze są, nowe niedługo będą, ale można użyć musu jabłkowego ze słoika, jeśli ktoś z Was ma zapasy zimowe. Do smażonych jabłek dodałam niewiele cukru, zastąpiła go słodka galaretka. Do śmietany cukru nie dodawałam, ale jeśli lubicie bardziej na słodko można dosłodzić. Oczywiście zamiast jabłek można użyć przesmażonych innych owoców np. truskawek Deser jabłkowo-śmietankowy Masa jabłkowa(...)smażonych jabłek, 1 galaretka cytrynowa, 20g żelatyny, odrobinę masła do wysmarowania formy. 200-300g drobnych biszkoptów na spód tortownicy Obrane i pokrojone jabłka podsmażamy do chwili aż będą miękkie. Zestawiamy z ognia, całość miksujemy do chwili aż uzyskamy jednolity mus. Stawiamy ponownie na gaz, doprowadzamy jeszcze raz do zagotowania. Zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę i żelatynę. Miksujemy ponownie
Leśny ZakątekCiasto z groszkiem ptysiowym i mascarpone. Ciasto składa się z chrupiącego spodu wykonanego z groszków ptysiowych, następnie jedwabisty krem wykonany z galaretki i serka mascarpone , a następnie całość zwieńczona dużą ilością groszku ptysiowego. To pyszne ciasto bez pieczenia, które zasmakuje dzieciom jak i dorosłym. Ten przepis jest niezwykle prosty w przygotowaniu i jest obłędnie pyszny. Deser jest lekki, miękki(...)ciasto bez pieczenia zrobić na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, ale także będzie pyszną słodkością w ciągu zabieganego tygodnia. Zamiast tradycyjnego ciasta , wykonaj to pyszne ciasto bez pieczenia z galaretką i mascarpone . Jest to pyszne ciasto, ale także bardzo efektowne! Składniki jakie są potrzebne: – 1 woreczek ptysiowego groszku – 500 g mascarpone – 3 łyżki erytrytolu – 1 galaretka transparentna
Zdrowy Styl Joannyoraz kremu jogurtowego, a nad nim unosi się cytrusowa nuta, która dodaje ciastu rześkości. Jak zrobić ciasto Kapryśny Kochanek? Należy upiec dwa biszkopty, następnie przełożyć je kremem jogurtowym z galaretką. Całość nie jest skomplikowana, może jednak trochę czasochłonna, gdyż trzeba czekać na ostygnięcie ciasta po wyjęciu z piekarnika, a potem na stężenie kremu. Dlatego ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem(...)pszennej typ 450 lub 500 (3/4 szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki suchego maku Krem jogurtowy: 800 ml jogurtu greckiego 2 galaretki pomarańczowe 220 ml wody skórka otarta z jednej pomarańczy Dodatkowo: sok z jednej pomarańczy do nasączenia ciasta, około 150 g herbatników kakaowych Przygotowanie Najpierw pieczemy biszkopty. Jajka (wyjęte
e-PrzepisyKulinarneUdało mi się zamrozić trochę malin z własnego ogródka, więc przyszedł czas na pyszny deser :) Szybki bez pieczenia na bardzo ciemnych herbatnikach, z kremem śmietanowym oraz malinkami zatopionymi w galaretce. Ciacho wyszło idealne.. Mocno czekoladowe herbatniki, wspaniale łączą się się ze smakiem kwaśnych owoców oraz dla równowagi słodki krem śmietankowy i biała czekolada na wierzchu. Polecam zrobić(...)pomaga podczas zimowego dnia, jak taki pyszny deser do kawki :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 20/30 CM: SPÓD: 1,5 opakowania ciemnych herbatników 1 WARSTWA: 2 malinowe galaretki ok.40 dag mrożonych malin 2 WARSTWA: 2 opakowania serka mascarpone (0,5 kg) 300 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru 1 kopiata łyżka żelatyny DEKORACJA: starta biała czekolada, kolorowa
Pani na deserCiasto Wścibskiej Sąsiadki to pyszny domowy smakołyk, który zawsze wszystkim smakuje. Składa się z puszystego biszkoptu posmarowanego dżemem truskawkowym, kremu budyniowego i galaretki. Takie proste zestawienie zawsze się sprawdza i nie znam osoby, której by nie smakowało. Świetnie sprawdzi się jako elegancki deser na niedzielę czy wizytę gości. Składniki na ciasto Wścibskiej Sąsiadki: Biszkopt: 3 jajka rozmiar(...)łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 100 g cukru 2 żółtka 200 g masła Ponadto: około 150 g marmolady lub dżemu truskawkowego 100 g podłużnych biszkoptów 2 opakowania galaretki truskawkowej (po około 70 g każde) 700 ml wody Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Jajka i białka jajek (wyjęte wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej) wkładamy
e-PrzepisyKulinarnepieczenia. W zasadzie to miała ona pozostać bez dodatków, ale odnalazłam zaginiony w szafce słoik z jagodami w syropie i postanowiłam go wykorzystać. Nie do końca lubię pracować z galaretką bo nigdy nie wiem kiedy zacznie zastygać i czy w ogóle zacznie. A zawsze mam takie obawy. Ale przyznaję, że w tym przypadku ten dodatek jagodowo – agrestowej galaretki był(...)czasie mieszamy do momenty rozpuszczenia czekolady, połączenia składników i powstania kremu czekoladowego. Przelewamy go na spod ciasteczkowy i chłodzimy w lodówce do momentu stężenia kremu. Jagody w galaretce: jagody w syropie ok. 300 g przezroczysta galaretka Galaretkę rozpuściłam w 100 ml wrzącej wody. Przelałam ją do jagód, wymieszałam i odczekałam, aż zacznie tężeć. Wówczas przelałam
Relaxtimeśrednicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 – 180 st. C przez ok. 30-35 min. Upieczone ciasto odstawimy do wystudzenia. składniki na galaretkę z wiśniami: 1 galaretka wiśniowa 1 mały słoiczek wiśni w syropie lub kompot z wiśniami woda wykonanie: Wiśnie odsączamy z syropu lub kompotu. Do syropu dolewamy tyle gorącej wody aby uzyskać(...)sumie 300 ml płynu. W gorącym płynie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przelewamy ją do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej folią spożywczą. Do galaretki wkładamy wiście i odstawiamy do stężenia. składniki na krem o smaku kawy: 375 ml mleka 40 g budyniu 3 żółtka 80 g cukru 15-20 g kawy cappuccino
Domowy Smak Jedzeniamiał okazję jeść. Jeśli nie, zapraszam na przepis: MALINOWA CHMURKA . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser jest niezwykle lekki, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Składa się z pokruszonych herbatników, galaretki malinowej z dodatkiem malin, puszystej piany przygotowanej ze śmietanki kremówki oraz prażonych migdałów. Zaserwowany w pucharkach prezentuje się znakomicie! Taki deser malinowa chmurka to idealny pomysł na smaczną przekąskę(...)rodzinne spotkania, domowe imprezy, czy po prostu, kiedy najdzie nas ochota coś słodkiego. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! DESER MALINOWA CHMURKA – PRZEPIS Składniki 1 galaretka malinowa 500 ml gorącej wody 200 g malin 120 g herbatników maślanych 330 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 garści migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę rozpuszczamy gorącej wodzie, odstawiamy
Przepiski.pl