galaretka - 14130 przepisów (strona:152/942)

Ciasto "Oczy carycy" 102

łyżki cukru 1 cukier wanilinowy większy 1 budyń waniliowy duży (na 750ml mleka) 1 łyżka płaska mąki pszennej 250g miękkiego masła Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (ok 180g) 2 galaretki agrestowe (zielone) 700ml wody Filiżanka kawy espresso do nasączania biszkoptów 100g czekolady deserowej 100g czekolady mlecznej 175g słodkiej 30%  śmietanki 150g posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania Ciasto ciemne: Mąkę(...)pieczemy do suchego patyczka- ok 30 minut. Po upieczeniu studzimy w formie. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie nożem przypieczoną górę (wyrównujemy), a następnie dzielimy na dwa cienkie blaty. Galaretka: Ok 2 godziny przed przygotowaniem kremu, rozpuszczamy galaretki w 700ml gorącej wody. Galaretka przed wyłożeniem na ciasto powinna być tężejąca, więc tego warto dopilnować (zbyt płynna może nam polecieć na spód

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Wiśniowiec / Cherry Buttercream Layer Cake 85

Ciasto Wiśniowiec Wiśniowiec to pyszne ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta z wiśniami krok po kroku na moim filmie: Kliknij(...)subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto czekoladowe z wiśniami i galaretką jest dość proste w przygotowaniu. Podczas przygotowań kremu wiśniowego należy tylko pamiętać, by budyń i masło były w tej samej, pokojowej temperaturze. Całość ucieramy stopniowo. Taki piękny, różowy, naturalny krem wiśniowy sprawdza się w wielu deserach. Nie musicie dodawać do niego cukru, jeśli Wasz kompot lub sok wiśniowy był

Lekcje w kuchni
Biszkoptowa straciatella z galaretką 140

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie(...)znajduje się słodka galaretka wiśniowa, a wierzch zdobi polewa przygotowana z gorzkiej i mlecznej czekolady oraz płatki migdałowe.  Ciasto proste, choć jego wykonanie jest trochę rozciągnięte w czasie. Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki: Biszkopt: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Biszkoptowa straciatella z galaretką 141

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie(...)znajduje się słodka galaretka wiśniowa, a wierzch zdobi polewa przygotowana z gorzkiej i mlecznej czekolady oraz płatki migdałowe.  Ciasto proste, choć jego wykonanie jest trochę rozciągnięte w czasie. Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki: Biszkopt: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto galaretkowo- truskawkowe lowcarb 152

przygotowania potrzebujemy: Galaretka Galaretka bez cukru- 42g (truskawkowe, cytrynowe) Erytrytol sproszkowany – 72g Gorąca woda- 750ml Wypełnienie Śmietana 36%- 240g Gorąca woda- 130ml Erytrytol sproszkowany – 100g Żelatyna- 30g Ekstrakt waniliowy- 10g Białko biała czekolada- 30g (opcjonalnie) Góra Truskawki- 300g Śmietana 36%- 150ml Ser mascarpone- 100g Erytrytol sproszkowany- 40g Żelatyna- 10g Dekoracja Czekolada bez cukru- 20g Truskawki- 9 sztuk Galaretki(...)zastygnięciu pokroić w duże kostki. W gorącej wodzie wymieszać erytrytol, żelatynę, ekstrakt i białko (opcjonalnie) do rozpuszczenia. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Do foremki (24cm) wlewamy połowę wypełnienia, dodajemy galaretkę i zalewamy resztą wypełnienia. Wstawiamy do lodówki na 2h lub do stężenia. Truskawki rozdrabniamy blenderem, dodajemy resztę składników. Wylewamy na stężoną galaretkę waniliową i dajemy ponownie do lodówki do stężenia

serzmiesem
Galaretka z herbaty Earl Grey z truskawkami, śmietaną i domowym wafelkiem tuille 85

Latem najlepiej sprawdzają się chłodne desery. Zimne galaretki z owocami wyciągnięte z lodówki, to przyjemne zakończenie letniego obiadu. Proponuję domowej roboty galaretkę z herbaty Earl Grey , w której smak i delikatny aromat bergamotki (owoc cytrusowy, którego ekstrakt ma korzystny wpływ na nasz układ krążenia, np. obniża cholesterol) przyjemnie skomponuje się ze świeżymi truskawkami, bitą śmietaną i domowym wafelkiem tuille. Tuille(...)upieczeniu i ostudzeniu będzie chrupiąca. Jeśli taka Wam za pierwszym razem nie wyjdzie, nie przejmujcie – po prostu następnym razem rozsmarujcie cieniej, szczególnie środek, bo pewnie tam zauważycie najgrubszą warstwę 🙂 Galaretka z herbaty Earl Grey z truskawkami, śmietaną i domowym wafelkiem tuille to prosty deser, który można przygotować wcześniej. Galaretki wstawić do lodówki możecie nawet na całą noc, a wafelki można

Moja Delicja
SERNIK NA ZIMNO 72

przygotowywać desery w kilka chwil. Sernik na zimno bez dodatkowego dosładzania, szybki i prosty. Zapraszam po przepis. Sernik na zimno SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego na sernik, zmielonego 3 galaretki przezroczyste o smaku wanilia i truskawka, winogronowa lub cytrynowa ok. 14 krakersów Ponadto: owoce do dekoracji, u mnie borówki i posiekane truskawki Uwagi do przepisu: Sernik na zimno przygotowany(...)wymiarach 20 x 25 cm. Możesz przygotować go w tortownicy np. o średnicy 20 cm lub trochę większej (sernik będzie niższy). Jeśli chcesz do sernika możesz dodać kolorowe smakowe galaretki, sernik na zimno będzie miał odpowiedni kolor dopasowany do smaku. PRZYGOTOWANIE: Sernik na zimno zaczynam od przygotowania galaretek. W tym celu zagotowuję 750 ml wody, wlewam do garnka i rozpuszczam

Zasmakuj Kuchni
Ciasto leśny mech. 92

ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 3/4 SZKLANKI OLEJU KREM: 600 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 250 G SERKA MASCARPONE LUB ŚMIETANKOWEGO 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILIOWEGO 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 GALARETKA MALINOWA + 500 ML WRZĄTKU 250 – 300 G MROŻONYCH MALIN OWOCE DO OZDOBY ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: SZPINAK ZBLENDOWAĆ. DO BLENDERA DODAĆ MĄKE I BLENDOWAĆ DO POŁĄCZENIA SIĘ(...)DODAĆ MĄKĘ ZE SZPINAKIEM I PROSZEK DO PIECZENIA. ) GOTOWE CIASTO PRZELAĆ DO FORMY, MOJA 26 CM. CIASTO PIEC W 180 ST. C. 30 – 45 MINUT DO SUCHEGO PATYCZKA. GALARETKĘ PRZYGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. LEKKO SCHŁODZIĆ I DODAĆ DO NIEJ MROŻONE MALINY. PRZELAĆ DO FORMY MNIEJSZEJ NIŻ TA, W KTÓREJ PIEKLIŚMY CIASTO, MOJA 22 CM. FORMĘ WYŁOŻYĆ FOLIA SPOŻYWCZĄ

Pani M - kuchnia smakowita
Kolorowy deser z galaretki i mleka skondensowanego 73

Mój Niejadek zobaczył na obrazku kolorowy deser z galaretki i właśnie taki sobie zażyczy. Zupełnie nie wiedzieć czemu, ani co go naszło, bo to jednak nowość, a on za nowościami delikatnie mówiąc nie przepada), ale jak matka Niejadka słyszy "mammmoo chcę to zjeść", to od razu przystępuję do działania, myśląc "może tym razem się uda i zje... ;)  Efekt? zjadł(...)trochę.... ale tym sposobem galaretki mamy włączone do naszego jadłospisu :D (jeszcze tylko nie wiem, czy wszystkie smaki, ale w planach jest kolejna wersja tego deseru, więc niebawem się okaże) Kolorowy deser Składniki: 1)       3 galaretki w różnych kolorach 2)       2 puszki mleka skondensowanego

Na kulinarnym poligonie
Galaretka imprezowa 74

Jestem właśnie po szalonych dziecięcych urodzinach i jednym z przysmaków jakie robiłam były kolorowe galaretki w pomarańczowych skórkach. Dzieci zachwycone, rodzice również ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretka imprezowa Składniki 3 spore pomarańcze 3 różnokolorowe galaretki Instrukcje Pomarańcze dokładnie szorujemy, sparzamy wrzątkiem. Kroimy na pół i wyciskamy sok, uważając żeby nie uszkodzić skórki. Łyżką wydrążamy miąższ delikatnie i dokładnie. Galaretki rozpuszczamy(...)szklance wody (250 ml) i zimne przelewamy do wcześniej przygotowanych połówek. Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc. Gotowe galaretki kroimy na ćwiartki, ostrym nożem. Smacznego :) Artykuł Galaretka imprezowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik jogurtowy z galaretką – kryształek 90

środka również można dodać kawałki owoców dzięki temu sernik będzie jeszcze smaczniejszy. Taki kawałek sernika można zjeść bez większych wyrzutów sumienia. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik jogurtowy z galaretką – kryształek Składniki 1 kg jogurtów greckich (lub 1 kg białego sera śmietankowego) 5 galaretek (truskawkowa, owoce leśne, kiwi, brzoskwinia i cytryna) 50 g żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru(...)smaku) paczka okrągłych biszkoptów 4 galaretki rozpuszczamy w oddzielnych miseczkach, każdą w 300 ml gorącej wody, odstawiamy w chłodne miejsce, aż stężeje. Instrukcje Żelatynę zalewamy zimną wodą (około 50 ml) i odstawiamy, aż lekko napęcznienie. Następnie dolewamy gorącą wodę (około 100 ml) i mieszamy do czasu, aż żelatyna się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dno tortownicy o średnicy

To co lubię - gotuję i polecam
Piernik z polewą czekoladową i dżemem 93

blogu znajdziecie już przepis na pyszne pierniczki, oraz na piernik z pyszną masą orzechową i powidłami śliwkowymi. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na piernik z polewą czekoladową dżemem i galaretką. Piernik, który nie wymaga leżakowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Piernik z polewą czekoladową i dżemem Składniki Składniki na ciasto: 230 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki) 100 g drobnego(...)cynamonu 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 czubate łyżki posiekanych orzechów włoskich Składniki na masę do przełożenia: 220 g ulubionego dżemu, (powidła śliwkowe, dżem porzeczkowy, agrestowy itp) 1 opakowanie galaretki agrestowej Składniki na polewę: 150 g gorzkiej czekolady 120 ml śmietanki 30 lub 36 % Instrukcje Ciasto: Masło ucieramy razem z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Smerfetka 116

ciasto jest w moim ulubionym kolorze Już dawno miałam ochotę go upiec. Smerfetka w oryginalnej wersji ma zatopione kawałki galaretki w niebieskiej masie, ja natomiast zatopiłam w nim słomki ptysiowe od firmy Brześć . Ciasto wygląda pięknie i smakuje wybornie. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości ciastem Smerfetka będzie to tego idealna! Smerfetka Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru opakowanie cukru(...)wanilinowego 7 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć) Dodatkowo: 4 niebieskie galaretki 750 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 1 utrwalacz do śmietany około 250-300 g borówek opakowanie 125 g słomek ptysiowych (u mnie firmy Brześć ) Wymiary formy 24 cm x 35 cm Przygotowania rozpoczynamy od biszkoptu. Na początku rozdzielamy

PatiGotuje
malinowa Calineczka 803

pieczenia – samo dno). Pieczemy ok. 30 min w 170 st. C. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 1 galaretka malinowa 180 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę a następnie miksujemy z mascarpone. Do zimnej galaretki(...)przekładamy do pozostałej ubitej śmietany. Miksujemy do połączenia się. Wykładamy na biszkopt. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 800 ml wody gorącej maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowa delicja bez pieczenia 119

Przepyszne ciasto bez pieczenia. Chrupki czekoladowy spód dużo galaretki i truskawek, całość dopełniona lekkim musem z białej czekolady. Bardzo łatwe do zrobienia ciasto lecz potrzebuje trochę czasu na chłodzenie. FOREMKA O ŚREDNICY 18 CM. Spód 120 gramów sucharków 3 kopiaste łyżki nutelli Galaretka 2 galaretki truskawkowe 400 gramów truskawek Mus z białej czekolady 300 ml. śmietanki kremówki 100 gramów białej(...)czekolady( dobrej jakości) 1 śmietanfix Galaretki zalać 600 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i wystudzić. Sucharki zmiksować tak aby miały konsystencję bułki tartej. Można też przełożyć do woreczka foliowego i rozbić na mniejsze kawałki za pomocą tłuczka. Dodać nutelle i całość dokładnie wymieszać aż będzie konsystencja mokrego piasku.  Wsypać na dno tortownicy i rozłożyć równomiernie, mocno uklepać aby masa się

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania