galaretka - 14130 przepisów (strona:163/942)

Malinowa chmurka na makowym spodzie 82

mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g maku (ziarna) 1 łyżeczka proszku do piecznia szczypta soli Beza 4 białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli Galaretka 2 galaretki malinowe 400 g malin (u mnie mrożone) 700 ml gorącej wody Krem 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu, bezę pozostawić w zamkniętym piekarniku do całkowitego ostudzenia. Galaretka 2 galaretki malinowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Następnie dodać maliny, wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę z owocami przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Krem

Przepiski.pl
łatwy, tani deser z winogronami w galaretce... 46

Składniki: winogrona słodkie, mało pestkowe około 60 dag, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 1 łyżka, cukier 2 łyżki twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, żelatyna 3,5 łyżki + 1/2 szklanki letniej wody, biszkopty okrągłe 1 opakowanie 150 gram Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek(...)Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać 1200 ml gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny, wsypać od razu winogrona i zostawić do prawie stężenia w chłodnym miejscu. Tężejącą galaretkę wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki. W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać

W Mojej Kuchni Lubię
Krówka Jabłkowa bez pieczenia 48

większości zielone jabłka Granny Smith i 2 czerwone jabłka  Gala ) cukier (2-3 łyżki) aromat waniliowy lub ekstrakt (parę kropel) sok z 1 cytryny woda (pół szklanki) galaretka cytrynowa (57 g proszku)  Pianka cytrynowa: galaretka cytrynowa (77 g) woda gorąca (1 szklanka) śmietanka kremówka 30% (500 ml.) cukier puder (3 łyżki) skórka otarta z 1 cytryny Dekoracja: biała(...)mało soczyste wtedy dolewamy pół szklanki wody.  Gdy jabłka będą gotowe ( ja prażyłam moje 20 minut) to wyłączamy kuchenkę i blendujemy je na papkę.  Wsypujemy 1 galaretkę cytrynową (tj. 57g proszku) i mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy masę jabłkową do wystudzenia, a następnie wykładamy ją na herbatniki w foremce.  Wyrównujemy masę jabłkową i przykrywamy ją warstwą herbatników

RITA food channel
Malinowa Delicja 40

budyniowo-maślany toffi : 600 ml mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką : 700 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki malinowej ( opakowanie na 500 ml wody ) 1-2 łyżki cukru Malinowa pianka : 300 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki(...)wciskając je w krem. Wstawić do lodówki. UWAGA : Nie nasączałam biszkoptu, ponieważ jest cienki i według mnie nie wymaga tego, ale oczywiście możecie delikatnie go nasączyć. Warstwa malinowa z galaretką : Maliny umieścić w garnuszku ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ) i podgrzewać do momentu, aż puszczą sok i się rozpadną ( a mrożone całkowicie się rozmrożą ). Maliny zagotować. Zdjąć z ognia, dodać

Opowieści z piekarnika
ciasto Paź Królowej 60

przekrywamy folią spożywczą tak aby przylegała do budyniu). Masło miksujemy, dodajemy stopniowa budyń i miksujemy na gładki krem. Do gotowego kremu dodajemy pokrojonego ananasa. składniki na warstwę z galaretką: 700 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Lekko tężejąca galaretkę wykładamy na krem i wstawiamy do lodówki aby stężała. złożenie ciasta(...)ciasto składamy w foremce, w której piekło się ciasto czekoladowe: ciasto czekoladowe – 1/2 część kremu – galaretka – pozostały krem – beza Całość schładzamy w lodówce przez noc. inspiracja na przepis z: e-przepisykulinarne.pl

Domowy Smak Jedzenia
PYSZNE desery i ciasta z kajmakiem 53

pieczenia Proste ciasto bez pieczenia, które zrobisz w 30 minut! Inspirowane znanym ciastem Balladyna, ale do zrobienia na zimno. Składa się z biszkoptów, kremu czekoladowego, herbatników, kajmaku i malinowej galaretki. Ciasto Balladyna BEZ PIECZENIA – przepis z kajmakiem i galaretką 5. Deser 3 BIT w pucharkach Deser w pucharkach, który ma w sobie składniki jak ciasto 3 BIT – czyli(...)kajmakiem Ten przepis nazwałam ciastem wielu smaków – tekstury i smaki w tym cieście łączą się w niebanalną całość. Przepis składa się kolejno z kruchego ciasta, jabłek z galaretką, biszkoptu i kajmaku. CIASTO WIELU SMAKÓW – z jabłkami, pomelo i kajmakiem! 8. Ryżowy deser Toffifee Deserek na bazie płatków ryżowych, który składa się z dwóch warstw – kajmakowej i czekoladowej

Via Gusto
HOMOGENIZOWANA KANAPKA 45

Składniki: 2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku wody kokosowej 2 x 700 ml gorącej wody ok. 200 g herbatników (36 sztuk) Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. 2 opakowania galaretki o wody kokosowe j rozpuścić(...)gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Serek homogenizowany truskawkowy- do 450 g schłodzonego serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku truskwakowki (płynną) i za pomocą robota na najniższych obrotach mieszamy. Lekką tężającą wylewamy na herbatniki ułożne wcześniej w tortownicy. Serek homogenizowany kokosowy- do 450 g schłodzonego serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku wody kokosowej (płynną

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z budyniem i gruszką bez pieczenia 48

trochę pracy. Mimo wszystko warto przygotować to ciasto, ponieważ smak zrekompensuje cały trud. CIASTO Z BUDYNIEM I GRUSZKĄ PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 budyń śmietankowy 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka gruszkowa 1 duża gruszka 500 ml mleka 400 ml gorącej wody 30 g czekolady gorzkiej 30 g czekolady białej 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan(...)kakaowych Przygotowanie 1. 400 ml mleka zagotować. Do pozostałego dodać budyń śmietankowy i wymieszać. Przelać do gotującego się mleka i intensywnie mieszać do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową i wymieszać. Budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia. 2. Formę 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę ciemnych herbatników

Alle Dobre!
Truskawkowiec 43

owoce 😊 Tutaj możecie zobaczyć szybką wizualizacje przygotowania tego warstwowego ciacha 😍 Składniki (19x19cm): Biszkopt -2 duże jajka -3 płaskie łyżki skrobi -3 łyżki mąki ryżowej -3 łyżki ksylitolu -szczypta soli Galaretka truskawkowa -600ml musu z truskawek -ksylitol (w dowolnej ilości, zależy od rodzaju truskawek) -5 łyżeczek żelatyny -ok. 100ml wrzątku Krem -250g serka typu włoskiego -300g serka homogenizowanego(...)formy. 8. Piec przez ok.20-30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy biszkopt się dopiekł przy pomocy patyczka). 9. Ostudzony biszkopt nasączyć wodą z cytryną i ksylitolem. GALARETKA TRUSKAWKOWA 10. Zmiksowane truskawki wymieszać z ksylitolem. 11. Żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do rozpuszczenia drobinek. 12. Rozpuszczoną żelatynę wlać do truskawek i dokładnie wymieszać. Galaretkę można wstawić do lodówki

Candy Pandas
Ciasto biszkoptowe borówkowe lato 47

Zaczął się już w pełni sezon na borówkę amerykańską, którą wykorzystałam do tego ciasta. Można również użyć jagód leśnych.  A ciasto typowo letnie, z sezonowymi owocami i niebieską galaretką, która tutaj kojarzy mi się z błękitem nieba i wody w wakacje. Składniki: Biszkopt (20x34cm):  4 jajka 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 700 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru, lub wedle uznania do smaku 2 galaretki cytrynowej 250 ml gorącej wody około 500 g borówki amerykańskiej Dodatkowo: 1 niebieska galaretka 400 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt. Białka ubić ze szczyptą soli, następnie dodać cukier, ubić. Dodawać po jednym żółtku, a na końcu

Kuchnia domowa Ani
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 47

Pyszny biszkopt, bita śmietana i galaretka. Idealny deser do popołudniowej kawy lub herbaty. Składniki BISZKOPT 6 jajek 6 łyżek cukru cukier waniliowy 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 szklanki gorącej wody Przygotowanie BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek, białka(...)formę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C. Gorący biszkopt wyjmujemy z formy na ściereczkę i zwijamy w rulon. MASA ŚMIETANOWA Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance, wylać na płaski talerz, aby stężała. Drugą rozpuścić do wystygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz wystudzoną, płynną galaretkę i dokładnie wymieszać. Na wystudzony biszkopt

Wasze Przepisy
Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką – bez pieczenia! 177

Obiecałam nowe ciacha z truskawkami , a więc słowa dotrzymuję! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciacho z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką. Co prawda ciasto budyniowe z truskawkami jest już na blogu, ale takiej wersji jak ta – na bank nie znajdziecie! Robi się je szybko, jest bez pieczenia i nie wymaga wiele pracy. Gorąco polecam(...)herbatniki ( zwykłe lub kakaowe ) – 130 g * budyń bez cukru waniliowy – 80 g * mleko 3,2% – 700 g * cukier – 60 g * masło min.82% – 300 g * galaretka truskawkowa – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BUDYŃ: Do garnka wlewamy 500 ml mleka. Do reszty wsypujemy 2 budynie, dodajemy 5 łyżek cukru, mieszamy. Do gotującego mleka wlewamy rozrobiony proszek, gotujemy

Ostra na Słodko
Polecane desery i ciasta z borówkami – 10 PRZEPISÓW 108

mają intensywnie niebiesko-fioletowy kolor, który sprawia, że ciasta i desery stają się jeszcze bardziej atrakcyjne wizualnie. Poniżej znajdziesz przepisy m.in. na: deser Puszysta Jagodzianka tort z borówkami i galaretką sernik na zimno z borówkami drożdżówki z serem i borówkami Zobacz również przepisy na desery i ciasta z malinami . DESERY I CIASTA Z BORÓWKAMI Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie(...)słoików na zimę Przepis na proste przetwory z owoców do słoików na zimę, czyli owoce w soku własnym! Wystarczą jedynie owoce i cukier.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS

Via Gusto
Ciasto Filadelfia 153

Ciasto Filadelfia to pomysł na ciekawy deser , który pięknie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje. Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu, masy śmietankowo-serowej i wiśni zatopionych w galaretce. Prosto i smacznie. Ciasto Filadelfia doskonale sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty, lub na specjalne okazje takie jak urodziny, imieniny czy święta. Ciasto na pewno przykuje uwagę gości(...)śmietanki kremówki 30% 250 g sera z wiaderka 4 łyżeczki żelatyny 80 ml wody Warstwa galaretkowa z owocami 1 słoik wiśni drylowanych w syropie (720 g) 1 galaretka wiśniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą masę z dodatkiem soli. Następnie cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie już szklista, dodawać żółtka

Przepiski.pl
Truskawkowa Góra Lodowa 1064

Ciasto Truskawkowa Góra Lodowa to letnia wersja tradycyjnej Góry Lodowej. Jest to deser składający się z kilku warstw maślanych herbatników przełożonych kremem budyniowym. Jedną warstwę stanowi mus truskawkowy z galaretką o tym samym smaku, natomiast na wierzchu ciasta ułożone są przekrojone na pół okrągłe biszkopty, które przypominają wierzchołki góry, stąd nazwa ciasta. Dodatkowo w cieście między biszkoptami ułożyłam przekrojone truskawki(...)cukru (2×38 g) 2 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła Warstwa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki gorącej wody 600 g truskawek 1-2 łyżki cukru (w zależności, od kwasowości truskawek) Polewa: 1/2 szklanki wody 1 kostka (200 g) masła 1 i 1/2 szklanki mleka

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania