Banalny deser - galaretka z owocami, a do tego niebanalny krem z białą czekoladą. Zamiast brzoskwiń mogą być oczywiście każde inne owoce :) Składniki (4 porcje): 4 brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 galaretka brzoskwiniowa kakao do oprószenia płatki migdałowe do dekoracji Krem: 150 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady białej Przygotowanie: Świeże brzoskwinie włożyć do wrzącej(...)wody na 2 minuty, następnie zahartować w zimnej wodzie i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w większą kostkę. Brzoskwinie z puszki wystarczy pokroić. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu i schłodzić. Pokrojone brzoskwinie rozdzielić pomiędzy pucharki, zalać schłodzoną galaretką i pozostawić w lodówce do stężenia. Gdy galaretka stężeje przygotować krem. Schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera
Kocham..lubię..gotuję..Ciasto lodowiec to znakomity deser na bazie biszkoptów, kremu budyniowego z mascarpone i galaretki z owocami idealny na każdą okazję. Deser jest pyszny i bardzo prosty, można go dowolnie modyfikować zmieniając smak galaretki i dodając ulubione owoce. składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 600 ml mleka 2 budynie waniliowe(...)łyżki cukru kryształu 500 g serka mascarpone 1 łyżka kakao 4 banany 2 galaretki truskawkowe, malinowe lub poziomkowe przepis Do miseczki wlewamy 1/2 szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budynie dokładnie mieszając, pozostałą część mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i wszystko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gotowy budyń zdejmujemy
Smakowite DaniaWitajcie :) Ostatnio jest bardzo gorąco więc na ochłodę polecam pyszny sernik z jogurtami, biszkoptami i galaretką.Prosty i szybki w wykonaniu. Zapraszam :) Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka 450 g jogurtu o smaku truskawkowym 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 galaretki o smaku truskawkowym +500 ml przegotowanej wody 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 3 galaretki Winiary o smaku(...)lemoniady + 800 ml przegotowanej wody Blaszka o wymiarach 24/30 cm Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do delikatnego stężenia. Sernik mieszamy mikserem z jogurtami, cukrem i cukrem waniliowym, wlewamy galaretkę. Blaszkę wykładamy biszkoptami, wylewamy ser, biszkopty powinny namoknąć serem i delikatnie unieść się do góry, jak na zdjęciu. Sernik odstawiamy do zastygnięcia. Galaretkę o smaku lemoniady rozpuszczamy
Sama słodycz i szczypta chiliopakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino o smaku czekoladowym 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt ciemny- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą(...)koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Masa kawowo - czekoladowa - ugotować budyń z 2 opakowań budyni
Ciastka - domowe słodkościMega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm. Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka malinowa 1 g The post Mega prosty kolorowy sernik na zimno appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojechętny częstować się :-) biszkopt bezglutenowy: 3 jajka wielkość M 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1/2 szklanki mąki bezglutenowej mix 1 łyżka płaska mąki kokosowej 4 łyżki cukru galaretka: 2 galaretki winogronowe 250 g borówek jagodowa śmietana: 35 dkg jagód 5 łyżeczek żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru wiórki kokosowe do dekoracji mięta świeża Biszkopt bezglutenowy: Jajka(...)spodu. Dno formy o średnicy 27 cm na 18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę 20 minut. Galaretka: Galaretki rozpuszczam w 350 ml wody. Jagodowa śmietana: Jagody przekładam do garnka dodaję cukier i zagotowuję. Jagody miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w 1/3 szklance wody zimnej. Rozpuszczam w gorącym musie
wesoła kuchniajest w przypadku sernika Bellini, zaledwie z kilku składników można 'wyczarować' i smaczny i urzekający wyglądem deser. sernik, tortownica 23 cm: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie, około 850 g 1 szklanka białego wina prosecco 2 łyżeczki żelatyny odrobina barwnika czerwonego (opcjonalnie) 2 opakowania ciastek ladyfingers bita(...)śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretki dokładnie rozpuścić w 500 ml gorącej wody, ostudzić. Dodać cukier, wymieszać. Ser zmiksować z galaretkami. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (co sprawi, że biszkopty będą bardziej 'przyczepne' i nie będą Nam 'uciekały'). Boki oraz spód wyłożyć biszkoptami, delikatnie wlać masę i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę z winem, czyli
Kraina Miodem Płynącapół szklanki, ciastka maślane 400 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, żelatyna deserowa 4 łyżeczki, cukier puder 1/2 szklanki, maliny 1 szklanka, brzoskwinie 6 sztuk większe, galaretka o smaku oranżady 3 opakowania W 1100 ml gorącej wody rozmieszać galaretki o smaku oranżady, wystudzić i zostawić do lekkiego stężenia. Forma silikonowa 25x25 cm, 3 pojemniki po serkach (mąż(...)pracy wygodnie zabierze), na dno pokruszyć połowę ciastek maślanych i skropić paroma łyżkami galaretki (ciastka pokruszone skropione galaretka nie będą sypkie przy krojeniu), do lodówki schować. Żelatynę deserową rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, może być letnia trochę. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président w misce utrzeć mikserem z cukrem pudrem, wsypać opłukane maliny i mikserem połączyć na gładką masę, wlać
W Mojej Kuchni Lubięsiebie, ale i swoich bliskich, przygotujcie SKYRNIK w wersji na zimno i podajcie w szklankach. Bez spodu, ale za to z warstwą ciasteczek amaretti u góry, tuż pod krystaliczną galaretką z porzeczkami. Sprawdźcie sami jak smakuje ta nowoczesna wersja fit sernika. Skyrnik, czyli sernik na zimno z porzeczkami Składniki na 2 porcje: 16 sztuk migdałowych ciasteczek amaretti 1 galaretka krystaliczna(...)moja o smaku truskawki) 250 g jogurtu typu islandzkiego Skyr czerwone porzeczki Jak przygotować fit deser z jogurtu Skyr. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy i zostawiamy aby ostygła, najlepiej wstawić do garnka z zimna wodą. Połowę odlewamy do innego naczynia i wsypujemy porzeczki (2-3 łyżki). Drugą połowę galaretki mieszamy z jogurtem najlepiej za pomocą trzepaczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczeniem ciasta szpinakowego niech to będzie nawet godzina ;) Najważniejsze, że wszystko udało się tak, jak to sobie zaplanowałam! Pędźcie więc do sklepu po arbuza, zakupcie przy okazji arbuzowe galaretki, które tego lata są dostępne w wersji limitowanej (truskawkowe mogą zmienić smak sernika, a tego nie chcemy!) i nie zapomnijcie o puszystym twarogu sernikowym President z mascarpone, który także jest nowością(...)krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru Warstwa sernika zielonego: 150g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 150ml wrzącej wody Warstwa sernika białego: 200g twarogu sernikowego z mascarpone President 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g
Kuchnia w czekoladziewody Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino np. amerykańskiego Brownie 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt - Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Do miski przesiać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia(...)wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Masa cappuccino - ugotować budyń z 2 opakowań budyni śmietankowych
Ciastka - domowe słodkościmochi – love them! They were my inspiration for this delicate, creamy cold cheesecake with matcha and cherry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na sernik matcha ∅21cm ): 2 torebki bezbarwnej galaretki (np winogronowa i cytrynowa) 500ml + 100ml wody 400g Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 1,5g matcha zielony barwnik spożywczy 500g wiśni 3 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny zagotuj 500ml wody(...)przelej do dużej miski dodaj matcha i galaretki i mieszaj aż się rozpuszczą dodaj Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président i dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę barwnika spożywczego i ponownie dokładnie wymieszaj. Przelej około pół szklanki masy do miseczki i wstaw do zamrażarki na ok 10-15 minut, żeby zaczęła tężeć w tym czasie przełóż wiśnie do garnka lub na patelnię
SandraFrej.comsprawia, że jest idealny do serników i deserów na zimno. MINI SERNICZKI MALINOWE Składniki: (14 sztuk) wkładka malinowa: 250 g malin 1/3 szkl wody 1 łyżka cukru 1 galaretka malinowa masa malinowa: 100 ml.przecieru z malin 125 g śmietany 30% 250 g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny masa śmietankowa(...)opakowania ciastek Oreo (po 176 g.każde) Przygotowanie: wkładka malinowa: Maliny przekładamy do garnka z wodą, gotujemy, aż się rozpadną, wtedy dodajemy cukier. Całość przecieramy przez sitko. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. 100 ml. przecieru malinowego odkładamy do masy malinowej, resztę dodajemy do galaretki. Galaretkę z przecierem wylewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka stężeje
Bon appetit mon amie