galaretka - 14130 przepisów (strona:187/942)

Ciasto Królowa Śniegu 514

pieczenia. To ciasto pięknie wygląda na stole i jest niezwykle smaczne. Polecam. Składniki: 80 g biszkoptów 500 ml śmietanki 36 % schłodzonej 330 ml śmietanki 30% schłodzonej 3 niebieskie galaretki na 500 ml każda oraz: bita śmietanka dekoracje cukrowe blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie:dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę(...)wody, odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy biszkopty. Obie śmietanki przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywno. Pod koniec dolewamy rozpuszczone galaretki (1 szkl) i miksujemy aż połączą się ze śmietanką. Gotową masę wykładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć, wyjmujemy ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tiramisu truskawkowe 133

Łowicz. Trochę pomyślałam i jest. Lekko truskawkowe tiramisu w wersji bez alkoholu, dzieci też mogą jeść. Spróbujecie? Polecam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki   Składniki: 12 szt podłużnych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa w proszku 3 łyżki dżemu truskawkowego Łowicz 250 g mascarpone 250 ml słodkiej śmietanki 30% 1/2 szkl cukru kakao do posypania Przygotowanie: Galaretkę przesypujemy do miseczki i zalewamy(...)szkl gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Do galaretki dodajemy dżem i blendujemy go z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietankę przelewamy do wysokiej miski, dosypujemy cukier i miksujemy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy partiami mascarpone cały czas miksując, odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć moczymy (przez kilka sekund) w niej 6 podłużnych biszkoptów i układamy obok siebie-najlepiej w jakimś pojemniku

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto z masą serową i pianką 307

łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera (zmielonego lub dobrego wiaderkowego) 25 dag masła 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 żółte galaretki + 2/3 szklanki wrzątku Pianka: 4 białka 1/2 szklanki cukru 1 czerwona galaretka + 1/4 szklanki wrzątku Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić biszkopt, upieczony i wystudzony przekroić na dwa blaty(...)Zrobić masę serową. Galaretki żółte rozpuścić we wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać stopniowo po łyżce sera i cały czas mieszać. Na koniec dodać tężącą żółtą galaretkę i dokładnie wymieszać. 3. zrobić piankę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać tężącą

Kuchnia domowa Ani
Świąteczny piernik przekładany powidłami z galaretką 124

Przepisów na świąteczny piernik na moim blogu jest kilka. Różnią się między sobą składnikami. Każdy z nich uważam za smaczny. Poniższy przepis na piernik przekładany powidłami z galaretką jest rewelacyjny, bardzo prosty i dość szybki w wykonaniu.    Piernik z tego przepisu wychodzi wilgotny i puszysty, co za tym idzie jest mięciutki. Bardzo dobrze łączy się z powidłowo(...)galaretkowym nadzieniem.     Piernik przekładany powidłami z galaretką 2017-12-10 15:55:31 Write a review Save Recipe Print kładniki 250 g mąki pszennej 170 g cukru 2 łyżki kakao 1 przyprawa do piernika 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 jaja 1/2 szklanki mleka 2 słoiki powideł śliwkowych 2 łyżki miodu 1/2 szklanki oleju

Rusty Fork
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 699

makiem, kokosem i ananasem. Trochę zajmuje czasu, ale jest bardzo smaczne. Ananas zanurzony jest w kokosowym kremie budyniowym i ożywia ciasto. Na wierzchu jest pianka z bitej śmietany i galaretki. Ja użyłam niebieskiej galaretki, ale możemy użyć dowolnej, swojej ulubionej. Ciasto udekorowałam uprażonymi wiórkami kokosowymi, całość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy(...)kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 100g wiórków kokosowych 1 puszka ananasa w plastrach Krem śmietanowy: 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 galaretka w proszku (na 500ml wody) 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 80g wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru bita śmietana, marcepan do ozdoby srebrny barwnik spożywczy w proszku Biszkopt

Mała Cukierenka
Smerfetka - ciasto bez pieczenia 1070

miarka . Znajdziecie  tam  fajne i ciekawe  rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! Masa serowa niebieska 1 kg sera wiaderkowego 2 niebieskie galaretki 3/4 szklanki cukru pudru (lub według własnego smaku) Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki  wrzącej  wody i dokładnie wymieszać. Przestudzić, ale nie galaretka się zsiąść. Ser zmiksować z cukrem(...)następnie z tężejącą galaretką. Masa  śmietanowa 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 3 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Dodatkowo 1 niebieska galaretka 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g śmietany kremówki Cukier puder do smaku Na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć

O kuchni z uczuciem
Ciasto Cytrynowo - Pomarańczowe 104

jest przy tym trochę pracy ale naprawdę warto :) WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm DODATKI: 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów 1 duże opakowanie delicji na górę: 2 galaretki pomarańczowe 1 galaretka cytrynowa 600ml gorącej wody MASA CYTRYNOWO-POMARAŃCZOWA: SKŁADNIKI: 2 budynie śmietankowe (po 40g bez cukru) 2 budynie waniliowe (po 40g bez cukru) 1/3 szkl soku z cytryny(...)łyżek soku z cytryny 7 łyżek zimnej wody 2 łyżki cuku Całość dokładnie wymieszać i nasączyć biszkopty. Poukładać wzdłuż na masie cytrynowo-pomarańczowej. MASA JOGURTOWA: SKŁADNIKI: 3 galaretki cytrynowe 1 galaretka pomarańczowa 600ml gorącej wody 600g jogurtu naturalnego 300g jogurtu pomarańczowego albo brzoskwiniowego WYKONANIE: 1.Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. 2.Jogurty wymieszać, dodać tężącą galaretkę i dokładnie wymieszać. 3.Gdy zacznie

Dziś Ja gotuje
Domowe ptasie mleczko bez pieczenia – przepis krok po kroku 482

ptasiego mleczka, będziecie potrzebować: 4 duże jajka 4 łyżki żelatyny 9 łyżek cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 płaskie łyżki kakao 1 szklankę (200ml) słodkiej śmietany 30% 1 opakowanie galaretki (ja używam truskawkowej galaretki bezglutenowej) 15 g cukru waniliowego (ok. 1 łyżki) 200 ml wody do rozpuszczenia żelatyny Wykonanie krok po kroku: 1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu(...)pozostałą część żelatyny. 17. Dokładnie wymieszaną masę, przelewamy na do tortownicy na pozostałe warstwy i ponownie odstawiamy do stężenia. 18. Kiedy ostatnia warstwa dobrze stężeje, na wierzch wylewamy ostudzoną galaretkę i odstawiamy do lodówki. 19. Po stężeniu galaretki, nasze ptasie mleczko jest gotowe! J eśli nie lubicie galaretki, możecie równie dobrze pominąć ten krok lub zamienić ją np. na bitą

Okiem Blondynki by McBlondi
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 150

Szybkie ciasto mojej mamy, takie łatwe i niezawodne. Każdy je lubi. Można je zrobić z różnymi owocami. Zaczynać od rozmieszania galaretek. Galaretki rozmieszać w 900 ml wrzącej wody, ostudzić. Jak już będą zimne wstawić do lodówki co przyspiesz proces tężenia. Jak biszkopt się upiecze i ostudzi galaretki powinny być prawie gotowe. Pomarańcze obrać i rozdzielić w plasterki. Przygotowanie biszkoptu(...)sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Wlać esencję waniliową i wymieszać. Formowanie ciasta – zimny biszkopt posmarować kremem, rozłożyć pomarańcze. Następnie zalać pomarańcze gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego zgęstnienia galaretki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kokosowa panna cotta z herbatą matcha i galaretką 161

Łatwy, szybki w przygotowaniu, a zarazem bardzo efektowny deser. Taka właśnie jest kokosowa panna cotta z herbatą matcha i z owocową galaretką. Przygotowanie takiego deseru nie zajmie Wam dużo czasu...więcej  zajmie czekania, aż deser stężeje i będzie gotowy do zjedzenia. Dodatek sproszkowanej herbaty matcha, nadaje kokosowej panna cotta niebanalnego koloru, a galaretka przełamuje smak i wprowadza nutkę kwasowości(...)konkursu  Tajlandia Challenge organizowanego dla blogerów przez House of Asia. Do deseru wykorzystałam mleczko kokosowe House of Asia. PRZEPIS NA KOKOSOWĄ PANNA COTTĘ Z HERBATA MATCHA  I GALARETKĄ Składniki: 400 ml mleczka kokosowego House of Asia 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku "matcha" 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 galaretka o smaku owoców tropikalnych ( lub inna żółta lub zielona

kolorowotorcikowo
Ciasto na zimno z mascarpone i brzoskwiniami 1274

wszystkich zapracowanych, szybkie,  pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z pysznym kremem mascarpone, połączonym z brzoskwiniami i galaretką. Do ciasta użyłam biszkoptów, dzięki którym torcik przygotujemy w naprawdę szybkim tempie.  Składniki (tortownica 24 cm): krem: mascarpone 500 g, śmietanka 36% 400 ml, cukier puder 10 łyżek, olejek śmietankowy kilka kropel, dodatkowo: biszkopty podłużne 26 szt, herbata gorzka(...)nasączenia, brzoskwinie 1 duża puszka, galaretka pomarańczowa 1-2 opakowania, Sposób przygotowania: Na dno tortownicy układamy połowę biszkoptów, które nasączamy herbatą. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, olejek śmietankowy oraz mascarpone i ucieramy mikserem do połączenia składników. Połowę kremu nakładamy na biszkopty i równomiernie rozsmarowujemy. Na kremie układamy pozostałe biszkopty, które również nasączamy herbatą. Następnie nakładamy pozostały krem. Brzoskwinie

kulinarne odsłony pati
Tort owocowy z pianką truskawkową 126

szklanki mąki 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na masę: 500 ml śmietanki 36% 2 opakowania serka waniliowego homogenizowanego 1 galaretka truskawkowa 6 łyżek cukru pudru Dodatki : 1 galaretka truskawkowa owoce ( maliny, truskawki, borówka) Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem  przesiać do miski, dodać roztopione masło.  Żółtka oddzielić od białek i utrzeć(...)piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180  o  C. przez ok. 25 minut.Wyjąć z piekarnika i przełożyć spodem do góry na deskę. Pozostawić do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie w połowie z przepisu z opakowania (250 ml). Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki aż się zacznie lekko ścinać. Ś mietanę ubić na sztywno

Gosia gotuje
Przekładaniec z malinami 527

temperaturze pokojowej 4 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru Warstwa galaretki: 3 galaretki malinowe/owoce leśne/truskawka  500 g świeżych malin lub innych owoców 750 ml gorącej wody Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej/mlecznej 70 g masła Przygotowanie: Biszkopt:   Masło(...)budyń i wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utzreć mikserem na puch, dodawać stopniowo zimny budyń i miksować na gładką masę. Warstwa galaretki:   Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny i wymieszać. Polewa czekoladowa: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce

Malinowo w kuchni
Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 156

CUDA ŚWIATA .  Składniki:   Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy(...)około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Pianka jogurtowa: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć miksujemy ją dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy

Izabelawkuchni
Ciasto biszkoptowe z pianką, galaretką i roladkami. 144

GALERII CUDA ŚWIATA .  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka agrestowa 250 ml gorącej wody ewentualnie cukier puder do smaku Rolada:  3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki mąki tortowej pół małej łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżek powidła śliwkowego Dodatkowo: 2 cytrynowe galaretki 750 ml gorącej wody Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania